Hogyan emlékezhetnék jobban a jövőre? Azokra a dolgokra amik már ott többször megtörténtek velem.
Egy példa, hogy ezért miért nem értem magam különlegesnek:
"...
Időpont: tegnap 22:38
Előzmény: A kérdésre írt válasz: Hogyan emlékezhetnék jobban a jövőre? Azokra a dolgokra amik már ott többször megtörténtek velem.
"Ha kiírsz egy kérdést akkor fogadd el rá a válaszokat és véleményeket. Ameddig ilyen ignoráns vagy hogy csak azt fogadod el ami téged igazol addig..."
Téma: Jövőbelátás, nem pontos és félrevezető.
Az üzenet: Régebben én is gondoltam jövőbe láttásnak.
Amikor például 1984 nyarán apámnak az én füllem hallatára mesélték el a Ceausescu és feleségének kivégzésének történetét. Ez akkor téma lett a családban és barátai körben, mert egy heves politikai vita kapcsán került elő. Legtöbben akik hallották akkor négy évvel később furcsállták. Én viszont azt vettem észre, hogy a híradóban lement beszámolóra korlátozódott az eseményt megelöző beszámoló. És semmi egyéb nem volt az öt évvel az eseményt megelöző elbeszélésben, amit mondjuk csak az eseményről szóló dokumentumből tudhattunk meg.
..."
Már megint írhatók le a "kisregényt".
Ha nem lettem volna fiatalkori diszlexiás, akkor pszichológus lettem volna, és terapeuta mint a pszichiáter és terapeuta, amúgy hetente gyóni járó katolikus keresztanyám.
Senkit nem akartam itt meggyőzni arról, hogy több alternatív jövőbeli emlékieinkre most is emlékezhetünk. De az ellenkezőjéröl többen megakartak gyözni.
Arról hogy valami általában nincs, - nem egy konkrét helyen, - csak azonos világnézetű emberek közti vitában van csak lehetőség.
Egyesek az azonos időszak újra élésének tapasztalatát gyötrönek tartják. Ezt (is) szokták földi pokolnak hívni.
Mások a korunk tudományos környezete miatt a second/virtual reality-nek, másodlagos/virtuális valóság számlájára írhatónak tartják az időszakok újraélését.
Amúgy régen egyszer láttam a Mátrix-ot, abból is csak az első részt. De azzal kapcsolatban merült fel többekben, hogy Morfeusz a nem tudás tablettája a pszichiáteria gyógyszerek szimbóluma és a tudásét meg az LSD szimolóluma.
. . .
Több válaszadó is feltélezhetően materalista, vagy pontosabban dialektikus materalizmus híve. Az más kérdés, hogy ellöbbit a kvantumfizika is megbolygatja. Az anyag ott mint koncentrált energia van leírva.
Amúgy voltam pszichiátriai osztályon, de mint ott dolgozó, co-terapeuta, magyarul társ terapeuta státuszban.
Ott hallottam egy viccet: "Minden pszichiáter pszichotikus, és minden pszichológus neurotikus." Ez egy vicc, de arról szól, hogy olyanok mennek ilyen területre dolgozni szinte kívétel nélkül akiknek maguknak is van lelkiproblémájuk.
Egy kivételt én is találtam. Egyik ottani kollégám sebésznek készült anno, de akkor az egyik unokahúgának akinek súlyos pszichiáteriai problémája volt, és ő másodéves SOTE-s orvostanhallgatóként sem tudott megfelelő segítséget találni az egész országban, - Pedig igen komoly ismeretségi hálóval rendelkezett. - na ez az ismerősöm az unokahúgához hasonló esetek miatt lett inkább pszichiáter és nem sebész.
Mielőtt pszichiátria osztályon dolgoztam volna meg csinálták már velem például a Rorschach tesztet is. Nem vagyok örült.
Amúgy tanult nyelveken jó a helyesírásom.
Keresztények szerint a tudást Lucifertől kaptuk. E szerint a dualista világnézet szerint ő felel a rossz dolgokért. A tudás is rossz egyes keresztények szerint. Bár a - (Szimbolikus?) - fa egyes keresztények szerint a jó és rossz tudásának gyümölcsét termete.
Elfáradtam a munkában. Hiába volt ma rövid nap.
...
#55 Neked van téveszméd, és pedig az például erre utal, hogy te úgy gondolod tudod ebben a témában a tutit.
Leírtam, hogy nem vagyok örült téveszmés.
A te világról alkotott személyes meggyőzőésed alapján valószínűleg a jövő ismerete ezek szerint nem lehetséges. De ez a te személyes véleményed.
Egy kérdés: Milyen ezoterikus dolgokat tartasz lehetségesnek, hogy ezekben a rovatokban olvasol kérdéseket, vagy csak kényszeresen materalista vagy keresztény hittéritést tartasz itt?
#56 Az elöbbi válaszom rád is vonatkozik.
Kényszeres viselkedésre utal, hogy valaki a saját igazát másokra akarja erőltetni. Ja és ha ez nem sikerült, a másikat ki akarja írni azon emberek köréből akiknek ebben a témában igazuk lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!