Az önismereti trénerek és spiri tanítók miért érzik magukat tévedhetetlennek?
Van egy-két youtube csatorna, amit figyelemmel kísérek. Van egy önismereti tréneres is, egy bizonyos N. Erika, (és a férje) akik alapvetően nagyon jó tartalmakat tesznek közzé, ám megfigyeltem, hogy egészen addig tart a jófejség, amíg mindenki ilyen lepkétfogott kéztartást szimbolizáló piktogrammal hálálkodik nekik, de mihelyst valaki nem ért egyet velük, a sok általánosításukkal, azonnal átmennek egy afféle jóságosan mosolygó, de leereszkedő stílusba, olyan "ezt te még nem értheted" manírral. De nemcsak ők. Zen tanítóknál is látok ilyet, és nagyon sok "önjelölt prófétánál". Kitesznek egy mindenkit érintő témát. Hozzá egy részigazságokat tartalmazó teóriát, ami nagyjából klappol is, de korántsem 100%-ban és korántsem, mindenkire általános érvényűen. Aztán ha valaki meg meri kérdőjelezni, akkor megmagyarázzák, hogy ő a hülye. Egyszer nem láttam olyat, hogy "igen, neked is igazad van a te szemszögedből" vagy hasonló. Csak fújják a magukét, aki nem ért egyet az le van maradva, nem az ő szintjükön van, stb.
A kérdés az, hogy a jelenség nem veszélyes? Sokan teljes bizalommal hallgatnak az életgurukra, akik - érzésem szerint és nem mindenesetben - vissza is tudnak élni ezzel a helyzettel.
"ezért neked érdemes önszorgalomból felzárkózni, ha nem tudod miről van szó"
Én meg úgy érzem, hogy neked lenne érdemes lenne kéretlen tanácsok osztogatása helyett megpróbálni értelmezni, amit írtam.
"10: az hogy én milyen vagyok nem a te dolgod és a kérdés szempontjából is irreleváns, kedves "jóhiszemű"
És mi olyat láttál a 8. hozzászólásomban, ami arról szól, hogy Te milyen vagy?
Őszintén meglepne, ha idézni tudnál belőle bármit, ami rád vonatkozott.
"Nem érdekel."
Ez teljesen rendben van.
Ebből kiindulva azt nem értem, hogy miért gondoltad, hogy engem érdekelnek a meglátásaid és a kéretlen tanácsaid.
16
Ezek szerint Te sem találtad meg a rád vonatkozó részt a 8. hozzászólásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!