Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek is vannak fokozata...

Szerintetek is vannak fokozatai a megvilágosodásnak?

Figyelt kérdés
Vannak ugye egymástól eltérő nézőpontok amik összezavarnak. Azt felismertem, hogy a rálátáson múlik nagyon sok minden. De mikor jön vajon el az a pont, amikor már nem kell foglalkoznunk a dolgok megítélésével? Úgy értem ez is egy fokozat, hogy túllépjünk ezen, nem? Ha meg elvileg mindenki megvilágosodott már, akkor minek törjük magunkat? (Ezt is hallottam...) Én, 23 évesen kérdezem a nálam tapasztaltabbakat/idősebbeket, nektek mit jelent a megvilágosodás?

2016. dec. 20. 19:16
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
Miért gondoljátok, hogy béke, megnyugvás, vagy az agy és vágyak kiirtása?
2016. dec. 20. 19:23
 2/34 anonim ***** válasza:
Ajánlom Osho könyveit, ő meg tudja válaszolni a kérédésedet, mivel állítólag ő megvilágosodott volt.
2016. dec. 20. 19:28
 3/34 A kérdező kommentje:
Nincs ilyenről szó. Szükségem lenne véleményekre ezzel kapcsolatban, hogy rájöjjek miért kap ez a téma ekkora jelentőséget egyesek életében.
2016. dec. 20. 19:30
 4/34 anonim ***** válasza:

"miért kap ez a téma ekkora jelentőséget egyesek életében."

Mert félig sötét létükre a félhomályban azt hiszik, hogy ők félig megvilágosodottak.

2016. dec. 20. 19:47
 5/34 anonim ***** válasza:

#3-as kérdésedre: Tartok tőle, kevés az esélye, hogy rájöjj, miért kap ez a téma ekkora jelentőséget egyesek életében. Számomra például nagy jelentőséggel bír, de nem tudom megmondani, miért. Egyszerűen érdekel, mert csak. És ilyen luciferi nagyokosok sem tudnak róla lebeszélni. Ha rád jön a keresés, akkor nem tudsz mást csinálni, mint keresel. Keresni aztán lehet ésszel, és ész nélkül. Kinek hogy.

A megvilágosodás fokozatairól: Éppen tanulmányozom egy megvilágosodott Mesterről szóló írást, ahol éppen ma értem egy olyan részhez, ahol a tanítvány arra kérdez rá, amire Kérdező is. Idézek a válaszból: "Az igazi felébredés teljesen hirtelen jön. De azt megelőzően kis ösztönzések vannak. Kicsi valóságok vannak, amiket elkezdesz érezni." Máshol azt írja egy már régebben olvasott szövegrész, hogy amikor fölébredtél, akkor ébren vagy, és nincs visszaút, nincs visszaesés, úgymond, tehát a megvilágosodás egyszeri és megfordíthatatlan. Ha azt éreznéd, hogy elmúlt, akkor az nem megvilágosodás volt, csak egy rövid bepillantás, ami szintén lehet fantasztikus élmény, de természeténél fogva múlékony. És nincs olyan, hogy ma megvilágosodok egy keveset, holnap még egy keveset, holnap után még egy keveset, és egyszer csak elérem a 100%-ot. A bepillantások nem adódnak össze.

Más persze gondolhatja máshogy. Adyashanti szerint vissza lehet esni, de én nem őt követem.

2016. dec. 20. 19:56
 6/34 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Lenyűgöztél a válaszoddal? Megkérdezhetem, hogy kit követsz? Én most azon a szinten vagyok, hogy mindegy mit érek el, az is csak egy tapasztalat és mint ilyen, elmúlik. :) Tehát olyan helyre szeretném helyezni a hangsúlyt, amit értékelni tudok. De ilyen úgyse lesz hosszútávon. Viszont azt se értem miért áll akkor abból az életünk, hogy tapasztalunk és tapasztalunk... Szóval egy nagy zavar az egész :D
2016. dec. 20. 20:12
 7/34 anonim ***** válasza:
Nincsenek fokozatai. Egészen idáig hittem az asztrológiában.Aztán az ittenik elgondolkodtattak, és jelen pillanatban azt mondom egy nagy marhaság. Megvilágosodtam.
2016. dec. 20. 20:19
 8/34 anonim ***** válasza:
Privátban megírtam.
2016. dec. 20. 20:22
 9/34 A kérdező kommentje:
Nem lehet az, hogy mindennek megvan a valósága és igaza a maga vonatkozásában? Például elhisszük, hogy a föld mégis lapos. Akkor mi az igazság? Mi annak a fogalma? Semmi sem helytálló önmagában és igaz ez fordítva is. Ahogy látni akarjuk. Viszont lennie kell a hiedelemrendszeren túl valaminek ami abszolút.
2016. dec. 20. 20:29
 10/34 anonim ***** válasza:
"Semmi sem helytálló önmagában..." -ez a viszonylagosság világában, a kettősség világában érvényes. A megvilágosodni akaró törekvőnek nem az a feladata, hogy a kettősség világában kutakodjon. Ha nem akar megvilágosodni, akkor persze nyugodtan vesse bele magát a világ tudományába, élethosszig tartó végtelen, és megoldhatatlan feladatot tűz ki maga elé. De az ő dolga!
2016. dec. 20. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!