Lehetséges megsötétedni? Van egy ellen párja a megvilágosodásnak?
Figyelt kérdés
Valahogy úgy képzelném, hogy valaki már annyira vak lenne, hogy az elér valami spirituálisan jelentőségteli szintet. Mint ahogy Jézus is dicséri a gyermekeket és a lelki szegényeket. Szóval nem az értelem és a tudatosulás iránya, hanem az ezzel ellentétes. Mit gondoltok erről?2014. jan. 5. 12:55
11/12 anonim válasza:
Komolyra fordítva a szót: a sötétség nem a fény ("világosság") ellenpárja, hanem annak hiánya. Ha egy szobában sötét van, nem tudom fokozni azzal, hogy még több "sötétséget" viszek be. Ellenben, ha beviszek egy gyertyát, akkor a sötétség megszűnik. Ha még több fényt viszek be, még világosabb lesz. Az ember a világosság határán él, ebből két irányba léphet, vissza a teljes sötétségbe (állati létbe) vagy előre a teljes megszületés (megvilágosodás) irányába. Kár, hogy ezeket én is csak másoktól olvastam és nem a saját tapasztalatom révén jöttem rá, így ez csak "kölcsön vett tudás".
12/12 anonim válasza:
Persze, sőt, nagyon könnyű ellenőrízni is.Hordjál magadnál egy vödör szenet és akihez képest atomvillanás lesz a szén, az elérte a legfelső szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!