Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek van a halál után...

Szerintetek van a halál után élet? Hisztek benne?

Figyelt kérdés
egy nagyon közeli ismerősöm pár évvel ezelőtt halál és élet között mozgott,azt mondja hogy akkor mikor ez történt vele látta a szereteit és közbe hívogatta egy kellemes hang,és húzta befelé valaki a fény felé,de ő nemet mondott mert ránk a szereteinkre gondolt,nem akart itt hagyni
2012. aug. 1. 11:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Nincs élet a halál után, de halál az van az élet után.
2012. aug. 1. 13:40
 12/21 anonim ***** válasza:

"Nincsenek meg. Persze elméletek vannak, de nincs agyműködés ilyenkor... ebbe nehezen lehet bármilyen hallucinációt belemagyarázni, mert annak alapfeltétele az agy vérellátottsága. Vér nélkül az agy nagyon rövid idő alatt lekapcsol."

Na ez azért nem teljesen így van. Az tény h agynak cukorra, oxigénre stb van szüksége a működéshez, amelyet a vér szállít. Viszont maga az agy egyben egy elektromos rendszer is. A biológiai halál után akár órákig képesek a neuronok elektromos töltést tárolni. Erre példa az, ha mondjuk meghal vki, és rá 1 órára mondjuk megmozdul a szemhéja vagy ilyesmi. Persze ez alatt nem azt kell érteni h felkel a hulla és lesétál egy maratoni távot.

Tehát attól h az agy nem kap elég vért, és leáll, utána úgymond még az illető tud álmodni, hallucinálni. Ha esetleg közben sikerül visszahozni az élők közé, könnyen megeshet h emlékezni fog erre a hallucinációra. Szal attól mert nincs vér, még nem jelenti azt h az agy nem működik utána. Működik..csak h mondjam..csökkentett módban:) Persze ez egy nagyon rövid idő csak, max 1-2 óra, amíg a neuronok töltéssel bírnak.

2012. aug. 1. 14:23
 13/21 Antimod ***** válasza:

"Tehát attól h az agy nem kap elég vért, és leáll, utána úgymond még az illető tud álmodni, hallucinálni. Ha esetleg közben sikerül visszahozni az élők közé, könnyen megeshet h emlékezni fog erre a hallucinációra. Szal attól mert nincs vér, még nem jelenti azt h az agy nem működik utána. Működik..csak h mondjam..csökkentett módban:)"

Dr. Pim van Lommel kardiológus szerint ez nem így van. Érdemes elolvasni a tanulmányát a The Lancetben, és emellett halálközeli élményeket is érdemes olvasgatni. Egyik sem arról szól, hogy az agyuk csökkentett módban futna. Hihetetlenül kitágul az érzékelésük, az emlékeik, a tudatuk, a gondolkodási sebességük felgyorsul. Sokak szerint azért, mert a biológiai agy nem korlátozza többé a tudatot. (Nem, nem az agy állítja elő azt, itt a tévedés alapja.)

Arról nem is beszélve, mint korábban is írtam: pislákoló módban működő neuronok aligha képesek egy születése óta vakon élőt látásra bírni, és másokat olyan tapasztalatok birtokába juttatni, amelyek klinikai haláluk ideje alatt teljesen más helyszínen történtek. Nagyon sok HKÉ-t átélő számol be ilyenről.

Továbbá még két érv a hallucináció ellen:

1) A HKÉ elemei közösek, nagyon sok visszaköszönő elem és visszatérő motívum van. A "sima" hallucinációk ennél sokkal változatosabbak, összefüggéstelenebbek és szubjektívebbek.

2) A mély HKÉ teljesen "átprogramozza" átélőjét, más ember lesz utána, más értékrend szerint él. Erről is volt egy hollandiai kutatás, amely 8 évig követte után ezeket az embereket. 90%-uk számára nem kérdés az, hogy tovább folytatódik az életük a biológiai halál után (a többi nem teljesen biztos benne). Pedig közöttük nagyon sok szkeptikus volt, és mindez vallási meggyőződéstől, kultúrától stb. stb. független.

Kérdezem én: hány drogos van pl., aki egy trip után élete végéig azt hiszi, hogy amit átélt, valóság volt?

2012. aug. 1. 14:42
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért én inkább egy neurológusnak hiszek, aki az aggyal foglalkozik, mint egy kardiológusnak ebben a témakörben. Bizonyított h a neuronok töltést tárolnak, nem is keveset. Ez okozója lehet hallucinációknak, álmoknak stb, mint ahogy írtam az előbb már.

Én nem állítom azt h nem létezik halál közeli élmény, mivel szerencsére nem volt benne részem, és orvos sem vagyok h elemezni tudjam a helyzetet. Én csak azt tudom, ha a neuronokban töltés van, az még agyi működést eredményez. (hallucinációk, izomrángások stb). Attól persze még lehet ezotérikus dolog is mögötte, de ezt úgysem tudjuk meg.

