A mai technológiával ha az emberiségnek meg lenne az akarata és nagyon akarná akkor megtudná építeni az első fúziós reaktort?
Sosem szoktam ide AI által generált választ linkelni, de most megkérdeztem a legfrissebb adatbázissal rendelkező AI-t amihez hozzáférek (GPT-4o, 2023 október), hogy világszerte mennyit költünk arra, hogy legyen az emberiségnek fúziós erőműve. A sok részlet konklúziója ez volt:
"A conservative estimate for the total global investment in fusion research, including all projects and operational costs, could be in the range of $30-50 billion USD or more."
Ha komoly gyorsítást akarnánk, ahhoz a 10 milliárdodhoz oda kellene gurítanunk egy nullát még a végére.
2 minimum 4 db nullát de inkább 5-6 db
Jelenleg már létezik konkrét terv fuzios erőmü épitésre. A finanszirozás elég kevés hozzá. Még jelenleg se van igazán érdeke a kifejlesztésben a letöbb államnak. Eléggé olyan a helyzet mint amikor a férj igérgeti a feleségének hogy majd jövöhéten megcsinálja.
#4Mojjo
"Ez meg a másik, teljesen igaz. Én kereskedelmileg fenntartható, eladható áramot vígan és stabilan termelő erőműre gondoltam, de a kérdező nem írt ilyen kitételt."
Én is erre gondoltam igaz nem írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!