Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok akik...

Vannak itt olyanok akik egyetértenek azzal, hogy a fény nem tud közeg nélkül terjedni?

Figyelt kérdés
Ezt a közeget nevezték éternek, és Einstein áltudományos munkásságának köszönhetjük azt, hogy sokan azt hiszik, hogy a fény közeg nélkül terjed.

2022. okt. 10. 15:23
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
90%
Nem nagy kunszt vákuumot létrehozni egy átlátszó edényben, és átvilágítani a vákuumon egy lézerrel vagy bármilyen más fényforrással. Kb ennyiből áll megcáfolni a baromságot, amit itt összehordtál.
2022. okt. 10. 15:29
 2/49 anonim ***** válasza:
94%
Vákuumban akkor hogy terjed?
2022. okt. 10. 15:29
 3/49 anonim ***** válasza:
93%

Ha lenne éter, lenne "éter szél" is mivel a föld keringése nem teljesen egyenlestes sebességű. Nem mérhető ilyen "szél". Az Einsteini fizika nem igényli az étert. Az Einsteini fizika a legpontosabb modellünk többekközött a gravitációs kölcsönhatásokra.

Mutass egy éteres modellt, ami pontosabb, és hamarosan honosítja a mainstream tudomány.

2022. okt. 10. 16:15
 4/49 anonim ***** válasza:
4%
Elvileg a vákuum is éter. A vákuum ingadozását ami a kvantumfizikában 10 a 94 g/cm3 azt nevezik sokan éternek. Nézőpont kérdése
2022. okt. 10. 16:16
 5/49 anonim ***** válasza:
6%
3, Én olvastam alternatív elméleteket. AZt mondják akik szerint az éter a vákuum fluktuációja lenne, hogy az éterszél azért nem érződik, mert együtt kering a Földdel. Van benne ráció, hisz a légkör, űrszemét, geostacionárius űrhajó is együtt kering a Földdel. Nem tudod kimérni
2022. okt. 10. 16:19
 6/49 Kólauborkával ***** válasza:
94%

Aki olyan ember munkáját nevezi áltudományosnak, mint Enstein - és társai a korból - az már nálam elvesztette minden hotelét, még akkor is, ha igaza lenne.

Legyünk kicsit nagyobb tosztelettel a múlt próbálkozásai és eseményei iránt.

Azt meg írták felettem, de egyet értek: hozz egy modellt, ami jobban közelíti a valóságot a mainál és hodd el, mindenki boldogan fogja használni a te modelled.

2022. okt. 10. 16:42
 7/49 Mojjo ***** válasza:
92%

@6:

"elvesztette minden hotelét"

Igen, cudar időket él most a turizmus.

2022. okt. 10. 17:04
 8/49 2*Sü ***** válasza:
92%

> Vannak itt olyanok akik egyetértenek azzal, hogy a fény nem tud közeg nélkül terjedni?

Hogy vannak-e, azt nem tudom, de én nem értek vele egyet.

> Ezt a közeget nevezték éternek

Így van, volt ilyen hipotézis, és a maga korában teljesen racionális hipotézis volt. Aztán jött… Nem Einstein, hanem Albert Michelson és Edward Morley, akik elvégezték 1887-ben a híres kísérletüket. Lásd: [link]

(Egyébként ekkor Einstein még csak 8 éves volt.)

(Azóta sokan én sokféleképpen végeztek méréseket, ami alapján az éter hipotézis tarthatatlanná vált.)

Egyébként Einstein nem nagyon beszélt arról, hogy a fény terjedése lehetséges-e közeg nélkül vagy sem. Ő a speciális relativitáselméletben nem tett mást, mint komolyan vette az addigi mérési eredményeket. Azt, hogy a fény terjedési sebessége vákuumban – meg amúgy más közegben is – állandó, és ami fontos irányfüggetlen. Olyan transzformációt dolgozott ki, amiben az alacsony sebességek relativitása, a közöttük lévő összefüggések és a fénysebesség iránytól, relatív sebességtől való függetlensége összeegyeztethető.

Ezt, meg az ebből fakadó kismillió jelenséget és további összefüggést aztán kísérleti úton ellenőrizték, helyesnek találták.

2022. okt. 10. 17:14
 9/49 Kólauborkával ***** válasza:
93%

Jah, a böszme ujjaim és az ifosok nem kompatibilisek…

Hotelét - hotelét

Tosztelettel - tisztelettel

Eseményeit - eredményeit.

Egyszer veszek egy hordozható klaviatúrát.

2022. okt. 10. 17:15
 10/49 anonim ***** válasza:
94%

Hát most se sikerült :D

De majd segítek:

Hotelét - hitelét

2022. okt. 10. 17:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!