Szkeptikusok! Ti miben hisztek? A tudományban megállapított dolgokat elfogadjátok tényekként? Vagy hogy álltok hozzá a világhoz?
16-os:
A tudomány nagyon sok mindenre választ ad. Én viszont tudom, hogy tudok jobbat. Ezt nem beképzeltségből mondom, hanem saját tapasztalatból, de ez úgyse a te igazságod lesz. Még pedig saját magamat tudom. És neked pedig saját magadat. De mivel ezzel te nem értesz egyet (valószínűleg), ezért nem is akarom rád erőltetni, maradjunk a tudománynál.
A tudomány sajnos korlátolt. Ha megnézzük pl. hogy kezdetben lapos volt a Föld, aztán geocentrikus világkép, aztán heliocentrikus, stb., és ugye mindig volt valami igazság, amiről aztán bebizonyították az ellenkezőjét, akkor érted, mire gondolok. Különböző mérőműszerekkel akar olyan dolgokat mérni, amit már nem képes mérni (lehet eljön az idő, amikor fogja tudni, soha nem mond, hogy soha.) Habár ha nyitva van a szemed, akkor a különböző kvantumfizikai eredményekből, húrelméletből és napjaink egyéb kutatásaiból nagyon sok mindent ki lehet következtetni. Végre eljutott a tudomány olyan mezőkre, ahol ugyanazt mondja, mint 10ezer éves iratok.
Nem akarom agyonemlegetni, de szerintem te is az a fajta vagy, akit elgondolkodtatna a fenti Végső valóság című könyv.
(és még annyit, hogy 8 évvel ezelőtt ugyanez volt a felfogásom, mint neked. Csak aztán falakba ütköztem, és mivel elég sokszor szembejött velem az olvasmányok során, hogy nézz magadba, ezért elkezdtem kutatni a meditáció után, és elkezdtem művelni. A meditáció semmi másból nem áll, mint a gondolatok lecsendesítéséből, hogy az elméd ne álljon útba, és aztán ami jön, annak a befogadásáról, vagyis személyes tapasztalatból)
17-es:
"Kérdező, én értem, amit mondasz, de abban nem lehetsz biztos, hogy a valóságot érzed. Lehetünk mátrixban vagy szimulálva, akármi, ez csak egy példa."
Mátrixban is vagyunk. A kvantumfizika is azt mondja, hogy minden amit látunk magunk körül, az illúzió. Viszont te egy sokkal magasabb rezgéstartományból jött lény vagy (annak kell legyél, hiszen olyan gondolataid vannak, amit a tudós bácsi nem tud mérni, és tudja hogy nem az agyban keletkezik. Viszont ha csak fizikai anyagból lettél volna gyúrva, akkor ez fizikai képtelenség lenne, hogy ezzel a testtel magasabb rezgéseket hozzál létre. Csak alacsonyabb rezgés létrehozása lehetséges, viszont az pedig nem lehet a gondolat rezgése, mert ez is... na mindegy ez is bizonyított tény, ha valakit érdekel, megkérdezi...). Szóval valahonnan magasabb részről kell hogy származzunk, aki belesüllyedt ebbe az anyagba, ebbe a majába (káprázatba). Ha elég mélyre ásol magadban, akkor egyre jobban megérezheted a valóságot. Ennek legvégső része, amire a buddhista vallás a megvilágosodott szót szokta használni.

Én írtam a mátrixot és amúgy olvastam a könyvet.
Borzasztóan leegyszerűsítve a dolgot, én elképzelhetőnek tartom, hogy a gondolataimat és az érzéseimet "valami" beletette az agyamba és minden, amire rájövök, félrevezetés. A saját tapasztalataim alapján a buddhizmusnak van alapja, de nem hiszek feltétel nélkül a tapasztalatban. Nekem megfelel, hogy a saját rendszerünkön belül keressük a válaszokat és az összefüggéseket, de hogy azon kívül mi van, arra én az életben nem mernék még csak tippelni sem. Különösebben nem foglalkoztat a téma, jól elvagyok az érzéssel, hogy fogalmam sincs semmiről.

