Milyen ételeket érdemes a bunkerben raktározni amik sokáig elállnak, de egészségesek is?
A kérdés furának tűnhet. Olyan ember vagyok aki hisz a világvégében (igazából nem a végében hiszek/hiszünk, hanem abban, hogy egy nagy katasztrófa fog történni).
Szóval nyáron nekiálltam egy bunkerépítésének amit most fejeztem be, és mivel eddig az ételnek csak egy részét szereztük be itt az ideje beszerezni a másik részét.
A feleségem a nyár folyamán rengeteg befőttet készített ami kb. 4 hónapra tartana ki, de viszont ezek javarészt gyümölcsök és zöldségek így hiányoznak a húsfélék, gabonafélék és tejtermékek. A befőtteken kívül még beszereztem 3 raklapnyi májkrémet, ami kb. 1600 db.
Az érdekelne, hogy szerintetek a húsféléket, hogy lehetne hűtés nélkül tárolni úgy, hogy ne romoljon meg, ill. milyen gabonaféléket érdemes beszerezni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Szerintem az ilyen májkrémszerű megoldásokat felejtsd el sürgősen! Javaslom inkább a tartósítószer mentes, un. dehidrált zacskós kajákat megrendelni az USA-ból. 20 évig simán, de ha jó a csomagolás, gyakorlatilag akármeddig elállnak. Felhasználáskor csak vizet öntesz hozzá aztán kész is...
Ma ez a csúcs, ráadásul nem is drága, hisz ha nagy tételben veszed, szinte olcsóbb, mintha magad főznél! Egyébként én is tervezem egyhavi adag beszerzését. Amit, ha 15 évig nem kell, elhasználok szépen túrázások alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!