Az meg h kinek h változik meg az élete az élmény után, elég egyértelmű. Ha neked lenne ilyen élményed, valószínűleg te is új értékrendet állítanál fel, mert a halált nem könnyű feldolgozni. Egyértelmű h utána másként látod a világot, átértékelsz dolgokat amiket addig nem.

Tegyük fel h csak hallucináció ez az élmény. Ha emlékszel rá, akkor nem mondanád te sem azt h hm, ez hallucináció volt, sz*rok rá. Nyilván azt mondanád h "láttam az alagutat, ezentúl hiszek benne". Szal hiába lát vmit az ember, az attól még lehet simán az agy egyik "tréfája".

Ahhoz meg h vki idegen nyelven beszéljen hirtelen, nem kell meghalni. Sok olyan emberről olvastam már, akik pl motor illetve autóbalesetet szenvedtek, de nem haltak meg, sőt szinte még eszméletüket sem vesztették, másnapra folyékonyan beszéltek angolul pl, pedig előtte alig tudott mondani pár mondatot az adott nyelven. Tény h fura, de tudjuk h agyunk 4-5%-át használjuk csak. Az ember így is nagyon tanulékony (már amelyik:D), gondolj bele mi lenne ha 20x ennyire fejlett agyunk lenne. Valószínűleg napok alatt tanulnánk meg más nyelveket, 12 év helyett elég lenne pár hónap az érettségiig, és amikről még nem is tudunk.

Ezért én azt mondom, h az agy bonyolult szerv, és kicsit sem ismerjük még, de én nem keresek mögötte ezotérikus dolgokat. Vannak furcsa dolgok az tény, de azt se felejtsük el, h nem kell mindent elhinni amit számunkra ismeretlen emberek, élményeket átélők, vagy földönkívülivel találkozók leírnak.

2012. aug. 1. 15:07
 15/21 Antimod ***** válasza:

"Ha neked lenne ilyen élményed, valószínűleg te is új értékrendet állítanál fel, mert a halált nem könnyű feldolgozni."

Bocsánat, hogy nem mondtam, de az egyik csoport olyan volt, aki nem számolt be HKÉ-ről, míg a másik igen. Óriási volt a különbség akik nem emlékeztek ilyenre és azok között, akik igen. Előbbiek csak kicsit értékelték át az életüket, messze nem voltak olyan földindulás-szerű életmód- és gondolkodásmód-beli változások, mint a második csoportnál.

"Nyilván azt mondanád h "láttam az alagutat, ezentúl hiszek benne".

Ennél sokkal érdekesebb és tanulságosabb dolgokat is látnak. Az alagút sem szerepel minden esetnél.

"Szal hiába lát vmit az ember, az attól még lehet simán az agy egyik "tréfája".

OK, de akkor miért ekkora a hasonlóság? Miért nem találkoznak soha még élő emberekkel "odaát"? Miért látják pontról-pontra a saját életüket, tanulságokkal, teljesen más szemszögből? Miért térnek vissza rendre ugyanazzal az üzenettel? ("A szeretet mindenek előtt.")

"Sok olyan emberről olvastam már, akik pl motor illetve autóbalesetet szenvedtek, de nem haltak meg, sőt szinte még eszméletüket sem vesztették, másnapra folyékonyan beszéltek angolul"

Ilyenekről én is hallottam. Hipnózis során is beszéltek már kihalt nyelveket, amiket csak néhány tudós ismer ma a világon. Továbbá rengetegen beszéltek bizonyos nyelvjárásokat. Nagy valószínűséggel egyiket sem hallották azelőtt, pláne olyan mennyiségben és minőségben, hogy abból értelmes, összefüggő szöveget lehessen alkotni.

"Vannak furcsa dolgok az tény, de azt se felejtsük el, h nem kell mindent elhinni amit számunkra ismeretlen emberek, élményeket átélők, vagy földönkívülivel találkozók leírnak."

A földönkívülieket most hagyjuk.

Én sem hiszek el mindenkinek mindent. De többezer ilyen beszámolót olvastam a Föld minden tájáról. Biztos, hogy nem mind kitaláció, ha némelyik egyáltalán az.

Mindent lehet megpróbálni az agyműködéssel megmagyarázni, de nem fog menni. Egy "átlagos" HKÉ zsong olyan elemektől, amelyek lehetetlenné teszik ezt a magyarázatot. Sokadszorra említem a vakok vizuális percepcióit, azt, hogy olyan emberek haláláról szereztek tudomást, akikéről azelőtt nem tudtak, vagy arról, kivel fog ilyen történni a közeljövőben. Sokszor olyan rokonokat neveztek meg ősrégi családi fotókon, akikről semmit nem tudtak korábban. Nagyon sok ilyen eset van. És ha egy kardiológus (és több agykutató) is szegről-végről, éveken keresztül vizsgálva a témát arra a következtetésre jut, hogy nem tudják, ez hogyan lehetséges, én sem fogok kényszeredett fiziológiai magyarázatot erőltetni rá. Akkor kénytelen vagyok a HKÉ-t átélt embereknek hinni, mert nincs más út, nagyon valószínű, hogy az a valóság, amit ők állítanak, amit ők átéltek.

