Igaz az, hogyha a saját utamon járnék, akkor azt legbelül érezném?
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi, hogy elvileg ha valaki élete a megfelelő tapasztalás útján van, akkor bőség, fejlődés és könnyedség járja át. Ezt lehet érezni, és így könnyű a jelenben élni.
Ha pedig valami szegénységet hoz, rossz érzéseket, szorongást, betegséget, akkor arról az útról le kell lépni.
Nekem ilyen problémám van évek óta. Szeretném ennek a spirituális okát megtudni. Biztos sokan fogjátok írni, hogy minden tapasztalás a fejlődést segíti, és minden okkal történik.
Az, hogy sikertelen vagyok valamiben amit régóta hajtok, az milyen okra vezethető vissza?
A jelenben létezést nem fogja megkönnyíteni vagy megnehezíteni semmilyen külső feltétel, ezektől nem függ semmi sem.
A rossz sors azért lehet egy fokkal jobb ebből a szempontból, mert rossz körülmények közt élve az ember hajlamosabb befelé fordulni, míg jó körülmények közt élvezni az élet adta lehetőségeket, és nem foglalkozni a belsővel. A rossz sors tehát ilyen szempontból inspirálóbb lehet.
Ideális esetben így működne, hogy éreznéd, mert legalább azon keresztűl kapnál valami jelet, hogy megis mi a nagy helyzet és nem a sötetben kéne tapogatóznod.
Viszont eddigi tapasztalataim alapjan hasonló egyertelmű jelekre nem nagyon lehet számítani, max ketertelműekre, ami meg nem segítség.
Ennek ellenére hasonloak miatt szerintme en se vagyok a helyemen meg az utamon de ezzel nem vagyok elörébb mert halvanylila gözöm sincs hogy hogyan LENNÉK az utamon. Ugye ebben se várhat az ember segítséget.
Persze az elvárás ott van es számon kezs kérve. 😑😑😑
(Bocs én már kiégtem)
Kezdjetek el foglalkozni a tudatos almodassal es kerjetek segitseget almon belul
Elalvas elott kerdezgessetek magatoktol hogy “mit tegyek hogy jobban erezzem magam?”, “mit tegyek hogy elerjem a celjaimat?”
A szenvedés is hozzátartozik mert érlel, bölccsé tesz.
"A bölcsesség kikristályosodott szenvedés." (Rudolf Steiner)
"Ha nem jön össze egy karrier amiben nagyon szorgalmas voltam, gondolok itt például: előadóművészet, zene, képzőművészet, stb. Akkor az az oka, hogy nem voltam eléggé kitárulkozó, nem mutattam meg magam, vagy nem illek ebbe a környezetbe?"
Vagy egyszerűen csak nincs meg benned az, ami kell hozzá. Lehet, hogy nagyon ügyes és szorgalmas vagy, de szerintem az előadóművészethez kell a tehetség is, ami nem biztos, hogy meg van benned. Vagy talán nem tudtad eléggé önmagadat adni, de az is lehet, hogy csak simán nem volt szerencséd...
"És mit tegyek ha képtelen vagyok ezt elengedni? Van ilyen sorsunk?"
Mindenféle sors van. Kezdj valami újba, és ne gondolj a múltra.
Ne a sikertelenségre koncentrálj, hanem tekintsd úgy, hogy "na ezt is megpróbáltam, most már ennyivel is több vagyok", és válj motiválttá valami másban.
9.
A negatív gondolkodás, avagy rosszindulat beszél belőled, ezért nem fogsz tudni kitörni az "ördögi" körből.
Például, amit te "felvágásnak" értékelsz, csak érvnek szántam, hogy ezek szerint jobban csináltam valamit. Abból már kinőttem, amikor kezdő vállalkozóként egyfajta "érdekes érzés" volt, hogy jobb autókkal járok mint más stb., ez idővel megszokottá válik.
Az osztálytárs példája sem arról szól, amiket te belelátsz, ez is tapasztalat sajnos, ahogy negatív emberek képzelegnek. Ezek csak a te fejedben lévő dolgok, így tényleg nem fogsz haladni sehová előre.
Középiskolában még nem érzékeltük, csak utólag állt össze a kép, hogy a figurának van valami agybaja sajnos, amitől ilyen spirituális fantazmagóriák felé hajlik. Tehát ez nem egy normális dolog, nem vezet jó irányba.
Valószínűleg magadból indulsz ki, ha azt hiszed, hogy nekem ez "sikerérzés". Egy hajléktalanhoz képest mindenki sikeresebb, ne viccelj.
Ha azt nézem, hogy ő jobb feltételekkel indult, amit eltékozolt, örökségét, mindent, én meg saját erőből megálltam, azt azért nem lehet nem észrevenni, de nekem ez elégtételt egyáltalán nem jelent, inkább sajnálom szerencsétlent.
Igazolást annyiban jelent, hogy nem tartom egészen normálisnak ezt a középkori, illetve 5000 éves butaságokba való belesüllyedést, plusz más embereket is ismerek, akik zavaros elmével nem sokra vitték.
Közülük azok viszik többre, akik nagyban csinálják, kvázi szektavezér, vagy minimum Youtube-hantavezérként mások tudatlanságát meglovagolva építik fel a vállalkozásukat.
Ebbe a körbe tartozik mindegyik, aki haszonszerző céllal hülyíti az embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!