Olyan oldalt keresek, ahol spirituális, ezoterikus elvbarátokkal tudnék eszmét cserélni. Eddig a spirit, és keresztenytars oldalakra találtam, de igazából egyik sem az, mint amilyenre én gondoltam. Ismertek ezoterikus társkereső oldalakat?
Mi nem így működik?
Beszélgetni szeretne hasonló témáról...Akkor hogyan működik? Magában beszéljen vagy mi?
Amugy kérdező sajnos nem tudok ilyet. Itt a gyakorin is rengeteg a troll meg ugye ki mit ért ezoteria meg spiritualitás alatt, szóval ez sztem így lenne máshol is.
Én az ilyen beszélgetésekről letettem, mert itt az ezo kategoriában is nagyon jol lehet látni hogy ahany ember annyiféle magyarázata lesz hirtelen a spirituális dolgoknak, és persze midnegyik a magáéra hiszi azt hogy igaza van.
Úgyhogy én pl egyedül keresek, mert biztosan nem tudok semmi és csak olyantól tudok elfogadni bármit, aki ugyanúgy biztosan nem tud semmit.
Nem tudni akarok hanem keresni.
És azt meg egyedül is lehet, sőt sokkal előnyösebb, mert nem lesz aki hátráltat. Ha megis van, akkor tiszta sor, hogy te magad vagy az.
"3"
Mi nem így működik??
Egy oldal elérhetőségét kérdeztem, nem működ(tet)ési instrukciót.
"4"
Igen, nagyrészt egyetértek veled. (Itt is, mint minden egyéb oldalon, rögtön aktivizálják magukat a trollok. Nincs ezzel semmi baj, megszoktam őket, nem zavarnak.)
Igazad van abban, hogy az embernek magának kell járnia a saját Útját, annak buktatóival, nehézségeivel együtt. Magam is rég rájöttem erre. S akkor, ha ezt viszonylag jól csinálja, az Égiek küldenek neki segítő kezeket, akik ideiglesenesen tovább vezetik, majd ismét magára marad, keresi tovább a fejlődési lehetőséget. Pontosan ezért nem Tanítókat, Mestereket keresek, hanem "csak" együttgondolkodni tudó spirituális Út keresőket.
Köszönöm egyébként az érdemi válaszodat. Örülök, hogy vannak mások is, akik megkezdték a saját Útjukat járni.
(4 vagyok)
Örültem. További jó utat! :-)
Társkereső szándékkal nem érdemes ezt, az bizonyos, de együtt gondolkodókat lehet találni. Nem könnyű. Nekem is csak szerencsém volt, mert egy régi ismerősömet elkezdte érdekelni a spiritualitás, és jó szervezői, és vezetői készségei voltak, amellett hogy roppant értelmes ember volt, rengeteg ismerőssel. Összekürtölte a teljes ismeretségi körét, hogy akit érdekel a téma, azt szívesen látja az otthonában havonta egyszer, egy gyűléshez hasonló összejövetelen. Kezdetben sokan voltunk, aztán kikoptak azok, akik nem gondolták komolyan, vagy nem tudtak csapatban működni. De még így is 10-12 emberrel dolgoztunk. A vezetőnk halálát követően egy másik alapító tag vette át a szerepét, aki rendelkezett szervezői készséggel, és egy másik tagunk ajánlotta fel, hogy az otthonában gyűlhetünk össze. Jelenleg 6 állandó taggal gyűlünk össze, bár a mostani vezetőnk épp szünetet tart családi ügyei miatt. Minden alkalommal egy, vagy két tag előadást tart egy olyan témában, amiről eleget tud, és ami érdekelheti a többieket(előre megbeszéljük). Ezen kívül néha előadásokat nézünk felvételről.
Szerintem ha a baráti, és ismeretségi körödet alaposan átkutatod, te is találhatsz olyat, aki legalább nyitott a témára. Rajta keresztül az ő ismeretségi köréhez is hozzáfértek. Csak egy olyan személyt kell találnotok, aki tud, és hajlandó is összeszervezni titeket, és lefektethetitek a csoport alapjait.
Ha úgy gondolod, hogy belevágsz, néhány dologra azért felhívnám a figyelmet.
Nem kötelező kizárlólag spirituális témákkal foglalkozni. Sok dolog kapcsolódik még ehez, amik érdekelhetik a tagokat. Nálunk a magyar hagyományok, és a természetes egészség, és gyógyászat is elég gyakori téma.
Ne politizáljatok, legalább is a csoportnak ne legyen része/célja. Szét fog esni a csoport.
Ne monetarizáljátok. Hamar meg fogja ölni a csoport eredeti célját, és hangulatát.
Ne szervezzétek túl. Felesleges félreértések, és sértődések lehetnek belőle.
Csábító lehet az online csoportosulás, és a covid alatt mi is rákényszerültünk, de ha kommunikáltok is online, mindenképp legyen rendszeres gyűlés élőben is, az összes elérhető taggal. Nem csak a csoporton belüli kötelékek lesznek erősebbek, hanem olyan dolgokról is beszélhettek, olyan dolgokat próbálhattok ki, amiket online lehetetlen lenne.
"4"-nek.
Köszönöm!
Neked is jó és eredményes felfedező Utat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!