Vannak itt olyanok akik egyetértenek azzal, hogy a fény nem tud közeg nélkül terjedni?
Ha lenne éter, lenne "éter szél" is mivel a föld keringése nem teljesen egyenlestes sebességű. Nem mérhető ilyen "szél". Az Einsteini fizika nem igényli az étert. Az Einsteini fizika a legpontosabb modellünk többekközött a gravitációs kölcsönhatásokra.
Mutass egy éteres modellt, ami pontosabb, és hamarosan honosítja a mainstream tudomány.
Aki olyan ember munkáját nevezi áltudományosnak, mint Enstein - és társai a korból - az már nálam elvesztette minden hotelét, még akkor is, ha igaza lenne.
Legyünk kicsit nagyobb tosztelettel a múlt próbálkozásai és eseményei iránt.
Azt meg írták felettem, de egyet értek: hozz egy modellt, ami jobban közelíti a valóságot a mainál és hodd el, mindenki boldogan fogja használni a te modelled.
@6:
"elvesztette minden hotelét"
Igen, cudar időket él most a turizmus.
> Vannak itt olyanok akik egyetértenek azzal, hogy a fény nem tud közeg nélkül terjedni?
Hogy vannak-e, azt nem tudom, de én nem értek vele egyet.
> Ezt a közeget nevezték éternek
Így van, volt ilyen hipotézis, és a maga korában teljesen racionális hipotézis volt. Aztán jött… Nem Einstein, hanem Albert Michelson és Edward Morley, akik elvégezték 1887-ben a híres kísérletüket. Lásd: [link]
(Egyébként ekkor Einstein még csak 8 éves volt.)
(Azóta sokan én sokféleképpen végeztek méréseket, ami alapján az éter hipotézis tarthatatlanná vált.)
Egyébként Einstein nem nagyon beszélt arról, hogy a fény terjedése lehetséges-e közeg nélkül vagy sem. Ő a speciális relativitáselméletben nem tett mást, mint komolyan vette az addigi mérési eredményeket. Azt, hogy a fény terjedési sebessége vákuumban – meg amúgy más közegben is – állandó, és ami fontos irányfüggetlen. Olyan transzformációt dolgozott ki, amiben az alacsony sebességek relativitása, a közöttük lévő összefüggések és a fénysebesség iránytól, relatív sebességtől való függetlensége összeegyeztethető.
Ezt, meg az ebből fakadó kismillió jelenséget és további összefüggést aztán kísérleti úton ellenőrizték, helyesnek találták.
Jah, a böszme ujjaim és az ifosok nem kompatibilisek…
Hotelét - hotelét
Tosztelettel - tisztelettel
Eseményeit - eredményeit.
Egyszer veszek egy hordozható klaviatúrát.
Hát most se sikerült :D
De majd segítek:
Hotelét - hitelét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!