Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek, ha megoldható...

Szerintetek, ha megoldható lenne az időutazás, akkor milyen következménnyel járna, ha megváltoztatnánk a múltat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elvetemült, de nemrég néztem egy Family Guy részt, ahol visszamentek az időben, és 1 mondattal megváltoztatták a jövőt. Szerintetek katasztrofális lenne megváltoztatni a múltat? Ti megtennétek? Ha igen, miben változtatnátok? :)

2013. jan. 25. 22:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
2013. jan. 25. 22:13
 2/12 anonim válasza:
Én azt nem vágom ezzel, hogy ha az az alternatív idővonalas felállás van, mint a Vissza a jövőbe II-ben volt, akkor elvileg, abból az idővonalból, amelyikből elindultam hiányozni fogok, és így kitolnék a szeretteimmel valószínűleg.
2013. jan. 25. 22:15
 3/12 anonim ***** válasza:
Én öcsém balesete előtti pilanatig pörgetném vissza-megakadályoznám. Gyerekeim nem bántam meg szoval ujból így csinálnám. De nem tudom lehet vkit megbántottam furi álmomon nem tudok túllépni nem tudom igaz volt-e vagy sem... De ha megbántottam miért nem kerül? Tuti csak álom... Ahol választanom kellett. De tuti nem volt nálunk azt sem tudja hol lakok-szoval álom és nem bábtottam meg.
2013. jan. 25. 22:16
 4/12 anonim ***** válasza:
Bántottam
2013. jan. 25. 22:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha most azt vesszük alapul hogy visszautaznánk az időben és nem csinálnák semmit csak annyit hogy lecsapnánk egy hajléktalant már komoly változás is lehetne akár. Mert ha belegondolunk az a hajléktalan akit elméletbe lecsapunk lehet egy olyan fontos információt mondhatott volna ami befolyásolhatta volna az egész jövőt, de mivel elméletben lecsaptuk így nem derült ki az információ és így visszatérésnél egy teljesen más jelenbe érkezhetnénk vissza akár.

De ha mondjuk komoly változtatást csináltunk volna, pl a 2. vh előtt visszamennénk és akkor merényletet követnénk el Hitler ellen, így nagy valószínűséggel ki sem tört volna a 2. vh és akkor már megint egy teljesen más világ lenne visszatérésünknél, vagy jobb vagy rosszabb.

Ha mondjuk valamelyik szerettünkkel történik valami, pl súlyosan megsérül, és ha visszamegyünk és ezt megakadályozzuk lehet azzal azt intéznénk el hogy a jelenben egy sorozatgyilkos lenne akár, mert nem sérült le.

Ezeken lehetne órákat is elmélkedni mi lenne HA. De mivel a múltat nem változtathatjuk meg és az időutazás sem kivitelezhető így maximum gondolkodni érdemes rajta.

2013. jan. 25. 22:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem létezik időutazás, mert az idő is csupán egy emberi fikció. Vita lezárva.
2013. jan. 25. 22:54
 7/12 anonim ***** válasza:
48%
terhes vagy
2013. jan. 26. 01:05
 8/12 anonim ***** válasza:

"De ha mondjuk komoly változtatást csináltunk volna, pl a 2. vh előtt visszamennénk és akkor merényletet követnénk el Hitler ellen,"

Akkor most náczi uralom lenne. Anyi baklövést követett el, hogy csodálkozom, hogy ne az emberei/tisztjei lőtték agyon.

2013. jan. 26. 01:40
 9/12 anonim válasza:
Én nem háborgatnám a történelmet, csak meglátogatnám az összes meghalt rokonomat, beszélgetnék velük, valamint nagybátyámat megakadályoznám az öngyilkosságban, és dédit nem engedném öreg otthonba nyomni. És ennyi lenne, a történelem megváltoztatása nem tenne jót semminek. Ha nincs akkor 2. világháború, lehet épp most van.
2013. jan. 26. 09:24
 10/12 skywalkertamas válasza:
Az időutazás gyakorlatilag az életünk része, csak nem tudjuk befolyásolni. Illetve jelenlegi körülmények között is csak egyirányú. Példaképp a szatelitek magasságában és gyorsaságában már lassabban telik az idő, azaz egy űrhajós ha visszatér a földre, akkor a jövőbe érkezik, igaz csak pár microszekundumról van szó. Egy fekete-lyuk eseményhorizontján pedig abszolút 0 az idő folyama. Szóval az idő relatív. De a múltba visszatérés jelen körülmények között szinte lehetetlen. Viszgálni tudjuk a múltat, hisz ha a napra nézel, már a 8 perccel korábbi állapotát látod, de odautazni még nem vagyunk képesek az időben. De a fizika tudománya még gyerekcipőben jár, és nem kizárt, hogy egyszer nem csak elméleti téma lesz az időutazás. Bár véleményem szerint egy fekete-lyukba zuhanó ember közeledvén a sötét csillag magjához egy végtelenül kicsi ponton keresztül a fekete-lyuk keletkezésének idejében molekuláira esve robbanna ki abból a múltbéli szupernóvából aminek végeredménye a fekete-lyuk. De szerintem nem egy ilyen típusú múltbéli utazásra gondoltál... Vagy ott vannak a szuper húrok, csak találnod kel 2 megfelelőt, persze azt se tudná az ember, hogy hogy néz ki, de ha találsz kettő megfelelőt és egy jól megtervezett berendezés segítségével hasznosítod a gravitációs torzulást, akkor talán a múltba lyukadnál ki. Innentől a kérdés már, csak a megváltoztathatóság. Ez megint csomó kérdést vetne fel. Ha megváltoztathatod, azt ott úgyis megtudod. De szerintem olvass néhány tudományos fórumot a témában. Csomó elméleti fizikus boncolgatja a témát. Ezt napokig fejtegethetnénk... Sok sikert a felfedezésekhez!
2013. jan. 26. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!