Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az emberek csak most lettek...

Az emberek csak most lettek olyanok, hogy csak azt hiszik el, ami be van bizonyítva?

Figyelt kérdés
Sok ismerősöm nem hisz se az energiába, se Istenbe, se semmi. Ateista barátom azt mondja akkor hiszi el hogy van Isten, ha le jőn és tesz valami csodát, akkor elhiszi. Szóval csak a tudományosan bizonyított dolgokban hisz. És egyre több ilyen emberrel találkozom. Az emberek csak most lett ilyenek, hogy csak azt kell elhinni, ami bizonyítva van?
2010. aug. 14. 22:50
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
62%
Régebben,mikor az emberek még hittek...ha a szellemekben nem is,de legalább Istenben,akkor sokkal több tartásuk,lelkierejük volt.Vidámabbak,bizakodóbbak,szeretet telibbek és "erősebbek" voltak.Aztán jött a nagy ateista korszak ,az emberek jól megtanulták,hogy csak abban érdemes hinni,amit a tudomány bizonyított,ami kézzel fogható.És ettől kezdve egyre növekedett az erkölcstelenség,egyre több a depressziós,összezavarodott ember,már a fiatalok között is,mert nincs hitük,mihez tartásuk .Sok jóra nem vezet,ha az ember csak azt képes elhinni,ami egy egyszerű tudós által bizonyítva van!
2010. aug. 14. 23:51
 12/39 anonim ***** válasza:
47%
Teljesen igaza van az előző válaszolónak.
2010. aug. 15. 00:04
 13/39 anonim ***** válasza:
57%
hát én akkorse élnék inkább tévhitben...
2010. aug. 15. 00:24
 14/39 anonim ***** válasza:

Viszont az egyháznak meg kellett buknia, mert ott akkor, abban a helyzetben lejárt az ideje. Ha tovább maradt volna az egyház, akkor az űrkutatásnak véget is vetett volna, mert az ellent mond isten szavának, stb, stb.

Mostmár az egyház felkészült, h találunk földönkívüli életet, és ha találunk, akkor az a nagy kérdésük, h Jézus őket is megváltotta őket, avagy sem.

Ha már vallás:

[link] tube.com/watch?v=mMKCn4MsPhA

(vegyétek ki a szóközt a you és a tube közül)

2010. aug. 15. 00:57
 15/39 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Ha nincs felirat, akkor nyomjátok be a CC-t.

2010. aug. 15. 00:58
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Mindíg is voltak szkeptikusok. Amúgy nem értem miért baj ha valaki szkeptikus. Meg kell tudni különböztetni a valóságot a fantáziától.

Vicces ahogy az emberek a régi szép időkről nosztalgiáznak, miközben régen az ezoteriával foglalkozó embereket pl. élve elégették, sokkal alacsonyabb volt a várható élettartam stb. Lehet, hogy mégsem olyan rossz dolog ez a fránya racionalizmus.

2010. aug. 15. 01:01
 17/39 anonim ***** válasza:
97%
Na de nem az egyházban kell hinni,hanem Istenben és emellett ügyesen értelmezni a Bibliát.Miért lenne Istennek baja az űrkutatással?Sehol sem ír olyat a Biblia,hogy Isten ellenzi a tudományokat,a technikát,azt hogy a világot minél jobban megismerjük.Az viszont nyilván nem tetszik Istennek,ha bármelyik tudományt rossz célra akarja az ember felhasználni.
2010. aug. 15. 01:07
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd rájuk, hogy miben/kiben hisznek! Szerintem ésszerű, logikus, hogy nem hisznek olyasvalamiben, amiről 1-2 mendemondán kívül semmi bizonyíték nincs. Csak régebben hiszékenyebbek voltak az emberek, ezért is volt az egyháznak nagyobb befolyása.
2010. aug. 15. 01:17
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

23:51 igen, boldog tudatlanság. Mint a Mátrixban. A kéket vagy a pirosat választod?

Hogy rendesebbek lettek volna az emberek? Ne csak a nagy romantikus meséket vedd alapul, hanem a történelmi tényeket is! Gondolj csak arra, hogy a vallás nevében mikre voltak képesek. Bocs, de nem hallottam még olyanról, hogy valaki az ateizmus nevében háborút indított volna. Hogy ateisták azért máglyán elégetnek valakit, mert más a vallása.

2010. aug. 15. 01:26
 20/39 anonim ***** válasza:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:51

Te mégis honnét veszed ezeket a baromságokat? Hogy régen szeretettelibbek voltak az emberek... LOL Honnét kaptad ezt az infot? Meséskönyvekből? Filmekből? :D Sokkal barbárabbak voltak és elégették azt aki azt merte mondani, hogy nincs isten. Ellenben most, mikor mi vagyunk többen akik nem hisznek istenben, nem égetünk el titeket, akik hisztek.

2010. aug. 15. 01:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!