Szkeptikusok! Ti miben hisztek? A tudományban megállapított dolgokat elfogadjátok tényekként? Vagy hogy álltok hozzá a világhoz?
Tudod én is meg akarlak érteni.
Miért hisztek el oly sok sületlenséget?
Millió egyszer volt szerintetek világ vége. Sajnos valami miatt mindig elmaradt. Ha lesz, akkor nagy valószínűség szerint az ember okozza majd. Ezt elhiszem, pedig nem biztos, hogy így lesz. De hogy az előző életemben mi voltam, vagy mi leszek, ez butaság. Vagy a női újságok, meg egyebek szoktak ilyeneket írni, hogy a születésed napja megmondja hány fogad marad, vagy a szüzek ma ne menjenek sehova mert hatással van a libidójukra a naplemente, meg ilyenek. És folytathatnám.
Első vagyok.
Persze ezt én is így gondolom. A lepontozást is azért írtam zárójelben viccesen, mert az ezotéria kategóriában valamiért előszeretettel szoktak lepontozni válaszokat. Pedig ilyen témakörben mindenkinek más a hasznos. A hívőknek az, ha valaki Istent dicsőíti a szkeptikusoknak meg, ha valaki határozottan nem létező dolognak tekinti. Egyébként én nyitott vagyok az ilyen témákra. Érdekel is, sokat olvasok ilyen témában, úgyhogy a könyvbe is biztos belefogok olvasni.
15-ös:
Én realista vagyok, nem hiszek el sületlenségeket. De hozz pár példát, és megmondom, hogy tudom-e rá tudományosan is a választ. Mert általában tudom. :)
A világvégében nem hiszek! Viszont látom, hogy milyen változások zajlanak a körülöttem levő emberekben, látom hogy valami történik. Látom, hogy gazdaságilag, pénzügyileg, politikailag, vallásilag és minden más tekintetben a világ túl van feszítve, és ezek a dolgok lehet ki fognak pukkanni. És ha kipukkannak, akkor utána könnyen lehet, hogy valami új fog jönni.
Szóval a lényeg, hogy világvégében nem hiszek. A körülményekből viszont azt látom, hogy valami új fog jönni. Hogy mi, az csak rajtunk embereken múlik. Nem a nem tudom milyen replikátorokon vagy min :), nem az ufók fognak sem megmenteni sem leigázni minket.
Az előző életek is egy érdekes téma. Én közvetlen még nem tapasztaltam meg 100%-osan előző életemet, ebből csak hitem van. Tudományosan is bizonyított, hogy az ember léte nem a fizikai test születésével kezdődik, és halálával végződik. Én ezt tényként fogadom el, mert egyszer már tökéletesen megértettem. Itt is Balogh Bélát ajánlom, mert ő elég jól elmagyarázza a Végső valóság könyvében.
Sajnos Te is ennyit látsz az ezotériából. Vagyis mit? A néphülyítést. A sok ezoterikus barmot, aki parázik a világvégétől. Ez is csak egy lejárató kampány része. Még a maják se írták bele a naptárukba, hogy világvége. Erről szó nem volt, az egész egy nagy hazugság.
Csak egy kb. 26.000 éves ciklus ér véget, aztán lapozunk a naptárban. Mint ahogy veszünk jövőre egy 2013-as naptárat. Ennyi
Minden vak hit gáz, ciki, káros, tök mindegy az illető miben hisz, akár a tudományban, akár valamilyen Istenben.
Milyen tapasztalati alapon jelenti ki valaki, hogy ezt és ezt nem lehet látni és ezért nem hiszek benne? Az illető mit tett azért, hogy pontos képet kapjon azon lehetőségekről, amik által a látása és érzékelése képessé teszi, hogy ne csak azt vegye észre ami jószerivel kiveri a szemét?
Semmiben nem vagyok biztos és semmit nem zárok ki. Persze vannak dolgok, amiket a saját tapasztalataim meg a logika stb. alapján valószínűbbnek gondolok, mint a többit, de nem az én hitemtől lesz valami igaz vagy sem. Azt is el tudom képzelni, hogy többféle igazság van. Sőt, akár azt is, hogy mindenkinek a saját hite határozza meg az igazságot.
Ha muszáj meghatározni a hitem, akkor abban hiszek, hogy van valahogy és hogy én erről nem tudok semmit.
Kérdező, én értem, amit mondasz, de abban nem lehetsz biztos, hogy a valóságot érzed. Lehetünk mátrixban vagy szimulálva, akármi, ez csak egy példa.
14-es:
"Ki bizonyította tudományosan, hogy az ember lénye mikor kezdődik?"
Tetszik, hogy rákérdeztél. Nos, szerintem felesleges törnöm magamat, hogy ide leírjam, mert hosszú lenne, és tőlem nem kapod meg olyan szép formában, mint Balogh Bélától a Végső valóságban. Ennek kicsúcsosodása "Az Örökkévalóság másik neve" című fejezetben a 108. és 109. oldalon van, de hogy az ott leírtakat 100%-ban meg lehessen érteni, az előtte levő dolgokat is érdemes elolvasni, máskülönben nem lesz belőle megértés, csak az, hogy na ezen a fejezeten is van egy csomó lyuk...
15-ös, Komplikátónak:
Vak hit valóban nem egészséges. Egy kicsit nyitott ateistával 1000x jobbat lehet beszélgetni, mint egy bigott, vak katolikussal, aki csőlátásával csak a sok hülye tévhites baromságát szajkózza.
Sajnos az ember legtöbbször nem hajlandó kijönni a kényelmi zónájából, hogy kicsit elgondolkozzon egyes dolgok igazáról. Egyszerűen csak baromságnak tartja, és nem megy bele mélységében.
Ha egy valamit szabadna mondanom valakinek, ami úgy érzem, hogy az életében előre viszi, akkor azt mondanám, hogy nézzen magába! De ne ítéletekkel! Dobjon félre minden gondolatot, amiről azt hiszi, hogy az ő. És egy gondolat nélküli állapotban elkezdi érezni igazi lényét, azt akiről biztosan tudja, hogy az ő. Ő az, aki figyel! Máris többet tett volna saját magáért, mint az, aki egész életében teológiát tanult, és egy sor elméleti tudást belenyomott a fejébe. Ott nincs megértés, itt viszont itt van a személyes tapasztalás. Ha már ezt leírtam, akkor idelinkelem azt az oldalt, aki nekem nagyon bejött, meditációk és előadások egyaránt találhatóak rajta:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!