Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szatori tapasztalás, testen...

Szatori tapasztalás, testen kívül, ébredés/megvilágosodás, a valóság megtapasztalása?

Figyelt kérdés
Olyanoktól várnék választ, akiknek volt már szatori élményük, azaz tapasztalásuk. Gondolok itt olyanra mint pl amikor a testen kívülről látod a saját tested és megtapasztalod hogy AZ vagy aki kivűlről lát, nem pedig a test amivel életed során azonosultál, és abban a pillanatban megérted az egyszerű anyagi létezést stb... aki átélte már tudni fogja. Saját tapasztalatok érdekelnek, nem leírások és elképzelések. Köszönöm :)

#ébredés #megvilágosodás #testen kívül #szatori #valóság megtapasztalása
2018. márc. 29. 13:09
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"Az egész lényege pont az hogy az egó, az énkép, éntudat hamis, a te valódi éned tükröződése csupán... és pont ezért írtam a kérdésfeltevésnél hogy olyanok írjanak akiknek volt tapasztalása, mert különben csak elképzeléseid vannak az egészről..."

Függetlenül attól, hogy miben hiszünk, mi köze az énképhez vagy az ego-hoz, hogy kilépek a testemből? Tényleg olyan gyakori jelenség a testelhagyás, hogy csak azok írhatnak, akiknek volt? 🤔 Van egy olyan érzésem, hogy neked sincs fogalmad mégis micsoda azaz egó, ahogy az előzőnek, akinek írtam sem volt. Van egy egészséges meg egy kevésbé egészséges énkép, az utóbbi tényleg lehet hamis, viszont nem összekeverendő a tudatalattival, ami az ember meztelen vagy ruhátlan énje. 😏

(A videót nem néztem meg, mert nem vagyok otthon, nem cipelem magammal az asztali gépet, telefonról vagyok jelenleg és nincs elég netem. xD)

2018. ápr. 2. 10:27
 22/23 anonim ***** válasza:

Itt most a terminuson technicuson megy a vita, mivel nem definiáltuk előre, hogy mit értünk pontosan az ego alatt, így mindenki másra gondol :)

A testelhagyás egy dolog, igazából csak annyi köze van az egóhoz, hogy lehet az előidézője egy olyan élménynek, melynek során a kedves felhasználó ráeszmél arra, hogy ő nem az egója, nem az, akinek addig gondolta magát. De nem csak a testelhagyás, mint "felébresztő élmény" létezik, Tolle mesternek pl. egy "szokásos" depressziós éjszakán sikerült felébrednie, míg Mooji mester ateistaként bement egy keresztény templomba, hogy aztán megvilágosodott hinduként jöjjön ki :)

Robert Adamsnek is csak egy látomása volt, iskolás korában, matekóra alatt (emiatt kapott egyest a dolgozatára), ill. kicsi gyerekként megjelent neki Maharsi, többször is. Papaji pedig gyerekként "Krisnával beszélgetett". Szóval sokféle megvilágosító élmény létezik, de azt mondják, aki így, ilyen "hirtelen" éri el a megvilágosodást, az korábbi életeiben már mindent megtett ennek érdekében.

2018. ápr. 3. 14:34
 23/23 A kérdező kommentje:

Azt kérdezed: "Függetlenül attól, hogy miben hiszünk, mi köze az énképhez vagy az ego-hoz, hogy kilépek a testemből?"

Csupán annyi köze van hozzá, hogy ez nem hit és elképzelés kérdése, hanem a tapasztalaté.

Vegyük példának az álmodást, amikor álmodunk akkor mindent valóságosnak élünk meg, ha üldöznek akkor menekülünk vagy kűzdünk az életünkért annyira valós, aztán egy pillanattal később már felébredve tudatában vagy hogy az csak álom volt, és azon hogy felébredtél nincs mit vizsgálni mert természetes hogy ébren vagy, ez a természetes állapotunk.

Aztán amikor ebből az ébrenlétből ráébredsz a szellemi lényedre/önvalódra, akkor már az a természetes igaz állapotod, mert látod hogy nem a test vagy és nem az elme, hanem a tudat vagy, aki mindennek a tudatában van, annak is a tudatában vagy és látod, hogy az elme és annak tartalma a gondolatok és érzések, csupán egy élettörténetnyi tapasztalás és tanulás általi gondolat halmaz, ez alkotja az egót. Az elme szükséges az anyagi világ érzékeléséhez, ez fogja össze az érzékelést, ez a számítógépünk, ha kell használjuk a létfentartásért, tanulunk és cselekszünk általa, az egyetlen hiba csak az hogy azonosultunk a számítógép tartalmával, az egóval.

Az elme fátyla eltakarja a tudatod, ami végig néz ki az arcodból de nem veszed észre mert azonosulsz az anyagi világ történéseivel és az általa keltett érzésekkel gondolatokkal.

" Tényleg olyan gyakori jelenség a testelhagyás, hogy csak azok írhatnak, akiknek volt? "

Azt írtam a kérdésfeltevésnél hogy : "Saját tapasztalatok érdekelnek, nem leírások és elképzelések."

Érted már hogy miért? Itt nem a test elhagyás a lényeg, valakinél ez másképpen megy végbe, de ugyan azt tapasztalja, FELÉBRED/MEGVILÁGOSODIK és tisztán lát rá a valóságra, az elme szintjéről nincs tapasztalás csak elképzelés, a kérdést éppen azért tettem fel hogy bárkinek volt e hasonló betekintése, szatori tapasztalása, mert tudom hogy előfordul embereknél, a könyvek és a történelem visszaigazolja lépten nyomon, de nincs róla statisztikám hogy mennyi embernél fordul elő.

Ezért merült fel bennem kérdés.

2018. ápr. 19. 08:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!