Tőr zúz a kisfiam, hiperaktív vagy csak indigó a szentem?
Szerintem pedig akár "indigó" akár nem nevelni kéne.
Igaz én még csak 14 éves vagyok, de jól nevelt, mert mondták már. És hogy neveltek engem szüleim? Akkor jó egy apa, ha szigorú, és akkor jó egy anya, ha szereti gyerekét, és nem mindig csak azt csinálja, amit a gyerek mond! Ha éppen tör valamit szét, akkor te csak nézed??? Hát gratulálok...
Ha én valamit széttörtem volna, asszem anyukámtól is kaptam volna egy jókora pofont, és megérdemeltem volna!
Ha nem kezded el rendesen nevelni, akkor nincs sok esélye, hogy az iskolába jobb lesz. Szóval egy pofon soha nem árt.
Ha valami rosszat csinál, és ha te nem mersz semmit csinálni vele, akkor hívd fel apját, és meséld szépen el neki, ha pedig ő sem csinál semmit, akkor komoly gondok lesznek a neveléssel.
Csak ennyit szerettem volna mondani.
Meg kérek mindenkit, ne kezdjenek el engem itt kritizálni, hogy 14 évesen ilyen kérdésre válaszolok.
18:28
Egyet értek veled.
Kérdező
Nem kell pofont adni a gyerekednek,elég,ha egy kicsit ráütsz a popsijára.A szüleim nem szoktak megverni,maximum,ha rossz voltam ráütöttek a seggemre.Ne félj nem hal bele a fiad,ennyi minden gyereknek kell.Az az egy tuti,hogy nem indigó,vidd el egy orvoshoz és ott majd kiderül mi baja.
13/L
Sajnos ugy nez ki, hogy az Anyuka elolvasott egy ujsagcikket es eldontotte, hogy az O gyermeke "indigo"!
Nagyon szomoruak ezek az esetek, mivel jelen esetben is a Szulo fogja tonkre tenni a gyermeket, mivel most mar csak ezzel fog foglalkozni, hogy a gyermeke indigo, s mit ehet es ihat, s mit kovetelhet meg Tole, mint maximalistat fog felnevelni, mig nem a gyermeket lelkileg teljesen tonkre nem fogja tenni.
Kedves Kérdező,
Jól mondod, a törvény valóban tiltja az ütést, svéd mintára az ütés minden formáját beleértve, a pofont is. Jó dolog, hogy Te is így érzékeled.
Úgy tudom, hogy Ranschburg Jenő gyerekpszichológus valamivel kevésbé zárta ki az ütést (megtévedés), de a ,,szándékra való'', ,,megtervezett'', ,,nevelő hatású'', ,,tervre kimért'' pofont ő sem tartotta elfogadhatónak.
Szerintem is valamilyen képzett szakembertől kérj tanácsot - elsősorban gyerekpszichológusra gondolok, lehetőleg minél tapasztaltabbra, akár több szakvéleményre is - hátha valami konkrét dologról van szó, amin lehet segíteni. Ha esetleg tényleg így van, akkor valószínűleg nem érdemes várni hiába, mert néhány dolog könnyebben gyógyítható korábban, mint későbben.
Az indigógyerek fogalmát nem ismerem. Ahogy most megnéztem, az eredeti elképzelés szerint a dolog állítólag nem igaz:
de persze az továbbra is igaz marad, hogy nagyon sokféle személyiség és háttér és körülmény lehetséges. Ezt azonban érdemes lehet szakembertől megkérdezni, mert én nem értek hozzá, meg gondolom a részletek is sokfélék.
Úgy értem, az ,,indigógyerek'' fogalma egy bizonyíték nélküli elképzelés, aminek a létét (legalábbis a szó eredeti formájában) nem igazolta a tudomány.
Szóval gyerekpszichológushoz, szakértőhöz érdemes elvinni a gyereket.
Abban mindenképp igazad van, hogy sokféle háttere lehet a dolognak, de épp ezért érdemes orvoshoz elvinni, hogy ez kiderüljön. Igazad van abban is hogy nem ütöd, hiszen eleve még azt sem tudjuk, hogy pontosan mi is van a háttérben. Sok minden lehet, remélem , valami jól kezelhető dolog lesz, sajnos nem értek hozzá, ezért úgy tudom, hogy nem egy oka lehet az ilyesminek, hanem igen sokféle, azt csak képzett szakértő pszichológus tudja megmondani, hogy pontosan mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!