Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi emberek összessége vagyunk...

Mi emberek összessége vagyunk maga az Isten?

Figyelt kérdés
Nem tudtam milyen kategóriába írjam és azt is tudom, kapok hideget, meleget. Ma volt itt egy kedves barátom, akinek elég fura világnézetei vannak és ma rávilágított egy dologra, amin elgondolkodtam. Gyerek korában a fizika tanára egy elgondolkodtató példát hozott fel, miszerint, ha egy atomot borsószemnyi nagyságra felnagyítunk, a hozzá legközelebb eső atom 8 km távolságra van. Ez az elmélet gondolatban átformálja bennünk az anyagok szilárdságát, azok kapcsolatát. Elképzeltem, hogy mi van, ha az univerzumban lévő bolygók, mind olyanok, mint az atomok, olyanok mint az általunk ismert anyagokban, "csak" egy-egy alkotórész. mind kapcsolódik egyik a másikhoz, maga az univerzum egy nagy élő valami és mi is pont ezek vagyunk, egy-egy atom, ami függ egyik a másiktól, rezgése, mozgása függ egymástól. Nem tudom pontosan leírni, fáradt vagyok. Szóval ez a barátom ma azt mondta, hogy ő abban hisz, hogy mi emberek vagyunk maga az Isten, amitől első hallásra megrökönyödtem, de aztán elgondolkodtam. Remélem értitek, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Direkt nem akartam vallás kategóriába írni, mert tudom, hogy vallásos embernek részben tanult teóriái vannak. A tudományokhoz sem passzol, hisz semmi megalapozottsága nincs. Várom a válaszokat.
2011. szept. 15. 22:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon érdekes perspektíva. Egyszer nem gondolkoztam el hasonló módon a dologról.

Bocs, de ma már nem futja normális válaszra. Holnap majd.

2011. szept. 15. 23:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
jaja. Így valahogy. Csak egy apró semmik vagyunk, mondjuk atomok, de inkább csak egy vírus a mindenségben, a teremtő „testében” a teremtő, azaz az Isten szerepe az univerzumnak jutott. Végtelen, hatalmas, és mint láthatod tapasztalhatod képes bármit előállítani. Még az emberi érzelmeket is, bármilyen meglepő. Ugyanis azok sem lennének ha nem lenne megfelelő építőeleme az agyunknak stb. És mindez tőle, belőle származik. Szóval átvitt értelemben mi is Istenek vagyunk kicsit. Hiszen a részei vagyunk, de ugyanakkor inkább csak egy vírus, ami magát is gyilkolja, szándékosan, vagy melléktermékekkel. Ennek persze meglesz az eredménye. Ahogy egy ficam fájdalma elmúlik a mi testünkbe, mi is ugyanúgy elmúlunk észrevétlen egyik napról a másikra, vagy szimplán eltöröl minket és kész.
2011. szept. 15. 23:19
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Vannak akik így gondolják, de nincs igazuk. Mellesleg legtöbben az összes élőre gondolnak. De lehet, hogy még az életteleneket is beleveszik. Szóval azt mondják, hogy a világ összessége. Mert pl. ha csak az emberek összessége lenne isten, akkor a többi dolog honnan lenne?
2011. szept. 15. 23:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kb. úgy képzeld el, hogy úgy vagyunk azonosak Istennel, mint a Nap sugarai a Nappal.
2011. szept. 15. 23:46
 5/14 anonim válasza:
100%
Olvasd el:A VISKÓ
2011. szept. 16. 11:42
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi. Máris utána néztem, nagyon felkeltette az érdeklődésem, mindenképp elolvasom.
2011. szept. 16. 11:51
 7/14 anonim válasza:
Szivesen:)
2011. szept. 16. 12:47
 8/14 anonim ***** válasza:
En is ilyen filos vagyok.Annyi minden jar a fejemben az elet nagy kerdeseiröl.Ez is felvetödött mar bennem.De annyira tulpörgött az agyam,hogy lassan azt sem tudom,hogy fiu vagyok-e vagy lany.... :(
2011. szept. 16. 23:20
 9/14 anonim ***** válasza:
A Sátán azt mondta az embernek a paradicsomban, hogy egyél a fáról és olyan leszel, mint az Isten! A Sátán becsap, az a célja hogy megöljön. Istennek mi a teremtményei vagyunk, nem vagyunk Isten. Szerintem is olvasd el a Viskót, aztán meg a Bibliát is.
2011. szept. 17. 19:51
 10/14 anonim ***** válasza:
Mit tudsz te Sátánról? Az istened fikció, nem létezik, kitalált, a kereszténység mindenhol vérzik, nincs egy pontja sem ami megállja a helyét a mai világban csak az úgynevezett "hit". Hát akkor higgy s majd döbbensz.
2011. szept. 17. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!