Azt sem zárom ki, hogy később majd tudnak mérni olyan dolgokat is, amiket jelenleg nem. De ha erre nem kerül sor soha, annak is ezer oka lehet. Pl. hogy senki sem találja meg a módját, pedig lenne. Az is lehet, hogy nincs, mégsincs igazad. Meg az is, hogy igazad van.
Szerintem ebbe nem nagyon lehet belekötni, mégis rendszeresen leállnak velem emberek vitatkozni, pedig tényleg nem érdekel az egész. Nem tartom annyira a saját agyam, hogy elfogadjam igazságként azt, amit érzek. Ennyi.

Hiszek a földönkívüli élet létezésében, de nem a reptoidokban, és a hasonló idiótaságokban. Biztos h van rajtunk kívül élet vhol az univerzumban, lehet h fejlettebb nálunk, lehet h még csak az ősember szintjén tartanak, lehet h csak egysejtűek, baktériumok. Erre úgysem kapunk választ. Istenben nem hiszek, nem vagyok az a templomba járós fajta. Ezáltal nem hiszek a démonokban, sátánban is a többi ilyen témájú dologban sem.
Nem hiszek a szellemekben, és a természetfeletti lényekben, mivel még eggyel sem találkoztam, az ismerősi köröm szintén nem. Más meg ugyebár azt ír pl erre az oldalra is, amit akar.
Szeretem a csillagászatot, a kvantumfizikát és -mechanikát. Hiszek ezekben, mert tökéletesen megmagyaráznak mindent. Azt tegyük azért hozzá, h a Húr elmélet és társai szintén csak feltételezések még, hisz bizonyítani egyiket sem lehet tökéletesen. Elhiszem h volt ősrobbanás anno, mert sokkal hihetőbb mint az h egy természetfeletti lény egyszer csak gondolt egyet, és megteremtett egy bolygót élővilággal. Akkor a többit ki teremtette? Mind1, ebbe nem akarok belefolyni, hisz mások ebben hisznek, őket nem akarom megsérteni.
Nem hiszek az ilyen Alaje féle csalóknak, a jósokban és hasonló látó pajtásaikban.
Nagyjából ennyi, a tudomány nekem bizonyít mindent, nekem nem kell varázslat és bűbáj h megértsem amit megakarok (ezt most nem provokálásból írtam).

25-ös:
Örülök, hogy nem akarsz provokálni, az ilyen emberekkel lehet jót beszélgetni, akik tiszteletben tartják a másikat, és szándékosan nem akarnak senkit alázni.
A földönkívüliekben hiszek én is. Ha itt ilyen bonyolult emberi test, élővilág kialakulhatott, akkor egy ekkora gigantikus világegyetemben milliárd galaxissal és azok milliárd csillagával csak tartalmaznak még más életet is.
Az én hozzáállásomban: Ősrobbanás = Isten tudatosan felosztotta önmagát. Istent hagyjuk, mert ezt kb. mindenki félreérti. Nevezzük létezésnek. Tehát a létezés tudatosan felosztotta önmagát. Abban egyet értünk gondolom, hogy akkor volt valami egy, ami valami úton-módon több részre szakadt. Természetesen nem csak a Föld lett megteremtve, amikor több részre szakadt, hanem úgy jött létre az egész megnyilvánult fizikai világ az össze bolygójával együtt. Tehát nem csak a Föld lett teremtve.
Az intelligens tervezéshez egy videó (aki az első 2 és negyed percet végignézte, kérem csak az írjon róla kritikát!):
26-ös:
A fénysebességnél lehet gyorsabban közlekedni, erről tudományos keretek között itt olvashatsz 84-től 98. oldalig:

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!