Alvás paralízis, ki hogy élte meg?
Rettenetesen féltem. Évekkel ezelőtt volt, párszor megismétlődött. Általában az alábbi dolgok:
1. Arra ébredtem, hogy nem tudok mozogni, se megfordulni és valaki vagy valami, mintha a mellkasomon ülne.
2. Arra ébredtem, hogy a "levegőbe emelkedtem".
Az, hogy nem tudsz megmozdulni, mert lecsökken az izomtónusod, az egy dolog. De ilyenkor hirtelen bestresszelsz, és a sötétbe odaképzelsz dolgokat,és ez az igazán ijesztő része.
Hála az égnek, az elmúlt években már egyszer sem volt ilyen!
Nekem számtalanszor volt már, de mikor vizuálisan hallucináltam olyan csak egyszer történt meg eddig szerencsére, az is nappal. (Általában akkor szokott velem ilyen történni mikor az alvási bioritmusom felborul és nappal alszom éjszaka helyett) Egy fehér sziluett forma állt az ágyam mellett, a szememmel próbáltam másik irányba nézni és hevesen kapkodtam a levegőt. Elég ijesztő volt még úgy is, hogy amúgy tudtam, hogy mi az oka, hogy ezt látom.
Ezen kívül amúgy ezek szoktak velem történni:
- Azt érzem mintha valaki a mellkasomon ülne vagy fojtogatna. Egyik alkalommal pl. arra ébredtem, hogy a párnám fojtogat, viszont ez az egész ilyen félalomszerű volt, nem voltam teljesen magamnál az ébredés pillanatában, meg a szemem is csak résnyire volt nyitva, homályosan láttam mindent. Csak mikor már magamhoz tértem esett le mi történt de nehéz volt eldönteni, hogy ez még álom volt-e vagy sem, de szerintem inkább ilyen átmenet, mivel már éreztem azt, hogy az ágyban fekszem de mégis az egész látvány homályos volt. (A sziluettes alak esetévél ellentétben ahol már teljesen magamnál voltam és jól láttam az alakot.)
- Hallási hallucinációk is gyakran előfordulnak nálam. Általában emberi beszédet hallok monoton beszédstílusban de nem értem amit mond. Ezekre igazából már rá sem hederítek, mert tényleg olyan gyakoriak.:D Ez inkább elalváskor fordul elő, míg a fojtogatásos érzés általában ébredéskor.
- Azt érzem, hogy valaki megérint. Ilyenkor hideg levegőt is érzek a bőröm azon részén ahol érzékelem a "tapintást".
Nekem nagyon nehéz volt. Láttam egy démont, meg is erőszakolt, terhes is lettem.
27/F
Nekem évekkel ezelőtt rendszeresen volt ilyen élményem, hasonlóan a 6-os válaszához leginkább akkor fordult elő, amikor felcserélődtek a nappalok és éjszakák vagy épp napközben is szundiztam és este tuti alvásparalízisem lett. Sajnos mostanában újra át kell élnem nekm is.
A 7-es válasza nyilván baromság, viszont a 8-as elgondolkoztatott.
Valszeg le leszek pontozva, viszont nálam visszatérő mutívum ezeknél a helyzeteknél a szex gondolata. Tegnap éjjel is ez történt. A férjem már aludt mellettem, én pedig úgy éreztem hogy álmodom és éppen szexelek egy vadidegen emberrel (arcát nem láttam) majd utána hirtelen "kinyílik" a szemem és látom aludni a férjem. Szólítgatom, nyúlnék felé, de nem tudok se mozdulni, se beszélni. Érzem, hogy félek, fázom, libabőrös leszek. Már kiabálok, majd próbálom nem kapkodva venni a levegőt. Megint kiabálok és hirtelen felébredek.
Konkrétan féltem visszaaludni, így inkább másfél óra alvással jöttem dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!