Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Jelent valamit, ha nagyon...

Jelent valamit, ha nagyon erősen érzem, tudom, hogy rákos vagyok, amit pár hónapon belül diagnosztizálni fognak?

Figyelt kérdés

A testi, "megfoghatóbb" háttere ez, ide leírtam a jeleit/tüneteit is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

2021. nov. 16. 20:59
1 2 3 4 5
 31/47 Grimfox ***** válasza:

Ha a légzésedben nem is okoz gondot, egy gyulladásgóc a testben sosem jó. Mindig terheli az immunrendszert, amitől például a nyirokcsomók megduzzadhatnak.

Az orrmosással kapcsolatban érdemes lenne rákeresned a következő kulcsszavakra: "orrmosás, védikus orrmosás, orrmosó csésze". Ezek alapján már a módszereket, eszközöket is megtalálod, valamit leírást arról, hogy mire alkalmas. Eredetileg a jógik használták meditáció, pranayama gyakorlatok előtt, de az orvoslásban is jótékonynak találták.

2021. nov. 17. 13:08
 32/47 A kérdező kommentje:
A szteroid meg gyengíti az immunrendszert, ezer ponton bántja a szervezetet és aláírom, hogy 1 évig nem krákognék, de utána ugyanúgy.
2021. nov. 17. 13:16
 33/47 Grimfox ***** válasza:
Van, amikor csak a szteroidos gyógyszer használ, de amikor lehet, érdemes elkerülni. Ugyanúgy, ahogy az antibiotikumoknak, a szteroidos gyógyszereknek is sok a nem túl kellemes mellékhatása. Amikor viszont muszáj beszedni, akkor be kell szedni mindkettőt. Vannak esetek, amikor élet múlik rajta. A te eseted persze eltér.
2021. nov. 17. 13:36
 34/47 A kérdező kommentje:

Ha rosszul lennék, akkor valószínűleg hajlandó lennék rá.

De az, hogy fekve az alsó orrlukam dugul illetve 15+ éve krákogok, diétára odafigyelve, orrspraykkel, tudatosan kevesebbet krákogva mára már tök elviselhető - ez nem motivál a szteroid beszedésére.

Hidd el, nemcsak ha az életem múlna rajta, hanem akár ha eléggé rosszul lennék, akkor elmennék a FOG orvoshoz és beszedném a gyógyszert. :)

Amúgy nem tudom, mennyire van a refluxtól a váladéktermelés.

Azt tudom, hogy a sav nem tesz jót a nyálkahártyának.

2021. nov. 17. 13:42
 35/47 Grimfox ***** válasza:
A reflux a nyelőcsövet érinti általában, a nyálkaképződés az orrüregben, melléküregekben, és a légcsőben történik. Ha nagyon durva a reflux, és a sav a légcsőbe is bejut, akkor érintené csak a légutak nyálkatermelését, de ha oda bejutna, azt biztosan észrevennéd. Maga a nyálka a légutakból származik, maximum a garatban irritálhatja valamennyire a légutak egy részét, nyálkatermelést eredményezve. Ha a sav feljut a garatig, akkor ez eshetőség.
2021. nov. 17. 13:54
 36/47 A kérdező kommentje:

A garatban van ez főleg.

Orvosok anno azt mondták, hogy a savtól krákogok és gondolom belenéztek a (mindig csúnya) torkomba.

Olvasni is róla, hogy okozhat orrpolipot, krónikus orrmelléküreg-gyulladást a reflux. Csak laikusként nehéz elképzelni.

A szteroidot szeretném elkerülni minden áron.

2021. nov. 17. 13:59
 37/47 Grimfox ***** válasza:

Ha csak a sav lenne a gond, tudnék mondani elég hatékony gyógynövényes kezeléseket, de az ilyen refluxszal az a baj, hogy a gyomorszáj nem zár rendesen, és az engedi vissza a savat a nyelőcsőbe. Arra pedig nincs gyógynövény, vagy más természetes, nem túl erőszakos gyógymód.

Ha a garatig eljut a sav, és krákogást eredményez, nem meglepő, hogy polipot, meg gyulladást tud okozni. A garat az a hely, ahol a nyelőcső, és a légcső találkozik. A krákogással, köhögéssel egy kevés sav könnyen bejuthat az orrüregbe. A sós vizes orrmosás közömbösíti a savat, de az alap problémát nem tudja megoldani. A sós vizes gargalizálást nem tudom annyira javasolni, mert csípne. Hiába közömbösíti a savat, a felmart nyálkahártyát a sós víz is irritálná. Esetleg enyhe, jól szűrt, langyos kamillateával lehet gargalizálni, ami enyhíti az irritációt, és a gyulladást a garatban. De ez is csak tüneti kezelés. A kamillatea talán a nyelőcsövednek is jót tenne, de ezt előtte mindenképpen orvossal is át kell beszélni, ha azt szeretnél inni. A kamilla tea csökkenti a gyulladásokat, és jót tesz a gyomornak, nyugtatja a nyálkahártyákat, de nem tudni, reflux esetén javasolják e a fogyasztását. Ha találnál természetgyógyász blogot, vagy természetgyógyászt, aki tudna ebben tanácsot adni, érdemes lenne erre is rákérdezni.

2021. nov. 17. 14:13
 38/47 A kérdező kommentje:
Tehát magyarul a reflux kezelése a megoldás?
2021. nov. 17. 14:21
 39/47 Grimfox ***** válasza:
Mindig a másodlagos problémákat okozó elsődleges probléma kezelése a megoldás. Ez esetben nagyon valószínű, hogy az orrüregi, garati problémáid a refluxből erednek. Ha a refluxot sikerülne megoldani, vagy legalább tünetmentessé tenni, a többi is gyógyulásnak indulhatna. Avagy a rájuk alkalmazott kezelések hatékonyabbak lennének, és ezeknek köszönhetően szűnnének meg. Eléggé láncreakció jellege tud lenni egy ilyen problémának. A reflux miatt felmaródik a garat nyálkahártya, emiatt köhögsz, krákogsz, és ez savat, és baktériumokat juttat az orrüregbe, szájüregbe, ami gyuladásokhoz vezet. A gyulladások váladékképződéshez, és a nyirokcsomók gyakori megdagadásához vezetnek(ez utóbbi gyakori, ha valahol gyulladás van a szervezetben). Ha nem kerül többé sav a garatba, nincs legyengült nyálkahártya, és baktériumok, nincs krákogás, nem fertőződik állandóan felül az orrüreg, és melléküregek, és nincs leterhelve a nyirokrendszer.
2021. nov. 17. 14:31
 40/47 A kérdező kommentje:

Nem szokott megnagyobbodni nyirokcsomóm ezt leszámítva.

Amúgy ilyen enyhe tünetek (már ami az orrot illeti) is jelenthetnek nagyobb gyulladást?

Ha a vérképben CRP meg süllyedés mindig jó?

A szteroidot mekkora eséllyel tudom elkerülni?

2021. nov. 17. 14:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!