Szerintetek van a halál után élet? Hisztek benne?
Ilyeneket én is szoktam álmodni... :-)
A halálközeli élményeket komolyan kutatják, és megvannak a fiziológiai okai annak, hogy miért lát ilyenkor álomszerű dolgokat az ember.
Ugye az alvás közbeni álomról ma már senki nem feltételezi, hogy a szellemek világában járt. Mindenki tisztában van vele, hogy csak álom volt.
Mély halálközeli élményt élt át. Alighanem számára ez megválaszolta a kérdést.
Azok számára, akik ilyen élményben nem részesültek - akár voltak már klinikai halottak, akár nem - csak a kérdés marad, illetve a lehetőség, hogy higyjünk az ismerősödnek, illetve az ő sorstársainak.
Én hiszek.
"A halálközeli élményeket komolyan kutatják,"
Ez így van.
"megvannak a fiziológiai okai annak, hogy miért lát ilyenkor álomszerű dolgokat az ember."
Nincsenek meg. Persze elméletek vannak, de nincs agyműködés ilyenkor... ebbe nehezen lehet bármilyen hallucinációt belemagyarázni, mert annak alapfeltétele az agy vérellátottsága. Vér nélkül az agy nagyon rövid idő alatt lekapcsol. + lásd második válaszoló által leírtak, rengeteg ilyen megtapasztalás van, ami porrá zúzza a fiziológiai elméleteket.
A legdurvább az, hogy születése óta vak embereknek is nagyon gyakran van vizuális élménye HKÉ alatt.
"Ugye az alvás közbeni álomról ma már senki nem feltételezi, hogy a szellemek világában járt."
Ez sincs így, de ez még semennyire sem tisztázott terület.
én hiszek benne!!!
A gyerekek még látják és azért félnek állítólag. Húgom volt látónál hogy többet megtudjunk öcsém autóbalesetével kapcsolatban-és mondta kb. 3 hónapig itt ragadt, mert nem engedtük el meg látogatta a pici fiát, de ő sírt így csak messziről figyelte. Az án lányaim is féltek főleg a nagyobbik (5 éves körül volt) éjszakai fénynél aludt csak el meg nyitva kellett hagyni az ajtót. Mesélte hogy zörgést hallott és felült és ott volt valaki és hogy nem álmodta. Azért remélem én is hogy van valami halál után is és hogy újból találkoznak azok akik itt a földön szerették agymást!!!
Elsőnek tisztázzuk a fogalmakat!
Élet/élő=azt nevezzük élőnek amire ráillik az alábbi meghatározás:Az élet egy egyensúlyi állapoton kívüli önszervező,másoló disszipatív rendszer.
Halál/halott=egyensúlyi állapotban lévő rendszer ami egyre jobban törekszik az egyensúlyra.Ez addig tart míg el nem éri az entrópiai maximumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!