Miért van az, hogy csak ilyen kevés embernek van lelke és alapvetően jó?
A bűntudat és a bűnbánat nagyon jól magyarázható az evolúcióval, ez mind a fajfenntartás ösztönéhez köthető. Bűntudat eredetileg akkor jelent meg az emberben, ha olyan bűnt követett el, ami a az emberi faj / közösség fennmaradását veszélyezteti, pl gyilkosság. Később ahogy egyre komplexebbé váltak a közösségek, egyre komplexebb lett azoknak a szabályoknak az összessége, aminek meg kellett felelni, és ha vétett ellene az ember, akkor a közösséghez tartozása megkérdőjeleződött, ezért bűntudata volt.
A lelkiismeretesség, másokról gondoskodás pedig az ember magas szociális képességeiből jön. Azért tudtunk más fajokhoz képest ennyire sikeresek lenni (idézőjelben), mert szociálisan fejlettek vagyunk, és ennek része hogy odafigyelünk egymásra és gondoskodunk egymásról. Persze van sok ember, aki egyáltalán nem ilyen, de nagyon sok emberben megvan ez a készség.
35.
Ez is tévedés, az evolúcióval mindent meg lehet magyarázni, minden logikus.
Tudományos módszerekkel még senki nem tudott egyetlen cáfolatot mutatni, ami az evolúció elméletét borítaná.
Ehhez elegendő lenne egyetlen rekonstruálható, megismételhető kísérlet, bizonyíték, cáfolat és borulna az egész. De mai tudásunk szerint nincs ilyen.
A felvetéssel kapcsolatban, egyszerűen főleg azok az egyedek szelektálódtak az emberi fejlődés során, akiknek van olyanjuk is, hogy lelkiismeret.
Ők valamiért életképesebbnek bizonyultak, noha nyilván vannak lelkiismeretlenek, sőt érzéketlen pszichopaták is, kisebb arányban.
Mint ahogy vannak a saját nemükhöz vonzódók is, ami nyilván zsákutca, de a természet próbálkozik, tesztel ilyen irányba is, mert vaktában nem lehet tudni, ki lesznek a sikeres túlélők.
A túlélésnek láthatóan nem feltétele a lelkiismeret, de az emberiség a nagyobb vívmányait összefogással, csoporterővel éri el, amihez a magányos pszichopata nem jó irány.
Kérdező, én személy szerint azt gondolom, hogy nekem van lelkem, és nem kutatok utána a materiális világban. De ha te ennyire tudod, hogy rezgésszám, meg anyagon túli, meg NPC, akármi is az, miért nem tudsz egy világos bizonyítást leírni, hogy mi az a lélek, miért van olyan kevés embernek, és akinek van, abból miért csak kevésnek jó? Vagy mi volt a cél a kérdés kiírásával?
39-es voltam.
Tudod én is hittem ezekben még fiatal koromban, aztán felnőttem és megtanultam a valóságban élni, nyitott szemmel járni. Neked ez nem sikerült és emiatt a világot okolod ami ezt okozta nálad/nálatok. A lélekvándorlásról, megújulásról és az ehhez kapcsolódó életérzésekről, legyen szó a lélekrezgésről mindenki máshogy vélekedik, azt hiszi, hogy pont ő neki van igaza holott ugyanolyan szűklátókőrű és a legnagyobb hibát követi el, az el nem fogadást az embertársakkal kapcsolatosan. Te ugyanolyan gyarló személyiséggel bírsz mint a legtöbb ember csak mézes mázas csomagolásban.
Találkoztam jó pár olyan emberrel akik hozzád hasonló megvilágosodott bölcsnek hitte magát aztán semmi nem volt a személye mögött az ábrándozáson kívül. Nem attól lesz egy ember értékes vagy másabb mert hisz ilyenekben, hanem, hogy tudatosul benne nem mindenki egyforma és képes észre venni vagy kihozni az átlag emberből a legtöbbet nem pedig elnyomni őket és magát piedesztálra emelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!