Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Jelent valamit, ha nagyon...

Jelent valamit, ha nagyon erősen érzem, tudom, hogy rákos vagyok, amit pár hónapon belül diagnosztizálni fognak?

Figyelt kérdés

A testi, "megfoghatóbb" háttere ez, ide leírtam a jeleit/tüneteit is:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..

2021. nov. 16. 20:59
1 2 3 4 5
 1/47 Grimfox ***** válasza:
91%
Valószínűleg erős félelmet a betegségtől, esetleg rosszabb esetben hipochondriát. A mentális egészség rovatban feltett kérdés alapján a hipochondria valószínű, mellé valamilyen szorongási típus énképzavarral. Amikor rossz előérzeted van, akkor nem azt érzed, hogy rákos vagy, hanem egyszerűen egy nehezen meghatározható rossz érzés kerít hatalmába, ami eltér a szorongástól, félelemtől. Csak úgy lehet körülírni, hogy megfoghatatlan. Általában csak akkor derül ki, hogy mivel kapcsolatban érzed, amikor megtörétnik. Vagy ha elkezded keresni, és például orvossal kivizsgáltatod magad. De a te tüneteid inkább hipochondriára, és szorongásra utalnak.
2021. nov. 16. 21:29
 2/47 A kérdező kommentje:
Sajnos érzem, hogy rákos vagy. Egy csomó nagyon más nem lehet és ott a másik egészségügyi problémám is.
2021. nov. 16. 21:33
 3/47 Grimfox ***** válasza:
100%
Elég sok dolog okozhat csomókat, testrésztől függően. Ciszták, sérülések izmokon, inakon, különböző fertőzések, amik gyulladást okoznak, köszvény, de lehetnek zsírcsomók is(ezt nem tudom hogy képződik, de láttam már olyat, akinek az egész testét ilyenek borították). Ha az említett egészségügyi problémád képes azon a helyen rákot okozni, ahol a csomót találtad, vizsgáltasd ki hamar. De minden rizikófaktort jelentő dolog csak bizonyos típusú daganatokra tesz hajlamossá, nem mindegyikre. Például ha refluxod van, nem okoz majd rákot a lágyékod nyirokcsomóiban, és így tovább.
2021. nov. 16. 21:43
 4/47 A kérdező kommentje:
Pont a reflux az elhanyagolt. A csomó pedig máshol van.
2021. nov. 16. 21:45
 5/47 Grimfox ***** válasza:
100%
A reflux nyelőcső, gége, és nagyon rossz esetben szájüregi daganatot tud okozni. Ezekre tesz hajlamossá, más ráktípusokra nem. A túl sok gyomorsav még esetleg a patkóbelet, és a vékonybél első részét is érintheti, de az ugye nem reflux.
2021. nov. 16. 22:01
 6/47 A kérdező kommentje:
Pont itt félek ráktól és a csomó. Mi van, ha a csomó már áttét?
2021. nov. 16. 22:03
 7/47 anonim ***** válasza:
100%

Menj el orvoshoz

Ne alkalmazz magadon negatív szuggesztót

Kérlek, menj el pszichologushoz is.

Ha megbetegíted a tudatod, előbb utóbb a tested is belebetegszik

Nincs semmi bajod

Őszintén

Kívánom, hogy légy Boldog!

2021. nov. 16. 22:19
 8/47 Grimfox ***** válasza:
84%

Amikor egy daganat áttétet ad, akkor már a fő daganatot, vagy legalább is a hatását nagyon erősen érzed. Főképp a reflux okozta daganat esetén. Ha a reflux okozna daganatot, azt már régen tudnád. Meg ez a fajta daganat a nyelőcső állandó sérüléseiből ered, és nem szóródik annyira, mint sok más típus.

Ha félsz a reflux okozta ráktól, ne hanyagold el a fő problémát. A pszichiáter, vagy legalább egy pszichológus meglátogatása is nagyon erősen javasolt a félelmed, szorongásod miatt. A félelem, ha hosszú ideig áll fenn, megbetegíti a testet. Mondjuk nem rákot okoz, de az állandó szorongástól legyengülni sem éppen kellemes.

2021. nov. 16. 22:28
 9/47 A kérdező kommentje:

Két helyen is alakulhat ki rák egymástól függetlenül? Vagy a nyelőcsövemben nincs, hanem csak a csomó. Tényleg egyfajta megérzés, hogy rákom van.

Hogyan lehet szorongástól legyengülni?

2021. nov. 16. 23:01
 10/47 anonim ***** válasza:
95%
Rákfóbiás vagy, én is az vagyok, latin szóval ezt karcinofóbiának hívják. Viszont a rák nagyon sokszor messze nem úgy jelentkezik, hogy csomót találsz. Csomók jönnek és mennek sokszor, legtöbbször ártalmatlan az egész, max. egy ciszta, az meg szintén nem nagy dolog, simán kezelhető. Szorongástól pedig le lehet gyengülni, az immunrendszer bizonyítottan rosszabbul, gyengébben működik, ha állandóan szorongsz, mivel ez iszonyat mennyiségű energiát von el a szervezetedből, és igen, ez már okozhat rákot sajnos. Mindenképp változtass, kérj segítséget szakembertől, én is azt tettem! Pánikrohamok nem kínoznak? Engem végül már egy nap többször is, most nyáron be is kerültem az ügyeletre brutálisan magas pulzussal és remegéssel, komoly szívgyógyszert kaptam + Xanaxot rá. Semmilyen szervi bajom nem volt, ezt az egészet a kettyós agyam művelte, mégis majdnem kicsináltam a szívemet nettó pszichés alapon. Ne várd meg, hogy nálad is idáig fajuljon a dolog, tapasztalatból mondom!
2021. nov. 17. 03:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!