Lehetséges megsötétedni? Van egy ellen párja a megvilágosodásnak?
Jah hát persze hogy van, amikor áttérsz a sötét oldalra!!
És ki nemismerné Darth Vader-t!
szia.
Bízom benne jól értelmezem a szavaidat. S hogy őszinte legyek ez nem is igazán ellentét, inkább viszonyítási pár. S hogy konkrét példa az emberiség történelmében? Mindenki...ugyanis ha már megvilégosodást hozod fel, akkor valamiféle buddhista tanulmányról lehet szó, ott pedig pont arról van szó, hogy az emberi elme megszületik fizikai valóban...és közvetlen ez a megszületés, a testhez kötöttség állapota előtt a teljességben, megvilágosodottságban időzött éppen, vagyis amikor megszületik testben, akkor gyakorlatilag megsötétedik, hiszen megfeledkezik eme csodálatos tudásról és érzésről a testi korlátok miatt(igazából egy tévedés miatt)...persze egy bizonyos okból, amire nem nagyon térnék ki.
Illetve idecsatolnám a keresztény meglátást is, ugyanis Ádám és Éva, amikor a tiltott fa gyümölcséből esznek pontosan ez a megsötétedés állapota lesz úrrá rajtuk...persze mind a buddhizmusban, mind a kereszténységben, a megsötétedésből van kiút...;)
üdv
29/F
LastOne.Left
LastOne.Left: nem teljesen úgy értettem. Hanem úgy, hogy itt a földi léten belül lehet-e egy olyan elsötétítéses út, ami már kívánatos.
Amúgy Ádám és Éva a tudás útjára lépett. A felvilágosodáséra. Ha esetleg az nem is a megvilágosodásé.
És tessék kitérni ezekre az a "bizonyos okokra", az azt hiszem szükséges, hogy jobban értselek.
Lehetséges megsötétedni. Én nyáron szoktam főleg.
Olvastam egyszer (félig) egy karmáról szóló könyvet, ott olyasmit írtak, hogy eléggé a sötétségből indul mindenki, van aki ott is marad örökre. De annak a fajta sötétségnek éppen nincs semmi köze a spiritualitáshoz, meg ilyen-olyan vallásokhoz, mert ahhoz állítólag világosodni kell:D Bár tudnék komoly választ adni a kérdésedre, de szerintem nem létezik az a sötét elme ami spirituálisan (vagy bárhogy máshogy) jelentős szint lenne. Tanultam anno némi vallástörténetet, de ilyesmiről nem tudok beszámolni neked.:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!