Nem úsztuk meg a májusban elmaradt világvégét? Vélemény?
Úgy tűnik korán ittunk a medve bőrére, amikor azt hittük megéljük a reptoid inváziót. Október 21-én eljő az apokalipszis?

@09:56, ha ez bekövetkezett, akkor a korai ember idejében kezdődhetett, mikor valaki elsőként gondolt egyet, bekerített egy darabka földet, és azt mondta: ez az enyém!
Amúgy már várom az okt. 21-et, veszek csipszet és kiülők az erkélyre. :D

Nem hiszek ennek a pofának, én azt hiszem, hogy CSAK a 2012 dec 21 -nek van valami alapja, mert azt több éve mondják, és nem a Bibliában fedezték fel.
Már több vallásban megjósolták a világvégét, az első 1000 körül volt valamikor.

A maják szerint azt hiszem 5 világvége van, amiből már 4 bekövetkezett.
Az aztékok szerint azt hiszem :), 4 világvége van, amiből már három bekövetkezett.
Ezért gondolják, hogy a maják azért írták 2012.12.21.-ig az naptárt, mert azt írták, hogy az utolsó a legveszélyesebb világvége, még csak befog következni.

figyeljetek lelővők 1 fárasztó vicces talán igazság mondatott.
tudjátok minden vallásban más évet irnak?
Gergely naptár az Európai, de előtte volt már is.
Kr.e. nem veszük akkor már sok év van -.-
szóval szerintem a maya naptárral kéne számolni amit persze már nem tudunk követni.
lehet hogy más volt a célja :)
ja és 2012-ben szerintem is lesz valami , de nem világvége lesz szerintem.

Jól van, még egy darabig elsakkozgathat ezzel a dátummal, amíg lesz, aki beveszi neki. :D
2012-vel kapcsolatban:
Először is mindenki tudja, hogy más és más naptárakban más és más évet írunk. 2012 nem a maja 2012, a maják nem is így számoltak. A maják időszámítása lett átszámítva a miénkre és így jött ki a 2012-es dátum. De a legjobb tudomásom szerint szó sincs világvége jóslatról, hanem egy 25 625 éves időszak, egy nagyciklus (ennyi idő alatt tesz meg egy kört a Föld az állatövi jegyekben) ér véget ekkor és ezért volt a számukra nagy jelentősége.
Úgyhogy nem az ezzel foglalkozók nem ismerik a naptárak közötti különbséget és nem is a maják unták meg a naptárukat írni, vagy öregedtek ki belőle, ennek az időpontnak tényleg volt jelentősége.
De hogy vége lenne a világnak, az eléggé túlzás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!