Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szatori tapasztalás, testen...

Szatori tapasztalás, testen kívül, ébredés/megvilágosodás, a valóság megtapasztalása?

Figyelt kérdés
Olyanoktól várnék választ, akiknek volt már szatori élményük, azaz tapasztalásuk. Gondolok itt olyanra mint pl amikor a testen kívülről látod a saját tested és megtapasztalod hogy AZ vagy aki kivűlről lát, nem pedig a test amivel életed során azonosultál, és abban a pillanatban megérted az egyszerű anyagi létezést stb... aki átélte már tudni fogja. Saját tapasztalatok érdekelnek, nem leírások és elképzelések. Köszönöm :)

#ébredés #megvilágosodás #testen kívül #szatori #valóság megtapasztalása
2018. márc. 29. 13:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Még egyszer sem léptem ki, de tervbe van véve. A halálos ágyamon elhagyom a testem és jó pénzért eladom a férgeknek. Szal a lényeg, hogy velem is meg fog történni (nem most, valamikor a jövőben.) Ha beadom a kulcsot te leszel az első, akinek beszámolok róla csak majd tarts egy szánszot nekem. Beszélsz én válaszolok. Ennyi.
2018. márc. 29. 13:43
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Talán egy nagyon picit, de nem is tudom... hülyén hangzik, de egyszer, amikor épp Roberts Adam könyvét olvastam (Szív csöndje), volt egy felismerésem, hogy a múlt-jelen-jövő pusztán elmebeli felosztások, nem léteznek, csupán a most létezik, és éreztem, hogy ez is a májá része.

Sajnos csak ennyi említésre méltó tapasztalásom van, semmi több.

2018. márc. 29. 17:32
 3/23 anonim ***** válasza:
88%
Várom kérdéseid privátban. Az egész éltezésem egy ilyen tapasztalás.
2018. márc. 29. 17:40
 4/23 anonim ***** válasza:
31%

Sok ostoba, makacs, öszvér! Amit a képzelete stimulál, azt hiszi hogy az a valóságban megtörtént!

Apám, az orvosok álltal beadott téves infúzió közben 3 és fél percig volt halott. Ő mesélte, hogy addig a dokik és a személyzet úgy viselkedtek, mintha Ő ott sem lett volna. Mindegyik a saját problémáival volt elfoglalva. Aztán mikor a szíve megállt, rögtön mindenki figyelme felé fordult. Szerinte végig hallotta és látta hogyan nyüzsögnek körülötte. Szó szerint elismételte amit a dokik mondtak, miközben Őt élesztették. De semmi űrutazásról nem beszélt. Még a fehér fényről mikor kérdezték, csak a vállát húzta meg " lehet hogy láttam valami hasonlót, de nem emlékszem rá "

2018. márc. 29. 18:16
 5/23 A kérdező kommentje:
Az igazi ostobaság az lenne ha elutasítanánk valamit azért, mert nem tudunk róla vagy mert nem értjük, és így akár elmehetünk életünk legnagyobb felfedezése mellett. Nem vitát szeretnék nyitni egó karatésoknak akik a semmire alapozva megmondják a tutit egóból, hanem olyantól várok választ aki tapasztalt már és túl van az egón. Nem is pontosan megvilágosodott emberre gondolok, mert az végbemehet lassan is egy ébredési folyamatként, hanem aki szatorit élt át és mélyebbre látott, ha rövid időre is de mélyebbre, mint pl Maharsi stb...
2018. márc. 29. 18:53
 6/23 anonim ***** válasza:

Nincs értelme erről kérdezgetned bárkit is, mert úgyis csak akkor fog jelenteni igazán számodra valamit, amikor már saját magad megtapasztaltad.

Ha rögeszmésen ragaszkodsz ehhez a megtapasztaláshoz, akkor valószínűleg sohasem fog bekövetkezni. Majd bekövetkezik, amikor eljött az ideje, addig is a messziről jött ember azt mond, amit akar. Nem tudod akarattal megerőszakolni a rendszert!

2018. márc. 29. 21:49
 7/23 anonim ***** válasza:

Tudod, ez olyan, mint amikor pereg a film, és a szamár ismételgeti a kérdést, hogy "Ott vagyunk már?"

Mindegyikünk egy-egy ilyen kíváncsiskodó szamár a pergő filmen. Nem tudjuk az odaérést se siettetni, se késleltetni. Odaérünk, amikor a filmszalagon bekövetkezik az odaérés.

2018. márc. 29. 22:34
 8/23 A kérdező kommentje:
Kétszer voltam testen kívül, egyszer egy halálközeli esemény miatt tapasztaltam gyerekként és nem igazán értettem hogy mi történt, viszont most a második testen kívüli tapasztalásnál megtapasztaltam az anyagi létezés egyszerűségét, ahogy a testem meg tudtam figyelni kivűlről, úgy a személyiséget is meg tudtam figyelni, tehát akit énemnek tekintettem, az egy élettörténetnyi tapasztalás és tanulás általi gondolat halmaz csak mindössze, és valójában a szellemi lényednek egy része csak ez, tehát ez olyan mint egy ébredés, csak itt nem egy álomból ébredsz, hanem az életből ébredsz a szellemi lényedre, ettől te nem tűnsz el, csak megérted hogy többek vagyunk a gondolatoknál és érzéseknél, mondhatni ez a hajtóerő bennünk, csak ezt nem vesszük észre az életünk során, mert az anyagi világ leköti a figyelmünket, ugyan úgy ahogy a folyamatosan érkező gondolatok és érzések is lekötik a figyelmünket és azzal azonosulva nem is keresünk mást, miért is kéne, hisz életünkben tudjuk hogy kik vagyunk, és akkor jön egy ilyen ébredés és kiderül hogy mégsem tudtuk. Azért kerestem tapasztalatból beszélő embert, hogy hátha hozzá tud tenni ehhez az egészhez még valamit, esetleg mélyebbre jutott stb... Az idő illúziója is azért van, mert egy élettörténet pereg a fejünkben percről percre és ez létrehoz egy időfolyamot, testen kívül nincs idő érzék, csak vanság van, hülye szó rá de nincs jobb rá.
2018. márc. 30. 09:48
 9/23 anonim ***** válasza:
0%

Azt mondod, hogy testen kívül megszűnik az idő. Ezzel egyet értek, de vele együtt megszűnik a látás, később a hallás képessége is. Mivel, hogy a test halott, vele együtt az érzékszervek idegvégződései is felmondják a szolgálatot. Tehát, a testhalál után csak a tudat energiái maradhatnak a térben, ami önmagában cselekvésképtelen.

Egyszer Én is meghaltam, ennek már 26 esztendeje. Ha érdekel privátban elmondom.

2018. márc. 30. 19:44
 10/23 anonim ***** válasza:

Csak az "én" akar folyton odaérni, de az "én" sosem fog odaérni. Csak mikor az "én" eltűnik (mert az igazából nem is létezik - az "én", az ego, csupán folyamatos azonosulás valamivel), az azonosulás megszűnik, akkor ébredünk majd rá, hogy nincs hova odaérni, mert már mindig is "ott" voltál, és "onnan" nem is lehet elmenni sehova sem, mert mindenhol "ott" van. Tehát mindig is AZ voltál, és mindig is AZ leszel.

Az a felébredés, amikor felismered, hogy te nem a filmen pergő szamár vagy, hanem te vagy az egész film, a képernyő is, a tévé is, és minden más is.

https://www.youtube.com/watch?v=fMOTqa7a5E4

2018. márc. 30. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!