Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más gyerek is ilyen "kunyeráló...

Más gyerek is ilyen "kunyerálós" vagy csak az én 2 éves fiam?

Figyelt kérdés

Mikor lemegyünk nem igazán viszek magammal ételt.Csak ha mondjuk tudom, hogy többet vagyunk a játszón és pont tízórai idő van,akkor viszek almát,meg inkább nyáron vittem le gyümit,mikor tényleg sokat voltunk kint.De pogi,péksüti,ropi szinte soha nincs nálam.Ez általában nem is gond, nem jut eszébe, hogy enni is lehetne.

Viszont ha összefutunk ismerős anyukákkal és náluk van valami,akkor azonnal kér.Persze legtöbb esetben megkínálják,csak néha azon gondolkozom, hogy csak nálunk van ez így?Vagy mindig kéne, hogy legyen nálam valami nasi?De azt sem akarom,mert akkor rászokik, megtanulja, hogy mindig van nálam valami csipegetni-való.

2012. nov. 13. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
13%

Hát az sem állapot, hogy mindig mástól kéreget. Legyen nálad ropi, pufi, vagy valami hasonló, ami nem romlik meg. Ha más anyukák előveszik a sajátjukat, akkor a kisfiadnak adjál Te is. Egyébként maradhat a csomagban.

Szerintem ez életkori sajátosság. Természetes, hogy kér, látja, hogy mások esznek, megkívánja. Ő még nem érti, hogy esetleg ez "illetlenség".

De azt, hogy nálad sosincs semmi, kicsit annak érzem. Főleg, hogy tudod, hogy a kisfiadat mindig megkínálják.

2012. nov. 13. 14:30
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem azt írtam, hogy soha semmi, hanem hogy ropi,pogi,puki,ilyenek. Gyümi szokott lenni, ha tudom, hogy játszótérre is megyünk.

De mikor csak leugrunk a boltba nem látom értelmét levinni ezt-azt,csak azért, hogy egyen,amúgy is kis haspók...

De amúgy meg, ha viszek le valamit,és elfogy és másnál kicsit később meglát mást,akkor kéri egyből,tök mindegy, hogy előtte evett meg egy almát...

2012. nov. 13. 14:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Minden gyerek ilyen, ha masnal lat valamit, neki is kell. Lehet hogy nem all neki kunyeralni, de attol meg szeretne. Vigyel magaddal mindig valamit.
2012. nov. 13. 14:40
 4/8 anonim ***** válasza:
Na az én fiam nagyon válogatós, szinte csak a felsorolt nasikat enné. Szívem szerint nem viszek semmit a játszótérre, mert akkor nem játszik, hanem eszik - ha tudja, hogy van nálam, de nem kap, akkor meg hisztizik. Ha nincs nálam, akkor nyugi van. Viszont ha más etető anyukába botlunk - ami szinte mindig így van -, kunyerál (sőt simán elkunyerálna egy egész zacskónyit...). (Ebédet aztán köszöni, nem kér...) Ha nem hagyom kunyerálni, akkor meg hisztizik és ugye akkor mehetünk haza, miközben a kérdéses jólelkű anyukák is általában széles mosollyal nem értik, miért nem fogadjuk el, hisz "van elég, nyugodtan vagy allergiás?". Úgyhogy fogalmam sincs! :) Mostanában az a verzió van, hogy valami gyümölcslevet viszek és magyarázom a tulajdonviszonyokat...
2012. nov. 13. 14:46
 5/8 A kérdező kommentje:

Na ez az, hogy ebben az időben mi sem vagyunk lent sokat.Mielőtt lemegyünk ugye reggelizik, kicsit később eszik gyümit, ha viszek le valamit pluszban,akkor arról szól a játszóterezés, hogy ülünk a hideg padon és eszünk(ha jobb idő van,akkor korábban megyünk és nem gond,hogy ott eszi a gyümit).

Ma is csak leugrottunk boltba, már negyed 12volt mikor összefutottunk egy anyukával,akinek a fia lelkesen majszolta a fornettis pogácsát és persze az én fiam is kért...kapott egy nagyon pici törést,amivel elvolt, de ha akkor előrántok egy zacsi pukit a táskámbó, hogy "nézed ez a mienk,ezt együk" akkor tuti lőttek az ebédnek....de amúgy szívesen megkínálnak minket is mindig...

Ja és hogy félreértés ne essék, ha van nálam gyümi, vagy más,akkor persze én is végigkínálok mindenkit.

2012. nov. 13. 14:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Én mindig egy szomszéd anyukával sétáltam, aki minden délelőtt vett vmi nasit a fiának, ha kell ha nem. Mindegy h eldobálta út közben, abszolút nem kellett neki, de minden nap vett vmit. Én sosem vittem semmit, mert itthon jól lakott, nem éhesen indultunk el. Persze a lányom folyton kinézte tőle és mindig kapott ő is. Hát kénytelen voltam én is mindig venni vmit, h ne az övékét egye. Sőt, inkább már én vettem a kisfiúnak, h visszaadjam amiket mi kaptunk. Hát szépen rászokott a lányom erre. Most már egyedül sétálunk, mert kistesó született, de ha kijövünk a pékségből, folyton kéri a kiflit. Ha meg elfelejtek venni, akkor megy a hiszti vagy fél percenként kéri h adjak neki kiflit. Én veszek mindig 1 nagy zacskó ropit (percet) és itthon kiteszem Aventes pohárba, azt rakom be a táskámba. Nem is zörög, nem foglal nagy helyet, simán le tudom tagadni h nincs nálam semmit :) Viszont ha nyűgös, már tényleg nem bírja akkor 1-2 szem perectől nem lesz semmi baja :)) 1 Aventes pohárnyi perec akár 1 hétre is elég. Én is próbálom leszoktatni erről, hogy út közben folyton egyen vmit.
2012. nov. 13. 15:07
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi, ez az aventes poharas perec-keksz jó ötlet.Lehet nálunk is lesz ezentúl,de csak vészmegoldásnak, mert tényleg nem akarom, hogy egyfolytában egyen.
2012. nov. 13. 15:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Pici még, ha meglát valamit és megkívánja, akkor kér. Ez így normális. Szerintem azon ne aggódj, hogy Te nem viszel ilyen rágcsálnivalókat magatokkal, én sem tenném, ha épp nem tízórai idő van. Az én lányom is most lesz két éves, én is akkor viszek magammal ételt, ha annak épp ideje van. Jó az ha van egy megszokott napirendje az étkezésekben is. Nem azt mondom, hogy egyszer-egyszer nem lehet eltérni ettől és nem ehet meg egy nasit, de mindennap nem kell!
2012. nov. 13. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!