Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi emberek összessége vagyunk...

Mi emberek összessége vagyunk maga az Isten?

Figyelt kérdés
Nem tudtam milyen kategóriába írjam és azt is tudom, kapok hideget, meleget. Ma volt itt egy kedves barátom, akinek elég fura világnézetei vannak és ma rávilágított egy dologra, amin elgondolkodtam. Gyerek korában a fizika tanára egy elgondolkodtató példát hozott fel, miszerint, ha egy atomot borsószemnyi nagyságra felnagyítunk, a hozzá legközelebb eső atom 8 km távolságra van. Ez az elmélet gondolatban átformálja bennünk az anyagok szilárdságát, azok kapcsolatát. Elképzeltem, hogy mi van, ha az univerzumban lévő bolygók, mind olyanok, mint az atomok, olyanok mint az általunk ismert anyagokban, "csak" egy-egy alkotórész. mind kapcsolódik egyik a másikhoz, maga az univerzum egy nagy élő valami és mi is pont ezek vagyunk, egy-egy atom, ami függ egyik a másiktól, rezgése, mozgása függ egymástól. Nem tudom pontosan leírni, fáradt vagyok. Szóval ez a barátom ma azt mondta, hogy ő abban hisz, hogy mi emberek vagyunk maga az Isten, amitől első hallásra megrökönyödtem, de aztán elgondolkodtam. Remélem értitek, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Direkt nem akartam vallás kategóriába írni, mert tudom, hogy vallásos embernek részben tanult teóriái vannak. A tudományokhoz sem passzol, hisz semmi megalapozottsága nincs. Várom a válaszokat.
2011. szept. 15. 22:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
"Azt mondja a balga az Ő szívében, nincs Isten."
2011. szept. 18. 14:09
 12/14 anonim ***** válasza:

bocsi előre de lehet hosszú lesz...!!!Ilyen kérdést tettél fel...

Miképp keletkezett az a csoda, amit ma látunk?

Erre inkább Newton gondolatait tartom a legmegfelelőbbnek, amikor azt feltételezte, hogy a mindenséget, egy egyenletesen szétkent” anyag töltötte meg, ( tovább szőve gondolataimmal) amely a legnagyobb abszolút zérus hideg állapot következtében, mint valami rianás, egy pillanat alatt számtalan részre repedt, majd hatalmas detonációval felgyűrődött az a semleges anyag, a Tér különböző pontján.

Az abszolút zérus hideg épp úgy megváltoztatni képes a semleges anyagot, épp úgy nagy energiát, feszültséget teremteni képes, s egy zárt Térben, egy önmagát gerjesztő, megállíthatatlan örökös mozgást elindítva. Amely által megszülethetett az atomi részecskék alkotta anyag, a tömeg, az elektromosság, aztán a gravitációs és a mágneses energiák.(S bár a kozmosz, akkor talán egyáltalán nem volt zártnak nevezhető, még is azt gondolom, zárt Térnek nevezhető az a közeg is, amelyet kívülről, nem ér semmi erőhatás.)

De bármennyire is kutatjuk az Űr végtelenségét, az csupán azt szolgálhatja, hogy az ember a mai tudását felhasználva, talán kivédeni lesz képes az Űrből várható, bármiféle váratlan csapást, ami az életet veszélyeztetné. De Istent ott keresgélni, abból meghatározni, nem lehetséges.

A sok és szép hit- elmélet ellenére, Isten léte nem lett meghatározva, a tudomány pedig csak az űrben keresgél, s mivel ott nem talál csak rideg igazságot, így Isten fogalma meghatározatlan maradt. Az hogy lefelé is tekintsen, az nehezére esik, mert annyira elszállt önmagától, fel sem merült benne, miért áll két lábon ezen a földön. Mint ahogy az élet lelkének fogalmát is, elbagatellizálta, mesének veszi, holott az élet alapvető része, tudata, nélküle elképzelhetetlen az élet.

Hisz ha nem tudjuk, mit takar az isten fogalom, akkor következésképpen azt sem tudjuk, mitől élő az élő, mit jelent az életet adó lélek fogalom. Ha nem ismerjük a lélek lényegét, akkor az isteni lényeget se érthetjük meg, ebből következésképpen nem értheti az ember, hogy miképp lehetett a bolygónk az élet teremtője.

Ha pedig nem tudjuk mi a lélek, nem tudhatjuk azt sem miért szükséges szeretetben, becsületesen élnünk, ha pedig ezzel nem vagyunk tisztában, akkor azt sem tudjuk, mit jelent a halál, mit várhatunk utána? Megsemmisülünk, vagy valami formában tovább létezünk?

De bármi is várható, amely a tovább létet feltételezi, ha nem tudom mit jelent a lélek, mit jelent élni és különösen mit jelent életünkben isteni örökségként az átörökítés, akkor tulajdonképpen az ember semmit nem tud, és életét úgy élheti, hogy utódaink, a szellemi fejlődés ellenére, paradox módon, egyre több betegséget, és sérült személyiséget örökölhet.

Meg kell határozni a Teremtő erők létezését, elmagyarázni magát a Teremtést, a teremtés általi átörökítés meglétét az életben, és elmagyarázni, hogy ebben a fantasztikumba illő csodálatos természetben, hol a helye az Embernek, és mi a dolga az embernek, MIVEL TARTOZIK az ember ezért a csodáért, az ÉLETÉÉRT, és felelősséggel az utódai felé!

Ha felfogja végre az ember, hogy létezik az isteni erő, nem egy misztikum. Ha felfogja végre, hogy Földünk az egyetlen Teremtőnk és otthonunk ebben a rideg és kegyetlen, istentelen Mindenségben, ezért vigyáznunk kell rá, muszáj tisztelni a rajta levő életet, a természetet.

Az isteni erők, nagyon is létezők, felfogható, meghatározható, Energiák, melyek hatnak ránk, és mi visszahatunk Rájuk!

Lelkünk által bennünk is vannak és általuk az a képességünk is, hogy mindent átörökítünk az új életbe, gyermekeinkbe. Mindent, amit mi is örököltünk őseinktől mindent, amit mi magunk átélünk, cselekszünk, gondolunk, amilyenné váltunk, amilyen életet élünk a fogantatás előtti időben.

De erre a Titokra nem kint a kozmoszban kell keresni a válaszokat, hanem itt, bennünk az élet fantasztikumában és talpunk alatt, mert csak egyedül Földünk Léte, minden fizikai törvényszerűsége az, amely, minden kérdésünkre felelni képes.

Földünk ez a csodálatos kékragyogású bolygó, nem egy közönséges bolygó, hanem a maga nemében, egy fantasztikus bolygó, mert olyan isteni erői vannak, amelyek tudatosak, s speciális tudati-energiájuk által, két hatalmas LÉLEK- Energiává váltak. Ez tette lehetővé, hogy életet voltak képesek teremteni, és általuk mi, az ember egy fantasztikus lénnyé válhattunk.

mi a lelked? keress rá erre a fejezetre

2012. máj. 15. 01:07
 13/14 anonim ***** válasza:

Véletlenül hozzáértem és elment.

2. fejezet. Létezni a Mindenségben

19. f. A két csodálatos lelkünk.

60.f. Szeretet, szerelem, barátság, és elmúlás...

Keress rá ezekre a fejezetekre a 60.f. külön blog

2012. máj. 15. 01:12
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyébként se a barátod se a te teóriád nem hülyeség.

Hisz ha belegondolsz minden életnek van magához való tudat esze"-- S csak bele kell gondolni mennyi baktérium él bennünk, hisz nélkülük nem is lenne emésztés... és mi van akkor ha ők is gondolkodnak és azt gondolják, hogy a mi testünk a mindenség és a mi beleink maga egy galaxis és minden galaxis ebben a vízzel teli tartályban ami a testünk más és más minőségű.

Szóval valamikor égen amikor kutatni kezdtem a maga absztrakt nagyon ritka képességemmel az élet keletkezésének létének titka után, bizony hasonló nekem is megfordult a fejembe-- mi van HA valaminek a belsejében vagyunk mi is a galaxis is és tulajdonképpen az univerzumunk egésze egy hatalmas atom, vagy sejt-- mert hisz a méret, hogy kicsi vagy nagy az relatív, mindig valamihez viszonyítható.

aztán mert én ateista voltam és ma sem vagyok vallásos, a keresgélésem közben sok év után egyszer csak belebotlottam az igazságba ami a földi életet jelenti.

Eszembe se jutott istent hajkurászni-- csak a halált mint olyat nem tudtam elfogadni, azt akartam megváltoztatni meghosszabbítani az életet.

2012. máj. 15. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!