Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy mentális...

Mit jelent az hogy mentális csend?

Figyelt kérdés

#mentális csend
2023. okt. 13. 22:02
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%
Elég intelligensnek tűnsz kérdező. Nem egyformán tudjuk kódolni az érzelmeinket, pl az autistáknak sokkal nehezítetteb, nekik van olyan inger (fény, hang, érintés, érzelem) ami fizikai fájdalmat okoz. Mindenkinek más a rossz és a jó fogalma, én elfogadom és sok sikert kívánok az utadon.
2023. okt. 14. 11:21
 22/37 A kérdező kommentje:
#21 Autista biztos hogy nem vagyok, ilyen és ehhez kapcsolódó problémáim nincsenk. Köszönöm a jókívánságot!
2023. okt. 14. 11:28
 23/37 anonim ***** válasza:

19 Mert az.

Több év se állapot raebresztett hogy vannak természetes érzelmi reakciók de jelentős része felvett és tanult.

Mind e mellett szinte mindet meg lehet tanulni uralni. Pokerface.

Ja és mind újra tanulható. Hogy ha szomorú vagy sírj, ha vidám vagy mosolyogj vagy nevess.

Hogy megijedj mondjuk azt nem kellett volna, nem túl praktikus.

De az érzelmek olyan testi reakciók a külvilág felé, mint a beszéd, az a test kommunikációja.

Gondolat nélkül szerintem jobb élni mint érzelem nélkül.

Az érzelem nélküli gondolkodók azok olyanok mint az ai robotok. Gondolat nélküli érzelemmel még sokkal természetesebb ösztönösen lényeket kapunk.

Azok azonban akik tisztába vannak a gondolati és érzelmi reakcióikkal azok szerintem többek az átlagnál. A kettő nélkül vagyis a gondolat és az érzelem nélkül az ember nem több egy programnál ami csak fut nincs különosebb reakciója a külvilággal, nincs meg az a minimum kommunikációs készség amivel reagálhatnak csak és kizárólag a saját programját futtatja mint egy offline rendszer.

Vagyis az egy erősen introeltalált emberre utal.

Míg ahogy én látom ezeknek pont az extrovertált állapot elérése a cél egy olyan nyitásé ami több mint emberi. Egy olyan szeretet ami nem csak egy ember felé nyilvánul meg. Nem csak az állatok élőlények felé nyit hanem magába öleli az egész bolygót a naprandszert de akár az egész űrre is kiterjedhet. (Enyhe költői túlzással)

De mondjuk egy hasonló bezártság állapot lehet kell hozzá.

Én ezt tuzem ki célul. S nem zavar ha az elme mint az űrben, a végtelen ürességben fel fel villanó pillanatnyi csillagok jönnek S mennek. Mert szép.

Nem bánt a harag, a feszkó, hisz az tanít hogy meg van hova fejlődni, hisz vagy a bennem rejlő hibáimat mutatja vagy az igazság érzetemet sérti. De csak fejlődni kell. Nem biztos hogy nekem van igazam, ugyanakkor lehet hogy a másik téved. De ott és akkor lehetek dühös. Csak el kell engedni a megértés után.

Azok akik inkább a haragot válasszák azokat meg hagyni kell hadd főjön a saját levélben, S adj magadnak igazat. Nem kell bánkódik, sirankozni agyalni a múlton mert felesleges. Gondolatot és érzelmeket pazarolni rá.

A most a lehet mindent de se a múlt se a jövő nem érdemli meg az érzelmeket.

Kérdező a tiszta tengeren ezeket a hullámokat a szél kelti. Vagyis külső hatás.

Ha rájössz hogy mindig is csendes volt csak a szél keltette apró hullám újabb hullámokat szült. Akkor ébressz rá arra amit keresel.

De én csak egy álmodozó vagyok, csak elfogadtam a dolgok természetét és kielvezem a tengerem összes hullámát és csendjét.

Csak csodálom a tiszta víztükröt, szörfözök a nagyobb hullámokon, amúgy csak el ezen ahogy 'ringat a víz'

2023. okt. 14. 11:41
 24/37 anonim ***** válasza:

19 vagyok

23 nekem nagyon tetszik amit írtál. Én is inkább ilyen álmodozó vagyok. De szeretem.

