Tudatos álom! Hogyan?
Tudom van mar egy csomo ilyen kerdes .. de az enyemeket nem valaszolta meg eddig senki:
1. hatasos az a modszer, hogy fekszek, kezem mellettem, 20-30 percig meg se mozdulok, es nemgondolok semmire? vagy a travel az jobb? kinek mi jott be, ki HOGY csinalja?
2. veszelyes? olvastam valami alom paralizisrol(nemvagyok biztos benne hogy igy hivjak) es az eleg durva! halucinalsz (pl a szoba sarkaba embereket meg ilyenek) meg allitolag nehez a felebredes..
3. olvastam ezt a "kerdezd meg magadtol naponta hogy ebren vagy-e vagy sem" de nemnagyon ertem hogy ezt hogy/mikor/meg mi ertelme..
bocsi az ekezetek miatt, angol a billentyuzetem! :*
A tudatos álmodás viszonylag nehéz dolog, de nem lehetetlen. A 3. jó módszer. Az álomban előbb-utóbb észreveszed, ha alszol. Számolgass. Könnyű matematikai feladatokat, mert azokat az álmodban nem tudod elvégezni.
A 2.-es közbejöhet. Egyszer volt ilyenem, nehéz mozdulni, képzelődsz picit. Alvásparalízis. Nem bírsz mozdulni, olyan, mintha aludnál, de érzed körülötted az ágyat, a párnát...
A tudatos álom sok ember érdeklődését felkeltette az Eredet megjelenése óta és igen létező dolog de rengeteget kell gyakorolni valamint igen vannak veszélyei pl. Ha rosszat álmadunk az kisérhet minket ám a harucináció hazugság ezért mielött kipróbálod ne gondolj semmi rossz dologra. A megkérdezésmek semmi alapja az csak a filmben van.a visszgondloás fontos mert az agyad alvás közpen pihem így amikor felébredsz ne nyisd ki a szemed hanem még csukott állapotban gondold át lassan mit álmodtál. A másik fő veszélye hpgy nem szabad tulzásba vinni mert egy idő után jobbam szeretheted mint az igazi életed mert ott azt csinálsz amit akarsz :)
Bocsi a helyesírási hibákért telóról írtam ;D
Itt tisztáznám a dolgok jelentését, hátha valaki legközelebb ezt linkeli be válasznak.
1. Hatásos. De azzal nem éred el a tudatos álmodást. Ez alvásparalízishez vezet. Nem leszel képes mozogni, és hallucinálsz majd (persze, ha nem alszol el előtte véletlenül). A hallucinációid egybefolynak a valósággal, azért is olyan félelmetes, és nehéz felkelni belőle.
2. Nos, hogy veszélyes-e, azt nehéz megállapítani, de félelmetes tud lenni az ALVÁSPARALÍZIS. A tudatos álmodás nem, hiszen ha bármi esetleg megtámadna, tetszőleges eszközzel elintézheted.
A tudatos álmodás során álmodsz, tehát nincs nyitva a szemed, és nem fogsz hallucinálni.
3. Nagyon jó eszközök a tudatos álmodáshoz. Ha napközben elég sokszor ellenőrzöd, hogy ébren vagy-e, akkor az előbb-utóbb kihat az álmaidra is, és ott is megteszed majd azokat a mozdulatokat. Ott pedig nyilván kiderül, hogy álmodsz, és kezdődhet a tudatos álmodás.
A 9gagen tehát a posztban helytelenül szerepelt a Lucid Dreaming kifejezés a Sleep Paralisys helyett. A kettő nem keverendő.
jaa, es a travel?
ahogy olvastam az olyan, hogy azt kepzeled lefekveskor, hogy felallsz, odamesz a szekrenyedhez, kinyitod es a hatuljan van egy ajto. azt kinyitod, es van egy lepcso ami levezet a melybe, aztan az meg valami barlangba, onnan kihajokazol, es kiersz a partra. elkell kepzelni az ajto recsegesenek hangjat, a lepteidet, a barlangban a cseppeket hallani kell, a parton a gyereknevetest es ahogy kikotsz a hajoval a lokest a testeden.. aztan BUMM kinyitod a szemed es tudatos alomban talalod magad..ezt valaki kiprobalta mar?? bejon???
Utolsó!a szekrényes dolog az csak egy vizualizációs segítség ne legyél már ennyire csőlátó :)
Bemászhatsz abba a msáik dimenzióba Aliz nyúlüregén keresztül is,de akár a wc csészén is..a lényeg hogy a tudatodat "elkalauzold" a jelen környezetedtől.
ma 19:13: Nem tetted még fel magadnak a kérdést, hogy nem én vagyok csőlátó, hanem Te látsz csövet még nálam is?:) A nyúl ürege is egy cső, és minden ilyen vizualizáció, csak újabb cső, és újabb csöveket eredményez. Vizualizálni akkor kell mikor a képzeleted akarod élesíteni. Ha pedig a témáról van szó továbbra is, aligha hiszem hogy egy ilyen mértékű dolog (ha létezik, akkor bizony hatalmas jelentősége van), szimplán megtörténik vizualizáló tizenévesekkel. A legnagyobb probléma meg az egésszel, hogy ezek a tizenévesek, itt teszik fel a kérdéseiket, és nem veszik a fáradtságot hogy maguk járjanak utána hogy hol, miben gyökerezik ez az egész, de még annak se, hogy itt gyik-on mit válaszoltak a 100 másik ilyen kérdésnél. Ezek után nem tudom hogy várhatják el, hogy bárki aki valamit tud, idetéved, és átadja azt a tudást, amit talán évtizedekbe tellett megszereznie, megtanulnia. Tehát, annak a szándéka nélkül hogy meg akarnék sérteni bárkit, hogy itt válaszolni lehessen, ahhoz kell egy bizonyos szint. Az én szerepem mindössze annyi, hogy ellátogatok erre a szintre, és szikrákat adok ezeknek az embereknek, amiből, ha Ők is úgy akarják, akár igazi Tűz is lehet. Tehát innen eredhet az én szűklátókörűségem, szerinted. Még egyszer hozzátenném, nem vagyok több senkinél, van akinél kevesebb, de napi szinten 3-4 órát olvasással töltök, és akadtak a kezembe különlegességek, és mint látod, ez a téma eléggé érdekel. Szóval azt próbálom elérni, hogy ha mást is érdekel a dolog, akkor törekedjen a saját útján elindulni, és járni, tapasztaljon, mert ebben a témában, nem fog tisztán látni, hacsak nem a saját szemével lát az ember, és amíg a neten vár valaki konkrét dolgokat, addig bizony elég hiábavaló a reménykedése.
Mondanom sem kell, hogy ezt sem fogom leírni többször, így a több száz másik ilyen kérdésnél már nem fogják ezt tudni az emberek, maradok továbbra is a szikrák szórásánál, a magok elvetésénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!