Fizikai síkon van az alsóbb éter-, érzelmi-, mentális test és a spirituális szinten/síkon az éteri, mennyei, ketherikus test. A spirituális síkon mit jelent a mennyei és ketherikus test érzelmi és mentális aspektusa?
A fizikai síkon mit jelent? Összehasonlítva a kettőt vagy egymáshoz viszonyítva?
Magyarázzátok el kérlek. Köszi!
Minden, ami az éteri fölött van a szellemi síkhoz tartozik. Ezt viszonylag könnyű kideríteni, mert bármiféle fizikai észelési móddal csak az éteri testig lehet felfogni bármi kiterjedését. Minden mást csak szellemi észleléssel lehet felfogni.
A mennyei, és ketherikus testeket nem tudom milyen rendszerben olvastad, vagy tanultad. Azt tudom, hogy a kether kifejezés a kabbalából ered, de ott az ember ezen kívül esik mindaddig, amíg személyesen fel nem emelkedik odáig. Így ilyen teste nem lehet. Mennyei test alatt sem feltétlen tudom mit értesz, mert az éteri, asztrális, és mentális után nem hallottam még egy kiterjedésről sem, amit így neveztek volna meg. Meg ezeken a síkokon az ember már alig, vagy egyáltalán nincs jelen. Ahol még beszélhetünk emberről, az a mentális fölötti kiterjedés. Ezeken a síkokon már nincs érzelmi, és mentális aspektus, ezek alacsony rangú funkciók, nem hatolnak fel a magasabb kiterjedésekbe. Ami itt van, az sokkal absztraktabb, és egyszerűbb, mint ami az alsóbb helyeken történik.
Érzelmek, és gondolatok(asztrális, és mentális tevékenység) csak a fizikai(és ebből kifolyólag az éteri), asztrális, és mentális testben vannak, és ideák szintjén még a mentális fölötti szinten. Az alsó háromban oda-vissza hatás van az összes kiterjedés között, fölfelé már nincs közvetlen kapcsolat(észlelhető kapcsolat), és már az ideák szintjén is csak a dolgok magjai vannak meg, de ott helyben nem fejtenek ki hatást, csak lejjebb.
Ha pontos választ akarsz kapni, érdemes egyetlen rendszert használni a dolgok leírására, mert úgy lehetséges a fogalmak egyeztetése más rendszerekkel. Ha kevered a rendszereket, akkor azok, akik válaszolnának, nem fogják tudni, hogy egy fogalom alatt mit értesz, mert nem illik a többi fogalomhoz, amit használtál.
#5. Ő azt írta a könyvében, hogy 7 aurarétegig lát, de nem tudja, hogy mennyi van összesen.
Melyik az az aura vagy auraréteg, amelyet említettél, amelyik kivételes szenteknek van? Tudsz erről linket adni vagy egyéb forrást?
Köszi.
Kicsit nehézkes pontosat írni, mert van aki az éteri aurát is aurának tekinti, van aki viszont a test részének. Igazából szerintem mindkettő, mert a testet is átjárja ugyanaz az éteri, alig megfogható anyag, ami vékony burokként körülveszi. Szóval induljunk ki az éteri aurából.
Éteri, asztrális, és mentális. A mentálisról egyes szerzők úgy írnak, hogy a belső, és külső rétegei akár két külön rétegnek is tekinthetők. Az egyik a hétköznapi mentális folyamatok területe, a másik a felsőbb(kauzálisnak nevezett) terület, ahol az elvontabb gondolatok magjai kapnak helyet. De szerintem ez továbbra is csak egy réteg. Ami efölött van, azt már nem sok helyen láttam megnevezve. Teozófusoknál Buddhikus testnek, és aurának írják, ami szerintem félrevezető megnevezés, de jól hangzott. Ez már inkább egyfajta kollektív terület. Ezen a szinten már nincs sok különbség az egyik ember, és a másik között. Szerintem ez lehet a kollektív tudattalan, ahol a tapasztalt jógik, és hasonlók átélik az egységet minden más élőlénnyel. Nem tudom, ez mennyire látható auraként, vagy testként, szerintem ez már inkább olyasmi, ami mindent önmagába foglal, nem csak egy embert. Ami efölött van, azt a teozófusok nirvanikus rétegnek, szférának, vagy hasonlónak nevezik, ez alatt valószínűleg azt értik, hogy itt már nincs különbség a létező dolgok között. Itt már biztosan nincs egyéni aura, mert nincs egyén. Viszont aki megéli ezt az állapotot, azon állítólag látszik egyfajta kisugárzásként. A keleti szent emberek feje körül a "glória" többnyire erre utal. Efölött már csak az őserők vannak, és maga a forrás, amiből mindez ered. Ezeken a szinteken nem lehet jelen az ember.
#8. Igazán köszönöm!
Ember alatt mit értesz?
Hogy érted ezt: "Ezeken a szinteken nem lehet jelen az ember."
Úgy, hogy akkor már nem ember, nincs fizikai teste, hanem átlényegült, felemelkedett mester, létező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!