Jelent valamit, ha nagyon erősen érzem, tudom, hogy rákos
vagyok, amit pár hónapon belül diagnosztizálni fognak?
A 10. vagyok, és Grimfoxnak teljesen igaza van. Volt, hogy megálmodtam olyat, ami később szó szerint teljesen ugyanúgy történt meg (ha jól emlékszem, kétszer volt ilyen, hogy az álmom szó szerint vált valóra, a második egy nagyon komoly figyelmeztetés, így el is kerültünk egy komoly veszélyt), de amiben te vagy, az tényleg inkább a hipochondria kérdése, azon belül is konkrét betegségfóbia, esetedben a ráktól. Muszáj lesz lépned valamit, egy jó szakembert keresned, mert ha ez a sz.r eluralkodik rajtad, az teljesen felemészt. Pontosan tudom, miről beszélek, 100%-ban ugyanebben voltam benne...
2021. nov. 17. 12:03
22/47 A kérdező kommentje:
Én csak az immunrendszertől illetve azzal kapcsolatos dolgoktól félek.
De azt nem tudom, hogy a rákkal kapcsolatos megérzésem miért lenne hipochondria.
Mert előre beképzelsz olyan dolgokat, ami 99,999999%, hogy nem igaz, nincs ott. Előre hergeled magad, előre paráztatod magad, megmondod, hogy neked tuti, hogy ilyen betegséged van, de semmilyen kezelést sem fogadsz el más betegségeidre sem, nem teszel semmit azért, hogy jobban legyél ténylegesen. Ülsz és paráztatod magad sajnos, ezzel pedig magadat teszed tönkre. Én nem törődtem ebbe bele, tettem ellene, mert elegem volt a pszichózisos napokból, majd hetekből, lassan hónapokból, mikor semmi másra nem gondoltam, csak az átkozott rákra. Úgy veszem észre sajnos, te még nem jutottál el erre a pontra.
2021. nov. 17. 12:23
24/47 A kérdező kommentje:
Enyhe krónikus orrmelléküreg-gyulladásra nem fogadom el a Medrolt... Nem tudom, attól mennyire lennék ténylegesen jobban. A szívproblémámat kontrollálják, a koleszterint is, a refluxot most végre vizsgáltatom.
A refluxvizsgálatért nem irigyellek. Nagyon nem. Nekem az emetophobia a nemezisem, így nálam majdnem esélytelen lenne egy refluxvizsgálat. Csak kitartást tudok kívánni hozzá.
2021. nov. 17. 12:32
És ugyan miért nem fogadod el? Nem akarsz meggyógyulni? Nem is neked kell tudnod, az orvosod valószínű jobban tudja, mivel kezeljen. A másik: ha visszaolvasol, a mentális egészségedről beszéltem főként, mint olyan ember, aki teljesen azon ment át, amin te. Én tudtam, hogy amivel paráztatom magam, az szinte 100%, hogy nincs ott, csak a fejemben létezik. Viszont láttam magam tönkremenni, megőrülni, barátokat elveszteni, keresőképtelennek lenni, és azt mondtam: elég volt, pokolba a hipochondriával és a karcinofóbiával! Tettem ellene, azóta is terápiába járok. Nem mindig könnyű, de csinálom, és a napjaim már nem a hülye rögeszmémmel és a pánikrohamjaimmal telnek. Ezért mondtam, hogy engedd el te is, semmi jó vége nem lesz, és keress szakembert, mert ez a te fő problémád!
2021. nov. 17. 12:34
27/47 A kérdező kommentje:
Köszi Grimfox, kb február elejéig tart a totál felesleges és tarthatatlan diéta, utána megyek majd, valószínűleg nem kerülhető el a cső ledugása. De már nem is akarom elkerülni, csak félek a vizsgálattól és az eredményétől is.
26
A szteroidok nagyon sok mellékhatással rendelkező tüneti kezelések. Ideiglenes enyhülést hoznak krónikus orrmelléküreg-gyulladásnál. Ezzel szemben sós orrspray-kkel aránylag megvagyok.
A sós inhalálást próbáltad? Esetleg az enyhén sós vizes orrmosást? A gőzöléses inhalálás jó szokott lenni, bár nem tudom mennyire hat krónikus melléküreg gyulladásra. Az orrmosás viszont hatékony, csak míg megszokod, kissé kellemetlen. Sokan öblítik az orrüregüket nagyon enyhén sós vízzel. Ez a jógából, és a védikus gyógyászatból terjedt el, és meglepően hatékony tud lenni. Még migrén, és fejfájás esetén is használ, csak ott tiszta, hideg vízzel kell az ormosást végezni. Lehet hozzá szerezni ilyen orrmosásra kialakított "csészét".
2021. nov. 17. 12:55
29/47 A kérdező kommentje:
Az milyen? Érdekelne!
Igazából tinikoromban volt pár évig nagyon rossz.
Után először régi orrspray flakonjába lett téve vagy Salvus vagy sós víz.
Jelenleg a nagy, tengeri sós / izotóniásnak hirdetett orrspray-ket használom.
Igazából az orrlégzésem majdnem tökéletes, a szaglásom is kielégítő. Fekve van csak baj, de akkor is csak úgy veszem észre, hogy az egyik orrlukat befogva figyelem, a lentebbi szokott dugulni. Amúgy kapok levegőt, el tudok aludni, amikor nem egyedül alszom, nem számolnak be horkolásról, szuszogásról.
Ülve szinte nem is észrevehető a nazális ciklus (tudtommal egészséges esetben nem észlelhető) orr befogásával.
A váladékosodás hátul, garatban megvan, de azon is segít a sós cucc.
30/47 A kérdező kommentje:
Még ami mintha használna, az eukaliptusz párologtatása, a páratartalomra való odafigyelés és ha megpróbálok kevesebbet krákogni (ami nehéz, mert váladék van ott). Hallottam több helyen is (bár köhögésre!), hogy maga a köhögés is ingerli a váladékképződést, ha az ember megpróbál nem odafigyelni, nem köhögni, kevesebb képződhet. (Nyilván elhúzódó, krónikus, nem fertőzéses nyavalyákra gondolok.)
Tényleg nem annyira akarok erre a bajra Medrolt, még kisebb dózisút sem.
Kapcsolódó kérdések: