Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy csak ilyen...

Miért van az, hogy csak ilyen kevés embernek van lelke és alapvetően jó?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy az angyalok tényleg léteznek és direkt vannak a Földre helyezve, hogy megpróbálják jobb irányba terelni az alapvetően ambivalens (az egyszerre jóra és rosszra is képes) embereket?
máj. 10. 13:32
1 2 3 4 5
 31/44 Szervizmérnök úr ***** válasza:
45%

30.

Pont a globális tudás bővülése hozta magával, hogy ma már egyre kevesebb a vallásos, illetve soha nem látott fantáziákban hívő ember.

Nem fog visszafordulni a fejlődés, felnő pár generáció, már ennyien sem lesznek a hívők.

Legalábbis a haladó nyugati kultúrákban, de a vallásos agymosásnak kitett földrészeken is valószínűleg javul a helyzet, ahogy tapasztalják az interneten is, hogy mások, másképp élnek. Meg a "migránsok" ugyebár.

Régen azért hittek ilyenekben, mert egyszerűen nem volt fizikai tudás.

Ettől még a jövőben is lesznek képzelgős hitek, mert mindig születnek emberek különböző pszichiátriai problémákkal, illetve nem okos emberek is lesznek azért még jó ideig.

Nem gondolhatod komolyan, hogy majd egyre többen fognak járni templomba, amikor épp ellenkező irányba mutat a tendencia.

Ami lesz sajnos, hogy beengedtek Európába is egy elnyomó, agresszív vallást, amiből még lesznek bajok, az utódok fognak szívni emiatt.

Utódainknak elegük lesz az ájtatos vallásokból szerintem, teljesen.

Mondom ezt úgy, hogy a keresztény kultúra megtartása egy jó irány lenne, de csak kulturális értelemben, ájtatos nyálasságok nélkül.

máj. 12. 12:45
 32/44 anonim ***** válasza:
Én csak próbáltam visszaterelni a témat a kérdéshez. Mert az volt a kérdés, hogy miért csak kevés embernek van lelke, aztán jött az, hogy alacsony rezgés meg magas rezgés, meg az iskolában alacsonyan rezegtetik az embereket, de ebből meg mindig nem derül ki, honnan lehet tudni, hogy kinek van lelke, pláne jó. De reménytelen. 27-es voltam.
máj. 12. 22:07
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Még egy ember aki mesevilágban él és úgy gondolja valami világot megváltó igazságot mond, persze különlegesnek is hiszi magát.
máj. 12. 22:46
 34/44 A kérdező kommentje:

32

Aki a lélek fogalmát nem tudja egymaga megválaszolni annak egyértelműen nincs lelke. Azok az NPC-k az életben, vagy azok az alacsony rezgésszámúak, földi, fizikai gyors kielégülés megszerzésére törekvők, az élet lényegét ebben látók.

máj. 13. 11:51
 35/44 A kérdező kommentje:
Egyébként a lelkiismeret fogalma, bűntudat vagy bűnbánat fogalma ismert? Mert sokszor ez végigkíséri az embert (aki ezekre képes) egy életen át és az evolúcióval ezt nem nagyon lehet megmagyarázni, hogy miért építené le az ember önmagát ilyen lelki dolgokkal, hogy az hol és mikor lenne hasznos a fajnak vagy az egyednek.
máj. 13. 11:53
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Akik ilyen rezgés és lélekerőről papolnak ugyanolyan NPC-k csak azzal nyugtatják magukat, hogy ők mások. A te egódnak szörnyű lenne azt beismerni, hogy ugyanolyan vagy mint én vagy bárki más. Próbálsz valami bölcsességet nekünk itt beböfögni de a hiúság beszél belőled és a felsőbbrendűség mert végletekben gondolkodsz. Az eddigi válaszaid és maga a kérdésed sem vezetett sehova, ellenben elhiszed azt, hogy te valamilyen magasabb rendű entitás vagy. Ne haragudj, de a bölcsesség és a tudás nem nálad kezdődik!

33-as voltam.

máj. 13. 12:02
 37/44 A kérdező kommentje:

36

A tudás és bölcsesség teljesen független és a valóságtól. Tehát mondjon bármit is a tudomány vagy a bölcsek, az a valóságon nem fog változtatni. Most meg pont az a trendi hogy minden transzcendeset kinevetünk.

máj. 13. 12:22
 38/44 A kérdező kommentje:
De ha neked nem esik nehezedre azt gondolni, hogy atomokból meg elektromos kisülésekből öntudat lesz akkor hajrá! Csak jó lenne ha meg is magyaráznád ezt konkrétan, hogy miként is működik, mert ha nem akkor pont ugyanolyan találgatás szintű dolog lesz mint amiket te úgy lenézel.
máj. 13. 12:31
 39/44 anonim ***** válasza:

"Aki a lélek fogalmát nem tudja egymaga megválaszolni annak egyértelműen nincs lelke."

De kérdező, látszólag te sem tudod. Először azt kérdezted, miért van kevés embernek lelke. Kérdeztük, hogy miért gondolod hogy kevésnek van, azt írtad, hogy mert ők nagyon mások és nem korrumpálhatók, meg azt is, hogy nem mindenki ugyanazt érti a lélek fogalma alatt, aztán a 13-as válaszoló dobta be a rezgés dolgot, amire ráugrottál, hogy igen igen, te is rezegsz magasan, és mások alacsonyan. Mi ez a katyvasz? Most meg azt írod, hogy aki nem tudja, megfogalmazni, mi a lélek, annak nincs is. De azt is írtad, hogy nem mindenkinek ugyanaz a lélek, akkor ha én máshogy értelmezem, akkor mégis van?

máj. 13. 12:35
 40/44 A kérdező kommentje:

39

A lélek az anyagon túli lényed. Ezért tűnik zavarosnak neked ez az egész mert nem érted, és ami fontosabb, nem ÉRZED! Így nem is értheted. Így továbbra is a materiális világunkban fogsz kutakodni az igazság után.

máj. 13. 12:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!