Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Jelent valamit, ha nagyon...

Jelent valamit, ha nagyon erősen érzem, tudom, hogy rákos vagyok, amit pár hónapon belül diagnosztizálni fognak?

Figyelt kérdés

A testi, "megfoghatóbb" háttere ez, ide leírtam a jeleit/tüneteit is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

2021. nov. 16. 20:59
1 2 3 4 5
 11/47 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha a csomó rák, az nem a refluxra vezethető vissza. A reflux csak a nyelőcsőben, garatban, és az emésztőrendszer első szakaszában okoz rákot, máshol nem. Mivel azt mondod, a reflux a fő kockázati tényező, a csomó nem valószínű hogy rák. Két helyen is alakulhat ki rák egyszerre, de ahhoz elég komoly rákkeltő hatás kell. Sugárzás, különböző ipari mérgek, és hasonlók. A több daganat a testben általában áttét, nem független egymástól.

A megérzésed nem valódi megérzés, hanem félelem, szorongás. Amolyan fóbia, ahogy a 10. írja.

A szorongástól sokféle úton le lehet gyengülni. Csökkenti a koncentrációdat, és a testedet állandó készültségben, feszült helyzetben tartja, ami ugye energiaigényes, fárasztó. Az erősebb stressz stressz által okozott betegségeket okoz, például fóbiákat, és pánikbetegséget, amik az előbb leírtnál fokozottabban fejtik ki a hatásukat és gyakran társulnak más pszichés problémákkal. Az ilyesmitől szenvedő elkezdi kerülni a stresszhelyzeteket, csökken az önfenntartó képessége, elhanyagolja magát, túleszik, vagy épp képtelen rendesen enni, és drasztikusan csökken a súlya. A stressz akadályozza az alvást, ha tud is aludni az egyén, nem pihentetően, rémálmokkal. Több-kevesebb idő alatt kimerül a szervezete. A szorongás miatt a fogak is elkezdenek romlani sok esetben, mert az érintett összeszorítja, őrli őket, főképp álmában. A gyengülés akkor válik különösen jelentőssé, ha kialakul egy komolyabb kórkép.

Mindezt megelőzendő, amint a szorongás, vagy hasonló tünetek felbukkannak, érdemes szakorvosi segítséget kérni. Időben megfogva a fent leírtak közül semmi nem tud kifejlődni.

2021. nov. 17. 10:03
 12/47 A kérdező kommentje:

Sajnos sok krónikus betegségem van. A reflux miért zárná ki azt, hogy máshol rákos nyirokcsomó legyen?

Amúgy ezotéria szempontjából jelent valamit ez a megérzés?

2021. nov. 17. 10:09
 13/47 Grimfox ***** válasza:
100%

A reflux nem zárja ki, de nem is lehet az okozója. A krónikus betegségek sem feltétlen okoznak rákot. Viszonylag kevés olyan krünikus betegség van, ami rákkeltő faktor.

Mivel amit érzel, nem megérzés, hanem félelem, vagy éppenséggel fóbia, így nem jelent semmit ezotéria szempontjából. Voltam már hasonló helyzetben, tudom milyen érzés félni egy csomótól a testen, és tudom azt is, hogy olyan, mintha már biztosra tudnád, hogy rákos vagy. De ez nem megérzés, hanem félelem. Persze nem kizárható, hogy a félelmed megalapozott, de ettől még nem megérzés.

2021. nov. 17. 10:41
 14/47 A kérdező kommentje:

A csomótól függetlenül is megérzés.

Neked milyen csomó volt és mi lett vele?

2021. nov. 17. 10:53
 15/47 Grimfox ***** válasza:
100%
Nyirokcsomók voltak megnagyobbodva. Meg amikor a stressztől nagyon lefogytam, az összes nyirokcsomóm kilátszott, mindegyik duzzanatnak tűnt. Volt olyan is, amikor egy szőrtüsző gyulladt be annyira egy hajlatban, hogy hüvelykujjnyi duzzanatot okozott, és nem csak egy-két napig. Nyirokcsomók olyankor is megnagyobbodhatnak, ha lappangó, vagy már legyőzött de még a szervezetben lévő kórokozókkal bajlódnak. Voltak más csomók is, de nem szeretném mindegyiket egyenként részletezni. Idővel elmúltak, de figyeltem őket. Ha problémát okoztak volna, azonnal orvoshoz fordultam volna velük.
2021. nov. 17. 11:03
 16/47 A kérdező kommentje:

Huh, nem egyszerű. :(

A megérzésem továbbra is fennáll sajnos. :(

2021. nov. 17. 11:24
 17/47 Grimfox ***** válasza:
100%
Az azért ugye megvan, hogy a megérzés általában vagy egyetlen, töredékmásodperces bevillanás, aminek a hatása a következő percekben, erősebb esetekben egy két órában lecseng, és nem egy folyamatos érzés? Amit te érzel az félelem. Bár ezen a ponton már a rögeszméhez közelít egy kissé, ami gyakori tünet hipochondria esetén. Ha ennyire aggódsz, azonnal orvoshoz kellene fordulnod, nem pedig a gyakorikérdéseken várnod a megerősítést, hogy "bizony, a megérzésed helyes".
2021. nov. 17. 11:45
 18/47 A kérdező kommentje:
Nekem más témakörökben voltak helyes megérzéseim, de akkor nem tudom, mire jó ez a kategória.
2021. nov. 17. 11:52
 19/47 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha úgy érzed helyes a megérzésed, akkor miért nem orvossal konzultálsz? Még az egészség kategóriában sem diagnosztizálnak, nemhogy itt az ezotériában.

Ezzel nem vagy egyedül. A legtöbb embernek vannak helyes megérzései. Ez egy emberi képesség, csak kevesen vannak, akik figyelnek is rá. Főképp azért, mert csak akkor válik megbízhatóvá, ha tudod, hogyan kell megkülönböztetni a megérzést a többi érzéstől. Ha azt akarod tudni, helyes e a megérzésed, vagy megtanulod elkülöníteni, vagy leellenőrzöd, amilyen hamar csak lehet. Esetedben ez utóbbi a lehetőség.

2021. nov. 17. 11:58
 20/47 A kérdező kommentje:

Azért, mert annál jobban félek a diagnózisoktól, ráadásul egyéb krónikus betegségeket még rejtegetek, mert durva gyógyszerrel kezelnék.

Viszont ezotéria szempontjából érdekel, járt-e már valaki ugyanígy.

2021. nov. 17. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!