Az igaz, hogy elég meditációval isteni lénnyé is lehet válni akár?
4. "Isten csak akkor leszel, ha apád, anyád isten."
Ezzel a logikával minden élőlény isteni. Hisz ha isten teremtette a világot... ;)
Igen, ez egy valós út.
Innentől egy kicsit "ingoványos" a téma, de sokan lettek ilyen módon isteneknek hasonlatossá, ahogy itt az isten szót használjuk.
Amit Grimfox is írt, sok száz taoista ment már végig ezen az úton, és sok halhatatlan jár jelenleg is testben. Legalább egy kínai mester személyesen ismerek aki az elmúlt évtizedekben ment ezen végig.
Kínában találkoztam olyan mesternővel, aki már sokszáz éve él.
...és akkor egy furcsa rész még hozzá...a meditáció során égi energiák áramlanak be a testbe, és ha ez kellően hosszú és mély, megváltoztatják az anyagot. Sok szentnek kikiáltott szerzetesek, papnak megmaradnak egyes csontjai, vagy testrészei, nem égtek el a máglyan, vagy nem bomlottak le, mert már nem a földi anyagból áltak, részlegesen lecserélődött bennük az anyag.
Ha a teljes átalakulás végbemegy, akkor a test már nem pusztul el, teljes egészében magasabb szintű anyagra és információra cserélődött le. Olvastam valahol hogy egy talán buddhista tanítóval is előfordult, hogy halála után a tanítványok felnyiották a koporsót, és csak egy fél pár cipőt találtak benne.
A Pálosoknak sem találtak temetőket, nem találtak sírokat.
Tudom ez kicsit túlmutat a jelenlegi felfogásán sok embernek, de ezek valós dolgok....vagyis annak is csak egy kicsi része 🙂
13 Persze más szerint meg a föld egy börtön bolygó és az a fúl tuti.
Harmadik szerint a bevonzás az igazság. A negyedik meg azt állítja hogy tanulni vagyunk itt és ez "100%-osan biztos".
Maradjunk annyiban hogy amíg 1 ilyen állítólagos halhatatlan se hajlandó bizonyítani a létezését addig nem ez a valóság. Csak egy spekuláció mint a többi.
13# vagyok, és amit írtál 14#, azzal egyetértek.
Egyébként amiket felsoroltál lehetőségeknek az mindegyik igaz 🙂
Kinek mi....sokan vagyunk itt sok helyről, sok céllal, néhányan feladattal, mások fejlődni. Az ösvények-lehetőségek pedig számtalanok.
Nem feladat istenné válni meditáció által, de lehetséges.
Elképzelni sem tudod milyen szintekről vannak itt lelkek, entitások emberi testben leszületve, és simán szenvedve 🙂
20. Az eszmecsere szempontjából lényegtelen. Ha mi van ha alapon "beszélünk" 1 témáról akkor ne állítsunk semmit se biztosra.
Nincs értelme a mi van ha -nak? Egy erős állítás erős bizonyítékot igényel más különben maradjunk a spekulatív kijelentéseknél, találgatásoknál.
19 Akkor még szerencse hogy a világ működése nem "demokratikus".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!