FORUMOZÓK! Nektek életetek van, vagy történetetek?
A kérdés adott, életed van, vagy történeted?
Élete a történeteknek van, az életnek pedig története!
Te melyik vagy?
Ne legyen már olyan nagy arcod,az én számomra például a halál utáni "élet" is élet,csak egy másik fázisa,és az élet pedig nem csak én vagyok,és nem is csak te,hanem minden élet összességében a természet és az összes életforma létezése összességében.
Azonkívül nem létezem különállóként,csakis kapcsolódva mindenhez,az élet úgy élet.
Amiket leírtál csak egy teljesen fölösleges szőrszálhasogatás volt.Szerintem.
De örülök,hogy te magad vagy az élet,Isten is te vagy?
Hogy lehet a halál utáni élet élet, mikor az majd csak egy újabb történet lesz maximum? :O Az élet az most van, nem pedig majd lesz. Az élet nem lehet 2másodpercel ezelőtt, sem pedig 2 másodpercel később sem.
Az élet nem függ össze azzal, hogy mi történt 2héttel ezelőtt, az csupán egy emlék. Az élet nem függ az emlékektől sem, kérdezz meg nyugodtan valami amnéziást erről.
Az, hogy számodra az élet még mindig a történeted jelenti sokat mondó abban a tekintetben, hogy nem foglalkozol eleget saját magaddal.
Szőrszál hasogatás? Az lehet.
Csak szerettem volna felmérni azt, hogy hányan írkálnak ide meg okoskodnak minden szart össze.
Hogy isten te vagy-e? Attól függ melyik értelemben kérdezed.
Te vagy maga a teremtő.
De akkor magyarázom részletesebben, hátha lesz/lesznek olyanok, akik ez által legalább egy picit is át gondolják a realitásukat!
Tehát először is fontos, hogy a szavakat próbáld meg nem a hagyományos értelmükben venni, nézz mögé a szavaknak! Sajnos a nyelv hatalmas problémákat tud okozni, mert rengeteg szó van, amit tévesen használnak már nagyon régóta, és ezért értelmüket is vesztették, vagy csak simán félre vannak értelmezve. Ebből a szempontból a magyar nyelv szerencsés, mert egyrészt sokat mondó (pl. felhő = felszálló hő), és ezentúl rendkívül részletes, magyarázós, de ettől még sajnos korcsosult.
Erre tipikus példa az, hogy élet.
Van aki azt mondja, szar az élete! MITŐL? Hogy lehet az élete szarabb, mint másé? Mindenkinek ugyan az az élete, élet csak egy van! Ugyan az az élet van benned is, bennem is, a macskámban is! Ami szar lehet az csak egy történet, emlékek sorozata, be nem teljesedett remények, félelmek, stb. Na ez lehet rossz. De ez aktuális lényedtől teljesen fügetlen, legalábbis annak kellene lennie! Nem lehet azt mondani, hogy van életed, mert akkor te mi vagy? Ki vagy te? Ki az, akinek van élete? TE? És az ki? Az mi? Egy szó? Mert az, hogy ÉN meg TE nem több egy szónál, valójában mi is az a TE meg ÉN? Érted? Azt viszont lehet mondani, hogy van történetünk, neked meg nekem is, az életnek van története!
És ez időtől totálisan fügetlen, ez mindig ugyan az, ha vissza gondolsz arra, hogy mi voltál 12évesen, és ha képes vagy tisztán látni, tudod, hogy ugyan az voltál akkor is, meg most is. Csak akkor még a történeted más volt, és ha fügetleníteni tudtad volna magad a történetedtől akkor is, és most is, rájönnél, hogy fikarcnyit sem lettél más. Csalódottab? Azóta szereted a babot? Házas? Stb. Ez mind csak egy történet. Semmi köze hozzád, az igazi lényedhez. Csak a történethez!
És?
Mi értelme van ezen gondolkodni?Úgyis csak szavakat adsz neki.
Végig kell csinálni,a szenvedést is.Nem azért szenvedsz,mert nincs értelme,azért szenvedsz,mert van értelme.Például,amit leírtál,az,hogy akár függetlenedj a szenvedéstől és rájöjj,az csak egy illúzió vagy emlék.
Mi az hogy mi értelme ezt leírni? Ha más nem is, legalább egy minimális értelem is szorul az ezotéria kérdéseibe, nem csak a folyamatos fikázódás "szkeptikusok" meg "zufókittenvannak" között, ha már egy fél emberben felébred valami kis láng, már az is elég. Ha nem akkor ki írtam magamból azt annyi...
Digo hátha ráeszmél, hogy nem csak a fűtől érezheti jól magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!