Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van-e bármi köze a megvilágoso...

Van-e bármi köze a megvilágosodásnak a tébolyhoz?

Figyelt kérdés
A kérdés arra irányul, hogy milyen kapcsolatok lehetnek a megvilágosodás (tudat valamilyen mértékű megnyílása) és az őrület között?

2020. jan. 30. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A megvilágosodott ember szempontjából az a téboly és őrület, amit a nem megvilágosodott ember érez, élet át.

A megvilágosodás olyan, mint amikor az ember leveszi a törött, elsötétített szemüveget, amit egész életében viselt, amin keresztül egész életében a világot tapasztalta. Vagy olyan, mint felébredni egy rémálomból.

2020. jan. 30. 21:29
 2/5 Krúdy Gyula ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A kérdésed szerintem nagyon jó.

Az ahogyan én látom ugyan azzal a valóságképpel számíthat valaki tébolyultnak, és megvilágosodottnak is egyszerre. A kérdés sokkal inkább az, hogy a tudását/tapasztalatait mennyire tudja integrálni az emberek által elfogadott szociális életbe.

A tudat "megnyílása" ahogy fogalmaztál jó esetben nem csak új tapasztalásokat enged, de valamennyire magyarázatot is ad rájuk. Tébolyt leggyakrabban olyan embereknél szoktam megfigyelni akik jó spirituális alapokkal így-úgy képessé váltak dolgokra, viszont gondolkodásmódjuk megrekedt egy olyan elutasító szinten amivel az új dolgokat nem képesek befogadni csupán megélni. Tehát szerintem a lelki erő, és a képesség arra, hogy "engeded a világnak az új valóság felépítését elmédben" ez a 2 faktor az ami megkülönbözteti a tébolyultat a megvilágosodottól.

Elterjedtebb valós példa:

Egy erősen vallásos emberke ha elkezd "látni" akkor a hite miatt a legtöbb esetben nem engedi be a tudatába az információt a vizuális impulzusok mellett mert már a tapasztalások előtt eltökélte, hogy ez, vagy az az "ördög műve". Ebben az esetben amennyiben nincs szerencséje, és nem tudja visszazárni elméjét, a "démoni" tévképzetes találkozások folytatódni fognak ami rövid távon kikészíti elméjét.

A rugalmasság a legtöbb esetben a mérvadó mert nem mindegy, hogy az áldozata vagy-e az eseményeknek, vagy képes vagy-e újraépíteni a világod, és befogadni a tapasztaltakat.

2020. jan. 30. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

nagyon jól megírtátok.

a rugalmasság ahogy fent említetted valóban igaz.

aki nem enged más gondolatokat magába az nagyon mély és akár intenzív paranoiássá, ingerlékennyé és agresszívvá válhat. belekényszeríthet más embereket a gondolat meneteibe.

ez komoly skizofréniához és kiegyensúlyozatlansághoz vezet. legjobb példa rá:

itt a gyakorin vannak a legtöbb skizofrén őrűlt spirituális sátánisták.

de amúgy Norbi is az (Norbi az abtdétes)

ő akkora traumaként élte meg a túlsúlyát és akkora sikerélményt élt át a fogyásával.

rögeszméjévé vált és fontos Világmegmentő küldetésének tartja azt h mindenki csontsovány legyen.

nem képes túltenni magán azon h mások kövérek és főleg h a kövérek elfogadják magukat. de abba bele őrül h az egész Világ elfogadja a kövéreket.

ő dacolva küzd. és küzdene azért h a kövérek rabszolgaként nehéz fizikai munkákat végezzenek 12-20 órában és csak egyszeri étkezésük legyen, ami csak egy saláta levél vagy a mégundorítóbb Norbi aptdate-s kajáját egyék. sőt akár génmanipulációkba is belefolyna h a kövérek génjeit szétszedje.

nem képes felfogni, h sokaknak genetikai, betegségbeli (cukorbetegség,pajzsmirigy rendellenesség és sokminden más) adódóan kövérek az emberek és NEM TUDNAK LEFOGYNI.

Még azt sem képes felfogni a csöpp agyával h a nők ha terhesek akkor nagy a hasuk. azt sem h nem megy pikk pakk alatt a fopgyás. nem képes felfogni h a nők terhesek. a terhesség is számára kövérség, túlsúly.

BÁRCSAK SOHASE FOGYOTT VOLNA LE. BÁRCSAK SÚLYOS BETEG LLENNE ÉS NEM TUDNA LEFOGYNI.

2020. jan. 30. 23:08
 4/5 anonim ***** válasza:
71%

NEM VAGYOK KÖVÉR, FÉLRE NE ÉRTSETEK. nagyonsovány 28 éves 178cm és 48 kg-vagyok. csupa csont.

én nem undorodok a sovány, de a legkövérebb embertől sem.

csak Norbinak eszeveszett nagy téboly van a fejében.

az a dúrva h sokakat kikészíített a mostani dumájával.

nem értem h minek adnak a szavának s pláne minek mentegetőzik.

2020. jan. 30. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
4: ahogy látom, azért nálad sincs rendben minden..
2020. jan. 30. 23:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!