Mennyire szeretitek Istent?
Nagyon zavar, hogy meg kellett "őt" személyesítenem!
Kár is volt belekontárkodnom ebbe a témába, mert már fáj a fejem is tőle.
"de ha létezik, akkor vagy nagyon k.csög, vagy gyenge"
Látszik, hogy nem sokat merengtél még az élet dolgain.
Semennyire. Ha valóban létezik akkor egy nagyon érzéketlen valami lehet. Szemrebbenés nélkül hagyja meghalni a kisgyerekeket. Hittanórán egyszer eltévedtünk erre a témára és a tanár azt mondta (nem emlékszem pontosan de valami hasonló) "mert az ember szabad akarattal rendelkezik".
Ez idáig oké, de akkor is rengeteg kisgyerek hal meg nap mint nap az emberek hibáján kívül is. Csak egy érzéketlen senkiházi hagyja ezt ha valóban van hatalma ezt megakadályozni. Én jártam hittanra, akkor még hittem istenben, apám rákos lett, én imádkoztam érte, de meghalt 49 évesen. Soha többé nem fogok hozzá imádkozni.
Azért ha mégis szeretnél adni egy esélyt arra, hogy megértsd Istent, gondolkozz el a szabad akaraton és a karmán. Meg teljesen őszintén azon, hogy mi az ami motivál téged, mi az ami örömet szerez neked. Meg azon hogy hogyan éreznéd magad egy olyan helyen, ahol örök életed van, mint mindenki másnak, és teljes a tudásod a világról, nincsenek nálad se butábbak se gyengébbek, és mindent Isten szabályai szerint kell tenned. Gondolkozz el azon, hogy más emberek hogyan látják a világot, más embereknek mik a céljaik. És veled például mi lett volna ha máshogy nevelkedsz fel, más környezetben.
Nem akarok ezzel semmit mondani, csak gondolkozz el ezeken, és akkor talán megérted, miért ilyen a világ, amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!