Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ikertornyokat titkos...

Az ikertornyokat titkos technológiával porlasztották el még amíg álltak?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=iJm170iffME

1. Szinte az egész torony elporladt még a tartó acél szerkezetek nagy része is aminek lehetetlen kellene hogy legyen. A tornyok alapjában alig maradt törmelék ahhoz képest amekkorák a tornyok voltak, az első pár emeletnyi acél tartóoszlopok maradtak meg de azok meg érdekes módon függőlegesen felfelé álltak, azok miért nem lettek kilapítva?

2. A linkelt videóban is lehet látni hogy amikor az egyik torony "összedőlt" akkor még egy nagy majdnem 300 méteres darab meg maradt pillanatnyilag a toronyból de az csak úgy a saját alapjába hullott mint az egész torony, nem dőlt el, hanem még a levegőben porladt széjjel. (A linkelt videóban is lehet látni) Illetve a romokban sem találhatóak meg annak a darabnak a maradványai.

3. Az északi toronyban teljesen megmagyarázhatatlan módon 16 ember élte túl az "összeomlást" úgy hogy a földszinti emeleten vagy az egyik lépcsőházban voltak. Hogy nem lapította őket ki az a több tízezer tonna lehulló törmelék? Az egyik túlélő a 22. emeleten volt az összeomlás pillanatában, de egyszerűen ő csak "leszállt" vagy ahogy a riportokban is van "leszörfözött" onnan a földszintre (nézzetek utána). Nem süketültek, nem sérültek, égtek meg, tehát az irányított robbantás elmélete is itt bukik meg. A túlélők arról számoltak be hogy nekik inkább úgy tűnt mintha a torony egyszerűen eltűnt volna felőlük (lásd a viszonylag épben maradt acél támasztópilléreket a legalsó emeleteken) illetve azt is mondták hogy inkább felfelé szálltak a dolgok körülöttük nem pedig lefelé ahogy azt az ember várná egy összeomláskor. Az akkor közelben tartózkodóktól is fura dolgokat hallani. Pl David Handtusch az összeomlás pillanatában a torony közelébe volt és azt állította hogy elkezdet felfelé szállni, illetve olyan beszámoló is volt hogy valaki egy kocsi alá bújt az összeomláskor és egyszer csak arra lett figyelmes hogy eltűnt a feje fölül a kocsi.

Rengeteg furcsaság történt még akkor amiről bővebben ebben 10 órás videóban esik szó (bele lehet tekergetni):

https://www.youtube.com/watch?v=8Xw-00NbEE8

Ti mit gondoltok erről az elméletről, lehet realitása? Vagy ha nem is akkor hogyan lehet megmagyarázni pl azt a 16 túlélőt a toronyban?

jan. 1. 23:03
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%

#30 - inkább te mesélj még arról, hogy ki emelte meg azt a "fél épületet" (valójában statikai szempontból csak maximum 1/10 épülettömeget), hogy "magasból rázuhanjon" az alatta levő részre.

Szerintem egy posztamensről csak lebillenni szokott a kiállított herendi porcelán, nem pedig "magasról rázuhanni" - ezért további kellemes fantáziálgatást kívánok!

😆

jan. 3. 10:09
 32/35 anonim ***** válasza:
31%

"ki emelte meg"

Még az építők, annak idején.

Vagy szerinted a 100. emelet a pincében van?

Na jó, hagyjuk. Látszik, hogy csak forgalmat szeretnél.

jan. 3. 10:56
 33/35 anonim ***** válasza:

Nem kell foglalkozni a trollokkal, inkább az értelmeseket kell tanítani, ezért kijavítom egy hibámat:

"A nyelvek mestere" című rajzfilmben nem a többi epizód során többször megjelenő "Arkshag" az ellenlábas, hanem egy bizonyos Zaraden, aki a "nyelvek mestere", más néven Nabuko (lehet hogy másképp írják helyesen) megbízottja.

Már kb. 8 éve láttam utoljára ezt az epizódot, mely feltűnően elkülönül a többitől. Most újranézve újabb izgalmas dolgokat veszek észre ebben a szimbolikus műben:

Például belépéskor az alsó szinten karbantartási munkálatok folynak, melyet a látogatók kritikával illetnek. Többek között elhangzik, hogy "a falakat belülről is meg lehet erősíteni". Hát én nem tudom - de utánanézne kedves Mojjo és társai, hogy a WTC tornyokban mikor voltak átfogóbb liftfelújítási munkálatok?

(Tudom, hogy ez egy nagyon paranoid meglátás, de a liftaknák köztudottan a statikailag meghatározó központi épületmagban futottak.)

A zárójelenetben arról is említést tesznek, hogy "így bár a rejtély továbbra sem oldódott meg" - "de közös munkával új várost lehet felépíteni a régi romjai fölött" - milyen romantikus! Szerintem azóta szépen rendbe rakták a "ground zero" placcot, és az új tornyok is jól mutatnak körülötte.

(Engem egy kissé az erdei boszorkánykörökre emlékeztet ez a jelenség, de ez csak egy nagyon szubjektív magánvélemény.)

jan. 3. 11:27
 34/35 T. Feri válasza:
52%

#23 Lehet, hogy nem edzették a betonacélt, de a betonacél meglágyulása tény, ahogyan annak melegedési üteme is megfelel a történtek időzítésének, ahogyan az is nyilvánvaló, hogy a leomlás a becsapódás, és tűz helyén kezdődött, és ahogy haladt egyrészt lefelé, egyre nagyobb, és nagyobb tömeggel terhelve a még épen maradt rész felső szintjeit, úgy a zuhanó felső szintek is egyre jobban összetörtek, ezek törése alulról haladt a felsőbb szintek felé. Minden egyes emelet leomlását mint egy hatalmas kalapács ütése követett a hatalmas tömeg rázuhanása a következő szintre. És mivel a lefelé zuhanó tömeg egyre nőtt, nincs sok csodálkozni való azon, hogy a zuhanás csak akkor állt meg, amikor a törmelék már teljesen kitöltötte a torony alját. Csak az alsó szintek megerősített külső

oldalfalai maradtak meg az égbe nyúlva.

Az épület szerkezetét jól mutatja ez a videó:

https://www.youtube.com/watch?v=1NkBfLBov5Q

Az összeomlás kezdetét is jól mutatja, de az összeomlás folyamatát rendre rosszul modellezik (nyilván egyszerűbb volt így elkészíteni), hiszen azt minden valódi videó úgy mutatja, ahogy fentebb leírtam.

jan. 3. 11:35
 35/35 anonim ***** válasza:

T. Feri - ez tök jó! - más szóval megfogalmazva - a számítógépes grafika mindent elbír!

😆😂🤣

Tudnál kérlek forrást adni arra is, hogy a CGI által szemléltetett típusú összeomlási folyamat tényleg megtörtént? Én az egyszerre meginduló toronytest verzióról még nem is hallottam!

😱

[link]

🤔

Van olyan igazi videó az eseményről, ami ezt a verziót bizonyítja?

(Persze most nem a WTC7-ről beszélek, mert az köztudottan így történt - csak éppen az azt esélyesen kiváltó ok nélkül.)

jan. 3. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!