Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tudatos alvásparalizís?

Tudatos alvásparalizís?

Figyelt kérdés
Felébredtem és lépteket hallottam, aztán gyorsan leesett, hogy egyedül vagyok itthon. Észrevettem, hogy mozogni sem tudok. Rögtön tudtam, hogy mi ez az egész. Eszembe jutott, hogy egyik ismerősöm azt mondta, hogy ilyenkor picit kell mozogni, az ujjainkat mozgatni például, legalábbis megpróbálni. Nem ment. Valahogy arrébb csúsztam nagy nehezen az ágyon, azzal a tervvel, hogy ha leesek, végetér. Közben még mindig hallottam a lépteket és talán tüsszögést is. A kezemben volt a telefonom és a fülhallgató is a fülemben volt. Nővéremnek sokszor volt már ilyen, szóval fel akartam hívni, hogy ne veszítsem el a kontrollt és ne lássam meg azt a valakit, akit hallok. Nagynehezen rámentem a hívás listára. Csak a hüvelykujjam mozgott. Éreztem, hogy fájnak az izmaim egyébként. Aztán hirtelen végetért és rájöttem, hogy a telefon és a fülhallgató nincs is nálam. Utólag abban sem vagyok biztos, hogy mozogtam valamennyire is vagy csak azt hittem. Illetve abban sem, hogy álmodtam vagy nem. De amikor végetért minden ugyanúgy volt, mint előtte. Kivéve a telefon, a fülhallgató és talán a fejem is máshogy állt. Úgy mint legelőször.
2021. júl. 1. 09:25
 1/7 A kérdező kommentje:
Paralízis*
2021. júl. 1. 09:28
 2/7 SZücsöm ***** válasza:
100%
És mi a kérdés?
2021. júl. 1. 09:48
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Ez sima alvásparalízis, nem tudatos. Nincs olyan, hogy tudatos alvásparalízis.
2021. júl. 1. 11:20
 4/7 anonim ***** válasza:

De van

Amikor ébren maradsz, nem mozdulsz es a tested elalszik

Csak nagyon fájnak a merev izmok

2021. júl. 1. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Az asztráltesred csúszott arrébb, annak a mozgását érezted. Mivel ezt nem ismerted fel, próbáltál úgy mozogni, mintha a fizikai testedet mozgatnád, ez eröt von el, vagyis feleslegesen erőlködsz, ez okozza a fárasztó, kellemetlen érzést.

De lehet az is, hogy egy félálom szerű állapot volt, hasonló ahhoz, amit az alvajárók élhetnek át, az agyad álom hatérán volt, de valójában mozogtál, azért volt elmozditva a telefonod .

2021. júl. 4. 09:38
 6/7 anonim válasza:

Én nem tudok arról, hogy lenne tudatos alvásparalízis.

Az alvásparalízisnél alapból "ébren" vagy, a tested alszik, nem tudsz mozogni, csak a szemeidet tudod mozgatni. De ez egyszerűen sima alvásparalízis. Tudatos álmodás van még, de az nem paralízis..

Az megint más, ha alvásparalízised van és te már rájössz közben. Viszont a "tudatos" szócskát általában akkor használják, amikor tudod irányítani hogy mi történik. pl: tudatos álmodás. Tudatában vagy hogy álmodsz, TE irányítod a dolgokat, történéseket.

Alvásparalízisnél -tudtommal- nem tudod irányítani a történteket, legalábbis én nem tudtam, hiába akartam.

Egyébként szerintem neked ez nem paralízis volt, hanem egyszerű álom. + dolog, hogy paralízis közben szinte -ha nem teljesen- lehetetlen mozogni, egyedül az ujjaid hegyét tudod, de azt sem mindig. Nem véletlenül hívják paralízisnek, le vagy úgymond bénulva.

2022. márc. 6. 12:47
 7/7 SZücsöm ***** válasza:
6 A tudatos álom se irányítható mindig attól még hogy tudatos. Én ismerek olyat aki "álmában"(alvás közben) azért motyog mert tudatában van annak hogy csak rémálom amit "átél" mégse képes megnyugodni, vagy irányítani az álmot, de a motyogással próbál jelezni hogy ébresszék fel.
2022. márc. 6. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!