Van-e bármi köze a megvilágosodásnak a tébolyhoz?
A megvilágosodott ember szempontjából az a téboly és őrület, amit a nem megvilágosodott ember érez, élet át.
A megvilágosodás olyan, mint amikor az ember leveszi a törött, elsötétített szemüveget, amit egész életében viselt, amin keresztül egész életében a világot tapasztalta. Vagy olyan, mint felébredni egy rémálomból.
Kedves Kérdező!
A kérdésed szerintem nagyon jó.
Az ahogyan én látom ugyan azzal a valóságképpel számíthat valaki tébolyultnak, és megvilágosodottnak is egyszerre. A kérdés sokkal inkább az, hogy a tudását/tapasztalatait mennyire tudja integrálni az emberek által elfogadott szociális életbe.
A tudat "megnyílása" ahogy fogalmaztál jó esetben nem csak új tapasztalásokat enged, de valamennyire magyarázatot is ad rájuk. Tébolyt leggyakrabban olyan embereknél szoktam megfigyelni akik jó spirituális alapokkal így-úgy képessé váltak dolgokra, viszont gondolkodásmódjuk megrekedt egy olyan elutasító szinten amivel az új dolgokat nem képesek befogadni csupán megélni. Tehát szerintem a lelki erő, és a képesség arra, hogy "engeded a világnak az új valóság felépítését elmédben" ez a 2 faktor az ami megkülönbözteti a tébolyultat a megvilágosodottól.
Elterjedtebb valós példa:
Egy erősen vallásos emberke ha elkezd "látni" akkor a hite miatt a legtöbb esetben nem engedi be a tudatába az információt a vizuális impulzusok mellett mert már a tapasztalások előtt eltökélte, hogy ez, vagy az az "ördög műve". Ebben az esetben amennyiben nincs szerencséje, és nem tudja visszazárni elméjét, a "démoni" tévképzetes találkozások folytatódni fognak ami rövid távon kikészíti elméjét.
A rugalmasság a legtöbb esetben a mérvadó mert nem mindegy, hogy az áldozata vagy-e az eseményeknek, vagy képes vagy-e újraépíteni a világod, és befogadni a tapasztaltakat.
nagyon jól megírtátok.
a rugalmasság ahogy fent említetted valóban igaz.
aki nem enged más gondolatokat magába az nagyon mély és akár intenzív paranoiássá, ingerlékennyé és agresszívvá válhat. belekényszeríthet más embereket a gondolat meneteibe.
ez komoly skizofréniához és kiegyensúlyozatlansághoz vezet. legjobb példa rá:
itt a gyakorin vannak a legtöbb skizofrén őrűlt spirituális sátánisták.
de amúgy Norbi is az (Norbi az abtdétes)
ő akkora traumaként élte meg a túlsúlyát és akkora sikerélményt élt át a fogyásával.
rögeszméjévé vált és fontos Világmegmentő küldetésének tartja azt h mindenki csontsovány legyen.
nem képes túltenni magán azon h mások kövérek és főleg h a kövérek elfogadják magukat. de abba bele őrül h az egész Világ elfogadja a kövéreket.
ő dacolva küzd. és küzdene azért h a kövérek rabszolgaként nehéz fizikai munkákat végezzenek 12-20 órában és csak egyszeri étkezésük legyen, ami csak egy saláta levél vagy a mégundorítóbb Norbi aptdate-s kajáját egyék. sőt akár génmanipulációkba is belefolyna h a kövérek génjeit szétszedje.
nem képes felfogni, h sokaknak genetikai, betegségbeli (cukorbetegség,pajzsmirigy rendellenesség és sokminden más) adódóan kövérek az emberek és NEM TUDNAK LEFOGYNI.
Még azt sem képes felfogni a csöpp agyával h a nők ha terhesek akkor nagy a hasuk. azt sem h nem megy pikk pakk alatt a fopgyás. nem képes felfogni h a nők terhesek. a terhesség is számára kövérség, túlsúly.
BÁRCSAK SOHASE FOGYOTT VOLNA LE. BÁRCSAK SÚLYOS BETEG LLENNE ÉS NEM TUDNA LEFOGYNI.
NEM VAGYOK KÖVÉR, FÉLRE NE ÉRTSETEK. nagyonsovány 28 éves 178cm és 48 kg-vagyok. csupa csont.
én nem undorodok a sovány, de a legkövérebb embertől sem.
csak Norbinak eszeveszett nagy téboly van a fejében.
az a dúrva h sokakat kikészíített a mostani dumájával.
nem értem h minek adnak a szavának s pláne minek mentegetőzik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!