Mit tudok tenni a megvilágosodás érdekében?
tehetsz azért hogy kiegyensúlyozott legyél. ehhez érdemes meditálni.
De meg ne kérdezd itt, mert már hülyék kapok tőletek.
a megvilágosodást bölcsességből, lelki gyógyulásból érheted el.
Semmit.
Nincs egó, amit le kellene győzni, és minél jobban koncentrálsz arra, hogy legyőzd az egót, annál inkább belelovalod magad a semmibe. A semmivel harcolsz, szélmalomharcot vívsz. És pont ez az oka annak, hogy sokan, akik évek, évtizedek óta kergetik a megvilágosodást, nem haladnak semerre.
Lehet szádhanákat gyakorolni, különféle jógát, légzéstechnikát, átma-vicsárát csinálgatni, de az az igazság, hogy ezekhez az elme használatára van szükség, épp ezért ezek által sosem fogsz megvilágosodni, sőt, ezek csak eltávolítanak a felébredéstől. Bármit teszel, helytelen lesz. Nincs mit tenni. A megvilágosodás csupán egy felismerés, annak felismerés, hogy már AZ vagy (ezért is nincs mit tenni). Bármit is teszel, azt az "én" fogja tenni, és ezzel csak az "én"-t erősíted.
A jövőbe irányuló várakozásaid - akár a megvilágosodásra, akár bármi másra -, a múltból hozott emlékeid, mind mind hátráltató tényezők, és mind jobban eltávolítanak a felébredéstól. Ha a megvilágosodást tűzöd ki célként, és azt gondolod, hogy egyszer majd el fogod érni, azzal megint csak az "én"-t erősíted. Így teremted meg saját magad számára az "én"-t, aki az örökös keresés állapotában van, de sosem fogja elérni a célt - mivel az nem is létezik. Magát a keresőt, és magát a keresést is te teremted. Pedig valójában nincs mit keresni, hisz AZ már itt van.
Felejtsd el a megvilágosodást, egyszer és mindörökre. Engedd el, és minden mást is engedj el. Még az elengedést is engedd el :)
Hisz a megvilágosodás nem más, mint a világhoz fűződő mentális kötődés felszámolása. De ezt nem tudod "csinálni", mert ez nem valami, amit csinálni lehet. Magával a "csinálással" teremted meg a célt, a cselekvőt, és a cselekvést. Tudd, hogy te már AZ vagy - ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!