Más gyerek is ilyen "kunyerálós" vagy csak az én 2 éves fiam?
Mikor lemegyünk nem igazán viszek magammal ételt.Csak ha mondjuk tudom, hogy többet vagyunk a játszón és pont tízórai idő van,akkor viszek almát,meg inkább nyáron vittem le gyümit,mikor tényleg sokat voltunk kint.De pogi,péksüti,ropi szinte soha nincs nálam.Ez általában nem is gond, nem jut eszébe, hogy enni is lehetne.
Viszont ha összefutunk ismerős anyukákkal és náluk van valami,akkor azonnal kér.Persze legtöbb esetben megkínálják,csak néha azon gondolkozom, hogy csak nálunk van ez így?Vagy mindig kéne, hogy legyen nálam valami nasi?De azt sem akarom,mert akkor rászokik, megtanulja, hogy mindig van nálam valami csipegetni-való.
Hát az sem állapot, hogy mindig mástól kéreget. Legyen nálad ropi, pufi, vagy valami hasonló, ami nem romlik meg. Ha más anyukák előveszik a sajátjukat, akkor a kisfiadnak adjál Te is. Egyébként maradhat a csomagban.
Szerintem ez életkori sajátosság. Természetes, hogy kér, látja, hogy mások esznek, megkívánja. Ő még nem érti, hogy esetleg ez "illetlenség".
De azt, hogy nálad sosincs semmi, kicsit annak érzem. Főleg, hogy tudod, hogy a kisfiadat mindig megkínálják.
Nem azt írtam, hogy soha semmi, hanem hogy ropi,pogi,puki,ilyenek. Gyümi szokott lenni, ha tudom, hogy játszótérre is megyünk.
De mikor csak leugrunk a boltba nem látom értelmét levinni ezt-azt,csak azért, hogy egyen,amúgy is kis haspók...
De amúgy meg, ha viszek le valamit,és elfogy és másnál kicsit később meglát mást,akkor kéri egyből,tök mindegy, hogy előtte evett meg egy almát...
Na ez az, hogy ebben az időben mi sem vagyunk lent sokat.Mielőtt lemegyünk ugye reggelizik, kicsit később eszik gyümit, ha viszek le valamit pluszban,akkor arról szól a játszóterezés, hogy ülünk a hideg padon és eszünk(ha jobb idő van,akkor korábban megyünk és nem gond,hogy ott eszi a gyümit).
Ma is csak leugrottunk boltba, már negyed 12volt mikor összefutottunk egy anyukával,akinek a fia lelkesen majszolta a fornettis pogácsát és persze az én fiam is kért...kapott egy nagyon pici törést,amivel elvolt, de ha akkor előrántok egy zacsi pukit a táskámbó, hogy "nézed ez a mienk,ezt együk" akkor tuti lőttek az ebédnek....de amúgy szívesen megkínálnak minket is mindig...
Ja és hogy félreértés ne essék, ha van nálam gyümi, vagy más,akkor persze én is végigkínálok mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!