Vannak itt olyanok akik egyetértenek azzal, hogy a fény nem tud közeg nélkül terjedni?
Nem rólad van szó, hanem aki fizikusnak titulálta magát.
1Fizikus "A mező is anyag." "A téridő is anyag" "részecskékből áll"
Mester elmagyarázná hogy ha a tér részecskékből ÁLL akkor miért nem ütközünk bele , pl a Föld ahogy kering az űrben miért nem akadályozza a semmi ami ugye tömör anyag, vagy a levegő atomjait miért nem akadályozza a tér. Még a levegő atomjai is odébb tudják lökni a téridőt s ilyenkor hova áramlik az a sok milliárd tonna tér?
Vagy ezek ilyen ezoterikus fizikai fogalmak mindig aszerint kell értelmezni hogy milyen baromságomat akarom igazolni vele? :D
Mert az hogy egy konténerben anyag az az azt jelentené, hogy 100%- át kitölti?
Neked fogalmad sincs hogy mi az a vákuum. Vagy mondjuk hogy mi az a levegő.
Azért örülök, hogy az egyik tudatlan nyírja a másikat XDD
Hát te definiáltad hogy a vákuum meg a tér nem azt jelenti hogy ott nincs semmi hanem azok is közvetítő közegek ,anyagok. Innentől kezdve még nagyobb ostobaság azzal visszaérvelni hogy az sem 100% ban van ott.
Ha a semmi anyaga kell ahhoz hogy a fényt elvigye a ból b be akkor ha ez a semmi anyag nem 100% ban tölti ki a "konténered" akkor a fény a te fizikádban nem juthat át a konténeren mert lesznek benne olyan pontok ahol tényleg semmi van és ott a semmiben elakad.
Idézem a mező is azt jelenti hogy valami anyag meg a tér is részecske ,vagyis te már régen nem a vákuumban lebegő igazi anyagi részecskékről beszélsz hanem a meglévő fizikai fogalmakat átértelmezve adtál nekik még egy tulajdonságot ami az hogy részecskékből állnak. Ami egy orbitális hülyeség kb akkora mintha a kutyára ezentúl azt mondanád hogy macska és a macska tulajdonságait társítanád hozzá aztán hadakoznál hogy mért nem értik.
Akkor most erre válaszolj.
Egy tér aminek 95%-a üres és a maradék 5% áll valamilyen anyagból az micsoda?
Mert jelenleg megpróbálsz két hamis végletet felállítani.
Na meg szalmabábú.
Ez nem egyetértés kérdése. A modern fizika egyik alapja a relativitáselmélet, eszerint pedig éter nem létezik, a fény az üres térben terjed.
Ettől függetlenül mindenki abban hisz, amiben akar, a természetet ez vajmi kevéssé hatja meg.
Én csak alkalmaztam ennek a gyagyás fizikusnak a fizikáját ,ne velem vitatkozz.
Ha szerinte a tér meg a mező anyagból áll akkor ahol nincs anyag a térben vagyis képzavar mert nem is lehetne térnek nevezni így ,szóval ott a semminek kéne meggátolni a fény terjedését.
Csak a saját ostobaságára próbáltam rávilágítani .
Grimfox te a tudomány témában másik álnéven nyomulsz? :DD
Régóta ott vagyok de sosem láttam a neved, itt az ezoban meg 4 kérdés után vagy 10x :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!