Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Nem mondhatunk le arról, ami...

Nem mondhatunk le arról, ami nem volt a miénk?

Figyelt kérdés
Csak az mondhat le az anyagi világról, sikerekről, élvezetekről, akinek mindez megadatott? Egy szegény embernek esélye sincs így a megvilágosodásra? (Honnan tudhatja, hogy nem csak önámításban, beletörődésben él, amikor azt vallja, hogy neki mindez nem fontos, csak a szellemi javak.)

2016. máj. 31. 00:30
 1/6 Fish1 ***** válasza:

Mindenkinek van esélye a "megvilágosodásra". Ehhez teljes mértékben nem kell és nem is lehet lemondani az anyagi dolgokról. Szerintem az arany középutat érdemes megtalálni a spirituális dolgok és az anyagi világ között. Eleinte nem könnyű, de aztán rá lehet érezni.

Szerintem sikerei és élvezetei is mindenkinek vannak, függetlenül attól, hogy gazdag vagy szegény.

2016. máj. 31. 00:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Ami nem a miénk, arról nem kell lemondanunk, hiszen nincs.

.

Egy szegény embernek esélye sincs így a megvilágosodásra?

Ne keverd az anyagi szegénységet a lelki/szellemi szegénységgel!

Az anyagi szegények lekileg többnyire gazdagabbak az anyagi gazdagoknál. Nézz körül: a szegény sokkal hamarabb segít másokon, mint a gazdag.

.

Megvilágosodásra pedig mindenkinek esélye van! (A gazdagnak kisebb, mert általában a gyarapodás akarása, az önzés, az irigység stb. elveszi minden energiáját, szellemileg lesüllyeszti.)

.

"Csak az mondhat le az anyagi világról, sikerekről, élvezetekről, akinek mindez megadatott?"

IGEN

"Egy szegény embernek esélye sincs így a megvilágosodásra?"

Nem igaz állítás!

2016. máj. 31. 05:29
 3/6 A kérdező kommentje:

"Ami nem a miénk, arról nem kell lemondanunk, hiszen nincs."

A lemondást értsd úgy, nem vágyni rá többé, tehát "lélekben is elengedni". Ezt sokkal nehezebb úgy megtenni, ha meg is éljük, nem pedig csak elképzeljük, hogy milyen lehet elengedni.

" (A gazdagnak kisebb, mert általában a gyarapodás akarása, az önzés, az irigység stb. elveszi minden energiáját, szellemileg lesüllyeszti.)"

Igen, a gazdagnál a kísértés nagyobb, így az esélye a "bukásra" is. Viszont a szegényeknél is ott lappanghat a felszín alatt az önzés, irigység stb, csak náluk nincs az a próbatétel, ami előhozhatná (valamekkora van, de nem olyan jelentős), és ami által megtanulhatnák megtisztítani magukat ezektől. Nem mindegy, hogy azért nem vagyok pl kapzsi, mert soha nem volt alkalom arra, hogy e tulajdonság jelentősebben megmutatkozzon, vagy pedig azért nem vagyok az, mert önismereti munka közben feltárult előttem, és a tettenérés és megértés után tudatosan csiszoltam magamon.

2016. máj. 31. 06:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Az anyagiakról való lemondás hibás célkitűzés. A téves azonosulástól kell megszabadulni.
2016. máj. 31. 09:46
 5/6 homo ludensz ***** válasza:

Egy tuti biztos,te kapsz egy pléhtányér meg egy kanalat. A jómódú kap egy aranytálat aranykanállal. Mind ketten használatra kaptátok mivel úgy távoztok a kijáraton "csupaszon" ahogy a bejáraton beléptetek. A gödörbe pokrócba csavarva ugyan az vár a koldusra is mint a brokátba

öltöztetett uraságra. Hogy közben eltelt X év és az egyik könyvek forgatástól bölcs lett míg a másik a pénz forgatásától jómódú az csak a körülötte állók létszámán és mentalitásán fog különbözni mikor leeresztik a végső nyughelyére. Addig míg éltek mindkettőnek más dolog élvezett prioritást.

2016. máj. 31. 10:45
 6/6 anonim válasza:

A megvilágosodás, a legfelsőbb cél.

Viszont, addig még sok a dolgunk!

Főképp mert Hunok vagyunk!

2016. szept. 5. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!