Az Élet Értelmére rá lehet jönni?
Első vagyok.
Kicsit közhelyes, de az "ismerd meg önmagad" még mindig bejön. Nekem személyesen sokat segített a naplóírás. Én is baromságnak gondoltam, de aztán jó volt, hogy nem csak a pillanatnyi gondolataimat láttam magam előtt.
A hangyáknak és a többi állatnak is az életét ösztönök irányítják. Szerintem ők nem tudják, mi az élet értelme, csak teszik a dolgukat. Azután mi, okos emberek kitalálunk olyan szavakat, mint fajfenntartás meg ilyenek, és nagyon boldogok vagyunk vele... De ez nem az élet értelme. Bár ha szeretnél így élni, akkor hajrá... :)
Szerény és személyes véleményem szerint az életünk értelmét nem nekünk kell kitalálni, mivel Isten már ezt megtette. Nekünk "csak" rá kell jönni. Ebben segít az imádság, a közösségi munka (amikor segítesz vkinek, vagy felhordasz egy vendégségben, számomra ezek is segítséget jelentettek), és persze az, hogy gondolkodsz rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!