Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hisztek a "jelekben"? Hogy az...

Hisztek a "jelekben"? Hogy az élet néha üzen nekünk, "jelekkel"?

Figyelt kérdés

Számtalanszor megtörtént velem, hogy az élet (vagy Isten, vagy sors, akárhogy is hívjuk) próbált nekem jelezni valahogy. Akár jó dolgot, akár rosszat. Néha észrevettem, néha nem.

Amin meglepődtem, hogy Coelho is ír valami ilyesmit, most olvastam este, hogy van egy univerzális nyelv, és az élet így próbál üzenni, "jelekkel". Hogy néha ezért-vagy azért látunk dolgokat, találkozunk emberekkel késünk le vonatot stb.

Hisztek ebben?

2012. aug. 22. 22:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%

én ezt a dolgot istennek szoktam hívni és igen, tudom, hogy létezik, nem hiszek benne.

abban hiszünk, amiről nem tudjuk, hogy tényleg létezik-e. de az a helyzet, hogy tudományosan is levezethető a létezése. de ezzel nem akarlak untatni, inkább elmondom, honnan szereztem tökéletes bizonyítékot.

panelházban lakom. a lépcsőház egy fő folyosóból áll, és minben emeleten további 2 kisebb folyosóra oszlik, ezekről nyílnak a lakásajtók. az én lakásom előtti kis folyosón volt egy magas szekrényem, ami egyik este, még a nyár elején fura mód kigyulladt. a tűzoltók nem tudták megmondani, hogy mitől, de arra tippeltek, hogy valaki tudatosan felgyújtotta, mert a cigicsikk, vagy elektromos tűz egészen másképp ég.

este volt, épp aludni készültem, nem vettem észre. az volt a szerencsém, hogy a tűz elérte a lakáscsengőt, megégett a kapcsoló és bekapcsolt a csengő. tűzjelző nincsen, ez a rendes lakáscsengő. folyamatosan csengetett. meglepődtem, hogy ki keres ilyenkor este, mikor félálomban vagyok. kiléptem, és lángolt a lakás eleje. mire kiértek a tűzoltók el tudtam oltani. ha kicsivel később veszem észre talán most nem írhatnám ezeket a sorokat. valószínűleg lefeküdtem volna, elaludtam volna és szén-monoxid mérgezésben meghalok álmomban (a családdal együtt). percek választotta kel ettől, mert nem vettem volna észre a tüzet. ha a csengőhöz nem ér e a tűz, meghalok. és a csengő elég messze volt a tűz forrásától.

valaki nem akarta, hogy meghaljunk. élnünk kell még, mert célunk van, és megérdemeljük az életet. lehet, hogy más (remélem véletlenül) kigyújtotta a folyosót, de isten időben szólt és megmentett, ezért tartozok neki annyival, hogy az ő útján fogok járni. persze így is 200 ezer forintot vart a tűzoltóság a nyakunkba azon kívül, hogy késve érkeztek + jónéhány cuccunk elégett, de túléltük.

ez mi, ha nem egy "jel"?

egy jel, hogy a "véletlen" nem ölhet meg, mert valaki figyel rám (ránk) és vigyáz, hogy minden úgy legyen, ahogy lennie kell.

2012. aug. 22. 23:58
 12/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez mind nagyon szép, de ez nem bizonyítja isten létezését. Nem akarok itt vallási vitát nyitni, de mi van azzal a több millió emberrel, akiken senki sem segített?
2012. aug. 23. 00:00
 13/18 A kérdező kommentje:
Utolsó: ez nem jel, hanem egyszerűen az, amit leírtál. Élned kell, és ezért vetted észre, ezért oltottad el. Ha valakinek el kell menni, az elmegy, de ha van dolga ezen a világon még, akkor itt marad. Neked itt kellett maradnod, és ezért vetted észre. :) Örülök, hogy nem esett bajod, és jól vagy.
2012. aug. 23. 00:02
 14/18 anonim ***** válasza:

Kedves vagy 9-es, hogy ezt írod.

Nem tudom, van-e visszaút?

Nem tudok semmit!

Úgy gyötrődök, mint egy beteg kutya azóta, hogy megismertem, másfél éve van párja, ő se tűnik nagyon boldognak, de én se vagyok az!

Halvány fogalmam sincs, mit tegyek!

Elé nem állhatok azzal, hogy "Szerelmes vagyok", mi van, ha ő nem az?

Nagyon kedvel, azt tudom, és szeret is, de ott a másik lány,rá is gondolni kell...

Elrontottam, gyáva voltam, nem is tudom, hogy mi lenne a megoldás????!!!!

Őrlődök csak, nem is tudok még aludni sem!

Bárcsak akkor mondtam volna igent, amíg lehetett!!!!

Úgyhogy hiszek a jelekben,nagyon is, csak mi vagyunk hülyék, és nem vesszük komolyan őket!

