Miért nem sikerül soha? (meditáció)
Szoktam meditálni,de soha nem kerülök le ,,alfába". Nem érzek semmi változást,egyáltalán semmit.Közben sem,utána sem.Szeretnék rendszeresen meditálni de mivel csalódtam, nem szokott túl nagy kedvem támadni hozzá...
Így csinálom: Kiszellőztetem a szobát,kellemes környezetet teremtek.Lehúzom a redőnyt,gyújtok néhány (illat)gyertyát. Mp3-mat beteszem a fülembe és meditációs zenéket hallgatok,hogy ha van is valami kisebb zaj,az se zökkentsen ki.A gondolataimat úgy tisztítom ki,hogy csak a zenére koncentrálok.Minimum fél óráig meditálok,de egyszerűen nem érzek semmit,még csak nyugalmat sem,sokkal inkább csak punnyadtságot. Mi lehet a baj,mit csinálok rosszul? Más már az első meditáció után arról számol be,hogy hű,milyen csodálatos volt,milyen fantasztikusan érezte és érzi magát,én pedig még a sokadik alkalom után sem tartok sehol...Kicsit csalódott vagyok. :S
15/L
Bocs, de minek ennyi szar hozzá, gyertya meg ilyen hülyeség meditációs zene?
Egyszerűen ülj le, és próbálj meg semmire se gondolni, csak legyél a jelenbe, és hagyd hogy magával vigyen az univerzum. Nem kell sötétnek lennie a szobában. Csak neked kell ott lenned, nem kell semmi hülyeség, és a meditációra nem kell felkészülni.
Ahhoz, hogy alfa állapothoz kerülj ülj le egyenes gerinccel, vegyél levegőt 3 számolásig tartsd bent 3 számolásig fújd ki 3 számolásig, vagy 2-vel vagy 6-tal is csinálhatod, ahogy kényelmes. Ezután érezd, hogy egyre lejjebb mész, mint ahogy zuhan a lift lefele, vagy mész a létrán le, csak érezd ezt az érzést, és ez az alfa tudatállapot, a spiritualitás tudatállapota, amikor a legkönnyebben irányítható az elme.
Azért csinálom így mert imádom a gyertya fényét,ahogy bevilágítja a szobát,nagyon megnyugtat.A zene azért kell,mert a környék tele van kutyákkal,egész álló nap ugatnak,és ez nagyon zavaró meditáció közben.+ Sokszor megreccsennek a bútorok és a padló,amitől ha nem megy a zene a fülemben nagyon ideges leszek,mert hirtelen kizökkentenek.
Várom még a tanácsokat,szerintem azért megfogadom a tiédet is. Köszönöm. (:
engedd el az elengedhetetlent! minden kifújással kerülj lejjebb. ezt ne csak akard, hanem éld is át! ha ez megy, akkor közelebb kerültél a valódi énedhez.
16F
Szia! Korabban valaszoltam egy hasonlo kerdesre, nezd meg
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__2695..
Remelem segit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!