Valaki be tudna számolni arról hogy milyen az alvásparalízis vagy a tudatos álmodás?
Olyan érdekelne aki már élte át vagy valaki a környezetében élte át és arról tud mesélni.
Köszönöm!
Nálam viszonylag gyakran előfordul mindkettő. Jó sokáig egyiket sem tudtam hogy minek nevezik.
Alvásparalízis: Van hogy nyitva van a szemem és látom is a szobát, van hogy csukva van a szemem csak tudatában vagyok annak hogy hol vagyok, és igen általában az van hogy felkelnék, de nem tudok mozogni, maximum minimális nyöszörgést kiadni.
Tudatos álmodás, amikor tudatában vagy annak hogy álmodsz, ilyenkor szinte mindenre képes vagy álmodban, régebben azzal szórakoztam hogy átrendezem az egész álmom. Bár eleinte gyakran előfordult hogy, átmentem falakon, láthatatlanná váltam, megemelkedtem, többnyire amikor üldöztek. Ezekben eleinte mégsem ébredtem tudatára hogy álmodok, mivel elég erősen azonosultam az álom főhősével, egyszerűen olyan természetesnek tűnt hogy ezt meg tudom csinálni, és olyan mélyen azonosultam az álombeli énnel hogy nem is feltételeztem az álmodó létezését. Egyébként amikor teljesen tudatában vagy az álomnak, könnyen felébredsz ha el kezded keresni az álmodót, pl. felidézet a nevét és a lakcímét...
De igen, volt hasonló tapasztalatom.
Egy rémálom ment át paralízisbe.
Egyébként amíg nem tudtam hogy mi ez a paralízis, azt hittem hogy valami rejtett betegségem van és egyszer lebénulok vagy meghalok. Mostanában pedig ha ilyet tapasztalok, simán ellazulok, ha nem tudok felkellni most, felkelek fél óra múlva...
Nekem is voltak már alvásparalíziseim, de sosem féltem olyankor. Mindig csak az a gondolat volt a fejemben, hogy basszus, pisilnem kell! :DDD Meg legtöbbször úgy volt a fejem, hogy alig kaptam levegőt a párnától, de sehogy sem bírtam megmozdulni, eléggé kényelmetlenek voltak. Viszont olyan alvásparalíziseim is voltak, amikor megtudtam mozdulni egy picit, de nagyon nehezen, és akkor is inkább a fejemet akartam arrébb tolni a kezemmel, mert nagyon kényelmetlenül volt elhelyezkedve a párnán.
Valamiféle tudatos álmodás is volt nekem, azaz mostanában inkább többször előfordul. Leginkább az álmok közben beugranak gondolatok, amik tényleg a saját gondolataim, vagy pedig beleképzelek valamit (egy-egy cselekvést, vagy pl. személyt), és úgy halad tovább az álom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!