Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Te hogyan találtad meg az...

Te hogyan találtad meg az élet értelmét?

Figyelt kérdés
2012. aug. 6. 07:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Sokat keresgéltem, olvastam, kutatta, változtattam az életfelfogásomat, életmódomat iede - oda, különféle vallási csoportokhoz csatlakoztam, otthagytam másikat kerestem, stb. Odáig eljutottam, hogy valami felsőbb síkra kell kapaszkodnunk. Filozófikus könyvek, pl: Mirdad Könyve, meg más effélék. Most itt tartok: Isten, meditáció, megvilágosodásra való törekvés. Itt egy versike:

Azt tudnod kell,

hogy az ember

Nem a test, hanem a lélek.

A test a lelket hordozza.

A test az edény, amibe a lelket töltik

Mint az űrlap,

hogyha kitöltik

Az üres papír még semmi.

A lélek benned, ha nem akarszt udni róla

Szép ház mellőzött lakója

Didereg fényes testedben.

Még hasonlók, sőt szebbek itt: [link]

2012. aug. 6. 07:47
 2/20 anonim ***** válasza:
Rájöttem, hogy bármit beszélnek az emberek, bárhogyan ítélkeznek, véleményt alkotnak, állást foglalnak, vérre menően vitatkoznak stb. így is-úgy is a halál az élet vége. Vagyis bármit is érsz el, az egy idő után semmit nem fog számítani, mert egyrészt egyszer meghalsz, és akikre ráhagyod az eredményeidet, azok is meghalnak, elfelejtenek stb. Szóval amikor erre rájöttem - hogy minden dicsőség és eredmény a semmibe vész, rájöttem, hogy a pillanatot kell minél teljesebben átélni. Ennyi a titok.
2012. aug. 6. 08:06
 3/20 Antimod ***** válasza:

"Odáig eljutottam, hogy valami felsőbb síkra kell kapaszkodnunk. [...] Isten, meditáció, megvilágosodásra való törekvés."

Dettó. És mennyire szeretnék már előbbre tartani! Mert visszafordulni már nem lehet, azonban ismereteim, megtapasztalásaim még meglehetősen kuszák. Remélem, majd tisztul valamelyest a kép.

"Rájöttem, hogy bármit beszélnek az emberek, bárhogyan ítélkeznek, véleményt alkotnak, állást foglalnak, vérre menően vitatkoznak stb. így is-úgy is a halál az élet vége. Vagyis bármit is érsz el, az egy idő után semmit nem fog számítani, mert egyrészt egyszer meghalsz, és akikre ráhagyod az eredményeidet, azok is meghalnak, elfelejtenek stb. Szóval amikor erre rájöttem - hogy minden dicsőség és eredmény a semmibe vész, rájöttem, hogy a pillanatot kell minél teljesebben átélni. Ennyi a titok."

Teljesen egyetértek! Minden mulandó itt a Földön, ezért mondta Jézus, hogy "lelki kincseket kell gyűjteni". Én ezalatt nem a jócselekedetek kényszeres művelését értem (azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a végén - mintegy váltságdíjként - megkapjuk érte az "örök életet"), hanem a tapasztalatokat. Szintén nem arra kell gondolni, hogy egy életben mindent át kell élni: a drogot, az őrületet, a bűnözést, a bobot, az ejtőernyőzést, a versenysportot, a homoszexualitást, a vándorlást, a háborút és még sorolhatnám... A tapasztalatot úgyis hozza az élet magával, akár ki akarod kerülni, akár nem. Ezek azok, amik megmaradnak, életeid hosszú során át. Minden más csak körítés, ami összeköti ezeket, és tartalmat ad nekik. Ettől függően ezek nagyon kellemesek is lehetnek, de semmiképpen sem a létezés alapvető értelme.

2012. aug. 6. 09:10
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Megláttam ezt a fórumot és rájöttem, hogy nekem itt a helyem.
2012. aug. 6. 09:11
 5/20 Antimod ***** válasza:
Mivel kicsit talán félreérthető, amit fentebb írtam a jócselekedetekről: természetesen fontosak, de nagyon kevés szent él közöttünk. Törekedni kell a jóra, "ne tedd azt mással, amit veled sem szeretnéd, hogy megtörténne", illetve ennek pozitív változata a legfontosabb, de nagyon sokan azért adnak, mert "adniuk kell". Jócselekedet az, ami valóban szívből jön, legyen akármilyen csekélység is. Felülír minden adományt, amit csak azért adsz, hogy megnyugtasd a lelkiismeretedet, és elhitesd az egóddal, hogy ő milyen "jó ember".
2012. aug. 6. 09:13
 6/20 anonim ***** válasza:
Eckhart Tolle-Findhorn lelkigyakorlat.
2012. aug. 6. 09:27
 7/20 anonim ***** válasza:

"Szintén nem arra kell gondolni, hogy egy életben mindent át kell élni: a drogot, az őrületet, a bűnözést, a bobot, az ejtőernyőzést, a versenysportot, a homoszexualitást, a vándorlást, a háborút és még sorolhatnám..."

A 2-es válaszoló vagyok. Nagyon sok mindenben egyetértek. Számomra a valódi jóság az, amikor pusztán a másik emberért magáért teszek valamit, nem azért mert jutalmat várok érte, vagy a büntetéstől félek. Egyszerűen magamat minden más ember részeként tekintem, ezért soha nem tennék olyat, ami másnak fájdalmat okoz. Mert egy vagyok velük mint érző, lélegző élőlény. Ez számomra a legtisztább és őszintébb motiváció.

Viszont a fenti felsorolással kapcsolatban nekem leginkább a dogmák és a való élet közti ellentmondások szoktak eszembe jutni. Például ha a lélek ami örök és felsőbbrendű, valamint az emberek közti szeretet, akkor két azonos nemű lélek egymás iránti szeretete miért bűnös? Csak mert hasonló testbe születtek? Kinek árt egy alapvetően szereteten alapuló kapcsolat?

Vagy például hatását tekintve a drogok közé tartozik a kávé és a sör is - de miközben ezen utóbbiakat sokan gond nélkül fogyasztják, álságosan köpködnek olyan szerekre, amelyek kevésbé károsak és még a hatásuk is jótékony, a büntetendősége miatt sokak által elítélt, míg a rengeteg halált és bűncselekményt okozó alkohol szabadon fogyasztható és elfogadott.

Ezért élem az életemet a dogmák helyett a nem-ártás és az egység szellemében.

2012. aug. 6. 11:01
 8/20 Antimod ***** válasza:

"két azonos nemű lélek egymás iránti szeretete miért bűnös?"

Nem az, csak a társadalmi normáknak mond ellent, ami a szaporodással függ össze.

"a drogok közé tartozik a kávé és a sör is - de miközben ezen utóbbiakat sokan gond nélkül fogyasztják, álságosan köpködnek olyan szerekre, amelyek kevésbé károsak és még a hatásuk is jótékony"

Azért a drogok többsége erősen árt a fizikai testnek, amit viszont feladatod "tisztán" és egészségesen tartani, mert azért kaptad/választottad, hogy élj benne.

2012. aug. 6. 11:06
 9/20 anonim ***** válasza:
a földi élet mulandó, a lét örök...
2012. aug. 6. 11:46
 10/20 anonim ***** válasza:
Elkezdtem gyakori kérdések pont hu.-t olvasni.
2012. aug. 6. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!