2012. aug. 23. 00:24
 15/18 A kérdező kommentje:

Kedves Előző!

Én is jártam így. Kaptam jeleket, csak nem vettem figyelembe őket, olyan vaksi voltam (bár nekem rengeteg problémám volt télen és tavasszal, amik "elvakíthattak") érettségi, stressz, nyelvvizsga, barátokkal problémák, saját egyéni problémák, családi, stb.

Kaptam jeleket egy sráctól... és nagyon szerettem. Most nyáron 2-3 napon át bőgtem miatta folyamatosan, mert ő télen, tavasszal és nyár elején is akart valamit, én akkor semmit, és később jöttem rá, hogy szeretem. Akkor már késő volt. De én fiatalabb vagyok, mint te (19 leszek) és nálam ugye ez még nem mérvadó, téged idősebbnek tippellek.

Azt gondolom, hogy az élet nem véletlen "rak" embereket az utunkba. ha valakivel meg kell ismerkednünk, akkor mindenképp találkozni fogunk az illetővel. Lehet, nem azért, hogy kialakuljon egy kapcsolat (szerelem, vagy barátság, stb) hanem csak hogy tanuljunk ettől az embertől, vagy tapasztaljunk meg különböző életszituációkat.

Nem tudom, esetedben megérné-e kockáztatni. Nem tudom, mennyi idős vagy, fontolod-e a házasságot (azzal, akivel most együtt vagy) illetve a férfi, akit szeretsz, ő fontolja-e a házasságot azzal, akivel együtt van? Mert ha az utóbbi, tenni sajnos nem lehet nagyon.

Viszont ha a férfinek, akit szeretsz, nem stabil a párkapcsolata (utána lehet járni, finoman!) veszekednek, stb. akkor esetleg megérné kockáztatni.

19 életévvel a hátam mögött (tudom, nem sok, lehet hozzátok képest vajmi kevés) annyit tudok mondani, a BOLDOGSÁGOT éri meg választani mindenképp!

A boldogság számomra előrevalóbb az egészségnél is, például. Annyiszor voltam boldogtalan életemben (2szer komolyan fontoltam, hogy elmegyek ebből az életből, önszántamból) depresszió, egyedül voltam nagyon... amit megtanultam: ha van lehetőséged együtt lenni valakivel, és boldognak lenni, PRÓBÁLD MEG!

Nem tudom, miért "rakta" az élet neked ide ezt a férfit, de hogy folyton látod, az egy jel. lehet, hogy meg kell tanulnod valamit. Lehet, azt próbálja megtanítani Isten, vagy a sors, vagy akiben hiszel, hogy ideje feladni azt a gondolatot hogy "nem csalunk meg senkit, szent a párkapcsolat". Ez nem megcsalás szerintem. A saját boldogságodat nézd. És amennyit kiolvastam a soraid közt, nem vagy boldog.

Írj, hogy mi van veled. :)

Amúgy ha az Élet akar valamit, és együtt kell lenned ezzel a férfivel, segíteni fog. Neked is harcolnod kell majd érte, de ha nagyon-nagyon akarod, igazán, a szíved mélyéről, menni fog, és segíteni fog az élet. Ebben higgy.

2012. aug. 23. 07:22
 16/18 anonim válasza:
velem ennél durvábbak is vannak pl osztály társaam el esik mi előt elset volna engem meg csapot a szél abból az irányból amerről ő volt és még épphogy meg tudtam fogni
2012. aug. 24. 18:30
 17/18 anonim ***** válasza:

A 11. vagyok.

Én Isten alatt nem egy szakállas bácsikát értek, aki a felhőkön ülve lenézett rám és kivételessé tett, megmentett.

Inkább maga a világ. vagy nem tudom. ha le akarnám írni mindenki számára érthetően, itt kéne írnom még legalább egy órát.

lényeg a lényeg: én tudom, hogy "megmentettek", mert élnem kell.

nem egy véletlen volt, hogy pont a csengő égett meg. így kellett lennie, hogy megégjen :-)

És velem Isten, (vagy az univerzum, vagy a sors, vagy kinek hogy tetszik) nem kivételezett. Van befejezetlen dolgom, nem vagyok még kész a halálra. másokat isten nem ment meg? oka van. nem büntetés, inkább valami következménye, amiért mi emberek felelünk, és ha tudatosan igazságtalannak tűnik isten (vagy akárki) tette, de tudat alatt nagyon is miattunk van. talán durván hangzik, de ez mindenhol így van: az éhező afrikaiaknál, az "ok" nélkül hirtelen betegségben, vagy balesetben meghalt embereknél.

én ebben hiszek. lehet velem vitatkozni, de ez nem fog megváltozni.

2012. aug. 24. 21:12
 18/18 A kérdező kommentje:
Hiszek neked:)))
2012. aug. 24. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!