Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen a halál, olyan mint...

Milyen a halál, olyan mint mikor mélyalvó fázisban vagyunk?

Figyelt kérdés

Nem tudjuk mikor alszunk el mert nem érezzük azt, és azt sem mikor mély alvási fázisban vagyunk, csak arra emlékszünk - ha emlékszünk - hogy álmodtunk, és hogy mit.

Nyilván a halál maga is olyan lehet hogy élsz, észlelsz, aztán már nem, nincs semmi, de nem is tudsz róla mikor következik be. Tehát se nem fáj, se nem jár semmi következménnyel, meg ilyenek. Nincs túlvilág, nincs semmilyen fény, nincs menny, pokol, semmi, csak a nagy feketeség.

Miért félnek mégis az emberek tőle?

Ha én magam tudom hogy van szép és jó is az életben, meg maga a világ - az emberek nélkül - nagyon is csodálatos tud lenni, de mégis úgy érzem hogy inkább elengedném, nem kérem a mindennapokból?

2022. jún. 17. 08:16
1 2 3
 11/28 SZücsöm ***** válasza:
96%

5 Hibás a gondolatmeneted.

Nem nem volt semmi hanem nem emlékszel semmire. Simán elképzelhető hogy azért nem emlékszel semmire mert konkrétan tényleg nem volt semmi, de a kettő nem feltétlenül kapcsolódik 1mással.

Én 1-4 éves koromból se emlékszem semmire és az egom/öntudatom se volt kifejlődve, és mégis bátran ki merem jelenteni hogy de igenis léteztem akkor is.

Sőt konkrétan arra se emlékszem hogy tavaj ilyenkor mit csináltam, csak az egom kontinuitása miatt emlékszem hogy akkor is léteztem és valamit akkor is csináltam. De ez nem emlék csak a biztos tudat hogy ott is léteztem.

2022. jún. 17. 10:42
 12/28 anonim ***** válasza:
28%

Nem mondunk ilyet a másiknak hogy HIBÁS a gondolatmeneted, ha más véleményen vagy…………

Másrészt ilyen helyesírási hibákkal én nem oktatnék ki senkit a helyedben.

TavaLY meg 4 éves korodban biztos hogy léteztél, a szuletesed előtt viszont te ebben a formában aztán tuti hogy nem léteztél, ahogy a halálod után sem fogsz, ezt garantálom.

2022. jún. 17. 11:20
 13/28 A kérdező kommentje:
#10 Nem, érdekel, szívesen meghallgatom hogy miket tapasztaltál, mert pontosan hogy várok ellenérveket is, valós információkat hogy mi vár(hat) ránk "ott kint"? Ha nem szeretnéd itt leírni, a privátot is szívesen veszem. Nyilván nem vitatkozni akarok senkivel, csak próbálok én is érvelni, az én nézőpontomból. De ha van ellenpélda és valósnak ítélhető meg, azt elfogadom.
2022. jún. 17. 11:25
 14/28 anonim ***** válasza:
89%

Az alvástól nem félünk, mert ismerjük. Amióta megszülettünk, ez egy alap dolog, hogy alszol, ébren vagy, alszol. A halál ismeretlen. Az ember minden ismeretlentől fél. Van amit kerül is. Van aki bátrabb. Van aki szívesen kipróbálná, hogy kicsit meghal, aztán visszajön. Van aki nem játszana ezzel, hátha nem jön vissza. Van aki fél a haláltól, és van aki nem.

Én pl. nem attól félek, hogy meghalok, hanem mi lesz a többiekkel, a gyerekemmel, stb. És már el is hessegetem a gondolatot, mert ez mind olyan, amire egyfelől szeretne felkészülni az ember, másfelől meg szeretne inkább nem belegondolni. Ott egy totális elmúlás jön, nem lesz hatásod már a világ dolgaira. Amennyit letettél az asztalra, annyi marad ott. Alvókázni viszont úgy megyek, hogy már várom a reggelt, hogy mit fogok csinálni.

Mellesleg vmilyen formában biztos van földön túli élet, különben nem kapnék jeleket, ahogy sokan mások is tapasztalják, pedig én se vallásos, sem egy elvont embert nem vagyok. De mikor már a 20. álmod válik valóra, meg jelet kapsz, hogy valaki meghal, + a babácska gyereked mutogatja a szobában, hogy ott a "bá" (férfit látott), most ott, most ott, és ketten vagytok a szobában, az nagyon is elgondolkodtat.