2012. aug. 1. 15:21
 16/21 anonim ***** válasza:
Az alagút, melyről a halál utáni visszatérők szoktak beszélni nem más, mint az, hogy a pupillák összeszűkülnek és csak egy kis fényt látnak, esetleg mozog benne valami. Az öröm, amit éreznek nem más, mint a mefedron nevű anyag, melyet az agy állít elő. Ez pont az, amit az ember orgazmus közben érez,+ az agy kevés oxigént kap, fokozatosan tér vissza az életbe, ezért a hatást követheti hallucináció is. Hang illetve képek. Ha hosszabb ideig nem tér vissza akkor maradandó agykárosodás. Ergo nincs olyan aki az agyhalálból visszatért volna, maximum a szívleállásosból, mert azt vissza lehet hozni elektromos sokkolós géppel (pontos nevét nem tudom). Halottak nem kelnek fel. Ha pl elcsap valakit a vonat és leviszi a fejét, akkor aztán "gondolhat és fohászkodhat" bármihez és bárkihez, attól csap egy rakat trancsírozott hús marad.
2012. aug. 5. 17:43
 17/21 anonim válasza:
Hogy lehet ilyenben hinni! Nem volt senki temetésen, exhumáláson??? Nincs élet, már hogy lenne? jobb dolgotok nincs, mint ilyen sz.rsággal foglalkoztok! Amúgy majd kiderül minden a végén !
2012. aug. 5. 18:47
 18/21 Antimod ***** válasza:

"Az alagút, melyről a halál utáni visszatérők szoktak beszélni nem más, mint az, hogy a pupillák összeszűkülnek és csak egy kis fényt látnak, esetleg mozog benne valami."

Ennél jóval komplexebb dolgokat szoktak látni, lásd előző válaszaimat. Az alagút-élmény pedig csak a HKÉ-k hatvan-valahány százalékában van jelen!

"Az öröm, amit éreznek nem más, mint a mefedron nevű anyag, melyet az agy állít elő. Ez pont az, amit az ember orgazmus közben érez,"

Negatív HKÉ-ről hallottál már? Ott nem éppen öröm járja át őket.

"Ergo nincs olyan aki az agyhalálból visszatért volna, maximum a szívleállásosból, mert azt vissza lehet hozni elektromos sokkolós géppel"

Ezt senki sem vitatta, a fizikai testnek vannak jól ismert korlátai. Azonban nem ritka, hogy médiumok kapcsolatba tudnak lépni "elhunytakkal", és ők elmesélik valós élményeiket. Ezek gyakorlatilag a HKÉ-k folytatásai, és vannak ilyen felvételek már az ötvenes évekből is, amikor a HKÉ mint jelenség nem volt dokumentált, széles körben ismert. Ezért már be lehet nagyjából határolni, hol van a "halál kapuja", azaz ahonnan nincs visszatérés, persze ez általában nagyon szubjektív. És bár sokszor azt hinni, hogy az elektrosokkolás, intubáció és egyéb eszközök hozzák vissza az életbe az embert, nem: nagyon sokszor ők maguk dönthetnek arról, hogy visszatérnek-e.

"Nem volt senki temetésen, exhumáláson??? Nincs élet, már hogy lenne?"

Szerintem mindenki volt már temetésen. Exhumáláson már annál kevesebben.

Ez semmit sem bizonyít, mert a lélek ilyenkor már messze jár a testtől, semmi köze nincs hozzá. Ez a következtetés kb. olyan, mintha azt hinnéd valakiről, hogy nem létezik akkor, amikor nincs a közeledben (pl. csecsemő az anyjáról).

2012. aug. 6. 08:55
 19/21 anonim válasza:
Hát véleményem szerint a halál után nincs semmi.. Ha valaki haldoklik nyilván jó emlékekre fog gondolni, a halál utáni élet csak egy fikció, amit az emberek azért találtak ki, mert nem tudják elviselni hogy egyszer meghal mindenki és kész, vége , utána nem történik semmi.
2012. aug. 16. 08:53
 20/21 anonim ***** válasza:

HA elaltatnak, vagy ha mélyen alszol, akkor miután felébredsz emlékszel rá? Szerintem nem. Engem egyszer elaltattak aszem 8 éves koromban, semmire nem emlékszem csak arra hogy beadják az altatót a karomba és ennyi.

Utána már csak amikor felébredtem. Tehát a halál is ilyen, leáll az agy vége a tudatnak és ennyi. Utána már nem fogsz azon filózofálni hogy mi fog történni mert nem lesz agyad sem semmi. A beszédet is emberek találták ki.

Születésem előtt sem léteztem, se egyéves koromban se kettő 7-8 éves korom óta tudok csak emlékezni.

2012. aug. 18. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!