Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valaki be tudna számolni...

Valaki be tudna számolni arról hogy milyen az alvásparalízis vagy a tudatos álmodás?

Figyelt kérdés

Olyan érdekelne aki már élte át vagy valaki a környezetében élte át és arról tud mesélni.

Köszönöm!

2016. nov. 21. 09:17
 1/9 anonim ***** válasza:
75%
Nekem egyszer volt kb.20 éves koromban. Jó sokáig fent voltunk kb 2 -ig előtte disco tánc egy kis ital nem sok. Alaposan el voltam fáradva. Lefeküdtünk aludni. Arra ébredtem fel, hogy még ment a TV és fel akartam kelni, hogy lekapcsoljam, de nem tudtam megmozdulni, próbáltam mozdítani a karom a lábam, de nem tudtam. Olyan volt, mintha lebénultam volna. Halottam már olyanról, hogy ilyenkor bepánikoltak egyesek. Szerencsére én nem pánikoltam be, világosan átgondoltam a helyzetet és nyugodt maradtam, még próbálkoztam megmozdulni aztán becsuktam a szemem és visszaaludtam. Évekig nem tudtam, hogy mi volt ez, de nem is foglalkoztam vele a fáradságnak tudtam be. Csak mostanában, hogy ilyen kérdéseket és válaszokat olvasgattam, jöttem rá, hogy nekem is alvásparalízisem volt.
2016. nov. 21. 09:53
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Nálam viszonylag gyakran előfordul mindkettő. Jó sokáig egyiket sem tudtam hogy minek nevezik.

Alvásparalízis: Van hogy nyitva van a szemem és látom is a szobát, van hogy csukva van a szemem csak tudatában vagyok annak hogy hol vagyok, és igen általában az van hogy felkelnék, de nem tudok mozogni, maximum minimális nyöszörgést kiadni.

Tudatos álmodás, amikor tudatában vagy annak hogy álmodsz, ilyenkor szinte mindenre képes vagy álmodban, régebben azzal szórakoztam hogy átrendezem az egész álmom. Bár eleinte gyakran előfordult hogy, átmentem falakon, láthatatlanná váltam, megemelkedtem, többnyire amikor üldöztek. Ezekben eleinte mégsem ébredtem tudatára hogy álmodok, mivel elég erősen azonosultam az álom főhősével, egyszerűen olyan természetesnek tűnt hogy ezt meg tudom csinálni, és olyan mélyen azonosultam az álombeli énnel hogy nem is feltételeztem az álmodó létezését. Egyébként amikor teljesen tudatában vagy az álomnak, könnyen felébredsz ha el kezded keresni az álmodót, pl. felidézet a nevét és a lakcímét...

2016. nov. 21. 10:38
 3/9 anonim ***** válasza:
37%
alvásparalÍzis nekem párhónapja kezdődött és azóta legalább heti 1 alkalommal előfordul.Képzeld el úgy,hogy fekszel az ágyon és nem tudsz megmozdulni egy kicsit talán zsibbadhat a tested is.az ujjaidat tudod maximum megmozdÍtani egy kicsit.egy hang nem jön ki a torkodon.ja és akár egy barom erős nyomást is érezhetsz a mellkasodon.mintha valaki ülne rajtad.
2016. nov. 21. 11:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Olyan nem volt hogy olyat képzeltetek oda amitől megijedtetek?
2016. nov. 21. 12:10
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
nekem nem.de egyébként én nem merem kinyitni a szemem közben. :D.lehet,hogy azért.
2016. nov. 21. 19:13
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

De igen, volt hasonló tapasztalatom.

Egy rémálom ment át paralízisbe.

Egyébként amíg nem tudtam hogy mi ez a paralízis, azt hittem hogy valami rejtett betegségem van és egyszer lebénulok vagy meghalok. Mostanában pedig ha ilyet tapasztalok, simán ellazulok, ha nem tudok felkellni most, felkelek fél óra múlva...

2016. nov. 21. 22:34
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Nekem is voltak már alvásparalíziseim, de sosem féltem olyankor. Mindig csak az a gondolat volt a fejemben, hogy basszus, pisilnem kell! :DDD Meg legtöbbször úgy volt a fejem, hogy alig kaptam levegőt a párnától, de sehogy sem bírtam megmozdulni, eléggé kényelmetlenek voltak. Viszont olyan alvásparalíziseim is voltak, amikor megtudtam mozdulni egy picit, de nagyon nehezen, és akkor is inkább a fejemet akartam arrébb tolni a kezemmel, mert nagyon kényelmetlenül volt elhelyezkedve a párnán.

Valamiféle tudatos álmodás is volt nekem, azaz mostanában inkább többször előfordul. Leginkább az álmok közben beugranak gondolatok, amik tényleg a saját gondolataim, vagy pedig beleképzelek valamit (egy-egy cselekvést, vagy pl. személyt), és úgy halad tovább az álom.

2016. nov. 21. 23:16
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Egyszer azt olvastam, hogy a tudatos álmodás nagyon jó dolog, ezért megtanultam ( 3 nap alatt sikerült ),de nekem nem tetszet. Kihatott az ébrenlétemre ( vicces pillanatok amikor azt gondoltam, hogy most is álmodog ) és marha fáradt voltam. Ezért ( nem tudom hogyan ) leszoktam róla.
2016. nov. 22. 15:47
 9/9 anonim válasza:
Vannak olyan alkalmak,(amikor mélyen alszom) hogy rájövök hogy álmodok.Ha mélyen alszom szinte m indig észreveszem,(99%)de valahogy az események folyamatába nem tudok beleszólni,továbbra is csak néző maradok.Egy alkalom azonban más volt:Mintha félig ébren,félig álomban lettem volna,az elmém egyik fele a képre ,hangra koncentrált volna,a másik meg aludt. Nem tudom,de az a lényeg,hogy az osztálytársamat láttam,aki felém fordult,és mondott valamit,amit vagy nem hallottam,vagy nem emlékszem rá,de válaszoltam neki,és mikor befejeztem,abban a szent pillanatban jöttem rá,hogy még ébren vagyok/elbóbiskoltam. Nagyon fura volt,de a szagot is éreztem,hallottam,szóval tényleg félálom.
2016. dec. 10. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!