2022. jún. 17. 11:30
 15/28 anonim ***** válasza:
33%

Én egyet értek azzal, hogy a halál egy olyan állapot, ami egy olyan mély alváshoz hasonlít, amiben nem vagyunk öntudatunknál, és nem emlékszünk.

Vagyis, semmit sem érzékelünk, nem kommunikálunk, nem gondolkodunk, nem érzékelünk. A halál az élet ellentéte. Ha elfújod a gyertya lángját, nem megy sehova. Megszűnik létezni. (De a démonok képesek elhunyt emberek hangját, jellemét utánozni, a halottidézőknél. Ezért sem szabad spiritizmussal foglalkozni, mert azok mindig átvernek!)

Ahogy Isten is kijelenti:

Zsoltárok 146:4

Példabeszédek 21:16

Prédikátor 9:5

Prédikátor 9:10

10 Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség.

2022. jún. 17. 12:28
 16/28 anonim ***** válasza:
31%

De van remény! A feltámadás! A túlnyomó többség, vagyis emberek milliárdjai, a Földre támadnak fel! Isten hamarosan beavatkozik!

A Déli és az Északi királyok* konfliktusa miatt, egy nagy nyomorúság várható a Földön.

Hogy mi váltja fel az emberi uralmakat, amik majdnem elpusztítanak mindent az egymás elleni küzdelemben?

Dániel 2:44 "Ezeknek a királyoknak az idejében támaszt az egek Istene egy birodalmat, amely nem pusztul el soha, és ez a birodalom más népre nem száll át, hanem szétzúzza, és véget vet azoknak a birodalmaknak, ő maga pedig örökké fennmarad."

Déli= Angol Amerikai világuralom. Északi= Orosz Föderáció, és csatlós államai.😁

2022. jún. 17. 12:41
 17/28 anonim ***** válasza:
86%

Az alvást ismered, a halált nem. Olvashatsz róla amennyit csak szeretnél, de attól még nem fogod átélni, megtapasztalni. Az majd életed végén fog megtörténni.

Ráadásul az sem mindegy, hogyan halsz meg. Hisz lehet hosszú szenvedéstől szabadulsz meg, de az is lehet, hogy épp élvezed az életet, aztán szemből telibever egy kamion.

2022. jún. 17. 14:06
 18/28 anonim ***** válasza:
21%
Mi csak összekapcsolódó atomok halmaza vagyunk, ha meghalunk, az atomjaink továbbra is létezni fognak, csak szétoszolva különböző helyekre.
2022. jún. 17. 15:41
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb ember nem magától a haláltól fél, hanem a vele járó fájdalomtól (nem mindenki olyan szerencsés, hogy csak simán elalszik és nem kel fel többet).
2022. jún. 17. 16:00
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

A halálközeli élményt,az agy halucinácioja okozza. Le pereg az életed filmje.

Nagyjából 12-éves lehettem,amikor elmentem horgászni a nálam 10-évvel idősebb unokatesommal,egy közeli patakra. Nagyon meleg volt,az unoka tesóm messzire ment tőlem egy jobb horgász helyiségre,mert azon a helységen ahol mi voltunk nem fogott halat, addig én bele mentem egy derékig érő vízbe,végül be csúsztam mert csúszós volt a víz talaja. Le pörgött az életem filmje,miután tele laktam vízzel,lassan éreztem hogy vége az életemnek,végül fényeket láttam,és egy nagy fehér kezet,ami hozzám nyúl.

Annyit leszögeznék,hogy az életem filmje lepörgésekor,2-éves koromra is vissza emlékeztem.

Az hogy halál után,soha nem fogunk élni,az lehetetlen

Úgy tartják a tudósok,hogy minden nap egy születik,és egy meghal,szerintem újra élni fogunk itt a földön,csak nem fogunk emlékezni az előző életünkre. Ám voltak olyan emberek, akik vissza emlékeztek,sőt a sírt is megmutatták,ahová végső nyugalomra helyezték őket

2022. jún. 17. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!