Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy a 3 éves...

Lehetséges, hogy a 3 éves fiam szellemet lát?

Figyelt kérdés
Soha nem aludt jól a szobájában,mindig nyugtalan volt.Erre tegnap elkezdte mesélni,hogy van a szobájában egy bácsi,aki a plafonon lebeg és bántani akarja őt.Kérdeztem,hogyan bántja?Erre azt mondta,hogy mindig felébreszti.MA éjjel is rosszul aludt,bent voltam a szobájában.Egyszercsak velőtrázó sikitásra ébredtem,a gyerek ordtitott,mint a sakál,hogy mi az a fekete az ágyában?Gyorsan áthoztam a mi szobánkba,ahol kb 3 perc alatt elaludt(a szobájában másfél órát vergődött).Reggeli után be kellett menni a szobájába megnézni,hogy nincs ott a fekete és nagyon örült neki.És mutatta,hol volt a fekete és mondta,hogy ráfeküdt és bántani akarta.
2012. nov. 21. 07:24
1 2 3 4
 1/39 anonim válasza:
51%
Az én kisfiam 2 éves,de pici korától rossz alvó,na ő is jön hasonló dolgokkal,de én nem hiszek ilyenekbe.....ez ebbe a korba természetes.....
2012. nov. 21. 07:38
 2/39 anonim válasza:
51%
Én elképzelhetőnek tartom. Tudnék én is mesélni egy-két történetet.
2012. nov. 21. 07:38
 3/39 anonim ***** válasza:
68%

szerintem a gyermeki fantázia játszik. ha bemész megnézni, azzal azt sugallod, hogy lehetséges, hogy létezik.

kiskoromban egy időben engem is üldözött egy fantáziakép, de megkötöttem vele a lelki békémet és utána a barátom lett.

[link] - ez tanulságos :)

2012. nov. 21. 07:55
 4/39 anonim ***** válasza:
66%

Ebben a korban álmodnak és nagyon élénk a fantáziájuk. Akár egy árnyékot is láthatnak valaminek. Sőt. Napközben is sokszor megszemélyesítenek tárgyakat.

Csak a középkori babonákban hívők mesélik be nekik, hogy szellemeket látnak.

2012. nov. 21. 07:59
 5/39 anonim ***** válasza:
45%

Ha más szobában jól alszik, akkor egyértelmű, hogy nem csak fantáziál, mert ugye azt megtenné a másik szobában is...

A gyermekek még könnyebben észreveszik a "természetfeletti" jelenségeket.Talán megpróbálhatnád, hogy átrendezitek a szobákat, kicserélitek a szobát és te alszol az övében.De semmiképp ne erőltesd, hogy abban a szobában maradjon.

2012. nov. 21. 08:00
 6/39 anonim ***** válasza:
57%

Azért van szellem a szobájában, mert a másik szobában jól alszik? Ez aztán a bizonyíték. Kis pszichológia ismeret nem ártana egyeseknek azért.

A gyermeki fantázia ebben a korban óriási. Persze az ezó hívők ilyenkor mondják azt hogy a gyermek könnyen lát szellemeket, meg kapcsolódik más dimenziókhoz blabla. Hülyeség. Én például kiskoromban azért rettegtem egyedül aludni, mert minden éjjel arra keltem hogy egy óriás tarantula van a takarómon, és mászkál rajtam. Ilyenkor ordítottam, valaki átjött, és mondtam hogy mi a bajom. Persze nemvolt semmiféle pók az ágyamban. Hiába voltam ébren, hiába ment fel az adrenalin bennem, ébren is "láttam" a pókot. Minden gyereknél más alak,más forma, más kép jön elő.

A szülőhöz kötődés pedig egyértelműen magyarázza azt, hogy miért alszik a gyerek jól a másik szobában. A szülő közelsége minden lény számára biztonságérzetet nyújt. A nem rég született állat is az anyja mögé bújik ha fél, a gyermek is mindig az anyjától vár úgymond menedéket. A biztonságérzet miatt pedig máris tud aludni.

Szóval nyugodj meg, nem lát szellemeket, csak a fantáziája túl aktív. Nem kell átrendezni a szobát, nem kell elköltözni.

2012. nov. 21. 08:16
 7/39 anonim ***** válasza:
42%
Az előzők jól leírták és ha már gyereked van, akkor igazán tudhatnád, hogy szellemek nem léteznek...
2012. nov. 21. 08:17
 8/39 anonim ***** válasza:
53%

"Azért van szellem a szobájában, mert a másik szobában jól alszik?"

Nem, te okos, hanem azért alszik jobban a másik szobában, mert ott lehet, hogy nincs szellem.Hű,m de nagy dolog lenne kicserélni a két ágyat és kipróbálni!

Sok felnőttel is előfordul, hogy egyik szobában jobban alszik, másikban kevésbé, akár van szellem, akár nincs!

A szkeptikusoknál luxus a gondolkozás!

2012. nov. 21. 09:11
 9/39 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is simán lehet szellem! Nekem is van pár történetem, a húgomról mikor kicsi volt, és saját magamról is, úgyhogy elhiszem. Söt a kicsik még többet látnak mint mi, és nem biztos, hogy képzelödnek.
2012. nov. 21. 09:32
 10/39 anonim ***** válasza:
89%

Elöttem már leírták páran a dolgot, de a lényeg, hogy a gyerek valószínüleg csak rosszakat álmodott és azért fél.

Vagy pedig alvásparalízise volt és tényleg látta a "bácsit", viszont az a "bácsi" csak hallucináció volt, ettöl nem kell tartani.

Plusz még azt tudom elképzelni, hogy félálomban ébredéskor képzelte oda. Megesik, hogy pár másodpercig még láthatunk álomképeket ébredés után.

A lényeg, hogy nem kell egyböl szellemre fogni a dolgot. Mindig van racionális magyarázat is.

2012. nov. 21. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!