Erről ez az idézet jut eszembe:

"Villámokat szór ma ránk az ég fenn

Tombol a világ, de bennem szélcsend

Van belül, mert átéltem már százszor

Hogy maga után fényt hagyott a zápor…"

2023. okt. 14. 12:02
 25/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm 23-as a válaszod, lehetséges hogy csak az a megoldás hogy egyszerűen meg kell tanulni elvonatkoztatni és nem elmerülni a gondolatok és érzelmek hullámaiban. A gyakorlások előrehaladtával valószínűleg ez is teljesen letisztul majd.
2023. okt. 14. 12:15
 26/37 anonim ***** válasza:

Mikor nincs kapkodás, hirtelen, felelőtlen reakció. Mentális csend pl az is, mikor valaki mond neked valamit, te pedig értelmezed azt, mintsem egy reflexszerű, hibás reakciót adnál. Mentális csend, amikor felül vagy emelkedve a dolgokon, a "mentálod", elméd "egyedül van", csendben van, nem "játszik" semmivel sem, nem köti magát erősen máshoz. Mentális csend úgy futni a busz után, hogy közben a madarakat nézed a fán, és mentális káosz az, amikor pánikolsz futás közben, és szinte látod magad előtt, hogy hogyan szopod be, ha nem éred el. Mentális csend, amikor nem felszínes, szinte folyton félbehagyott gondolatok folyama áramlik benned, mintha te lennél az, amiről gondolkodsz, hanem hozzád illő, a te elméd minőségében zajló bármilyen teremtés, megélve, hogy te éppen te vagy, nem pedig egy rajtad kívül létező folyamatra való figyelés, és arra való reakció, hozzá való kötödés, azzal való egyé olvadás.

Grimfox. A minap dicsértelek meg. :( Eddig tartott. :((

Csak vicci! :D

De ettől még ez a válaszod pocsék volt. ^^

2023. okt. 14. 18:38
 27/37 A kérdező kommentje:
# 26-os köszönöm a hozzászólásod, legalábbis az első felét. A Grimfox-szal kapcsolatos véleménynyilvánítás pedig nem nekem szólt így erre nincs mit reflektálnom.
2023. okt. 14. 19:30
 28/37 anonim ***** válasza:

Kérdező, én nem úgy értettem, hogy te autista lennél, csak példának hoztam őket arra, hogy minden ember másképp érzékeli a világot elég széles spektrum mentén helyezkedik el a normalitás.

A kisfiamnak pl aki szintén nem autista nagyon szenzitív a taktilis érzékelése. Nem bírja a túl sok érintést, a ruhák címkéit ki kellett vágni, mert borzasztóan idegesítette, míg más észre sem veszi , mások hirtelen érintése agressziót vált ki belőle. Azért hoztam ezt példának, mert lehet, hogy nálad az érzelmi ingerek váltanak ki ilyen túlérzékenységi reakciót, neked túl sok a külvilág felől jövő inger felerősítve érzed azokat ezért van neked többségében negatív érzelem, ezért vágysz egy érzelemmentes állapotra.

Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:(nem kell válaszolnod nekem, csak magadnak)

Nehézkes mások érzelmeinek értelmezése?

Milyenek a szociális kapcsolataid?

Célod a racionális és érzelemmentes gondolkodásmód kialakítása?

Hallottál az alexithymia (érzelmi vakság) fogalmáról?

Ezeket a kérdéseket gondolat ébresztőnek szántam, első lépésként a megismerés útján.

2023. okt. 14. 20:13
 29/37 anonim ***** válasza:

28 egy negatív sorozat is kiválthatja pl egy heten belül ossz eszel a szuleiddel, szakítasz a baratnoddel és a baráti köröd is otthagy a bajban… akkor ez ember elgondolkodik azon, hogy jobb lenne nem érezni semmit.

Pedig csak csalódott az egész világában.

2023. okt. 15. 20:01
 30/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm 28-as a tartalmas hozzászólásod, de valóban nincs ilyen problémám. Egyszerűen túl sokat csalódtam, túl sok negativitást kaptam már gyerekkoromtól kezdve. Ezért szeretném véglegesen felszámolni vagy legalább elérni azt hogy ne azonosuljak a legkisebb mértékben sem a gondolataimmal és az érzéseimmel.
2023. okt. 15. 20:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!