Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az a belső gyermek, mi a...

Mi az a belső gyermek, mi a belső gyermek gyakorlat, hogyan lehet meggyógyítani a belső gyermeket, hogyan kell csinálni a belső gyermek gyakorlatot?

Figyelt kérdés

tegnap 16:21
1 2
 1/15 Grimfox ***** válasza:
Több dolgot is hívnak így. Van pszichológiai jelenség, van taoista gyakorlat, és van archetípus is. Meggyógyítani csak az elsőt lehet, gyakorlatokat meg csak a másodikkal lehet végezni. Melyikre gondolsz ezek közül?
tegnap 16:27
 2/15 A kérdező kommentje:

#1. Mondta valaki, hogy csináljam ezt, de azt nem mondta, hogy taoista vagy pszichológiai szempontból.

Mindkettő érdekel, ha te ennyire jártas vagy a témában, megteszed kérlek, hogy részletezed?

tegnap 16:32
 3/15 Grimfox ***** válasza:

A taoistát nem fogod tudni csinálni, ha nem vagy gyakorlott a chikungban.

A pszichológiai megközelítés az meg egy képlékeny dolog. És elég sok dolgot foglal magába. Az anyához fűződő kapcsolatot, a gyermekkori maradandó élményeket, és benyomásokat, és ezek tudattalan kihatását a felnőtt korra, valamint a felnőttekétől eltérő gondolkodási mintát, amit olyan 6-7 éves kortól kezdve kezd felváltani a felnőtt gondolkodás. Ha a belső gyereket kell "gyógyítani", az azt jelenti, hogy gyerekkorodban olyan behatások értek(nagyon sokféle behatás lehet), amik a felnőtt életedre tudattalanul kihatással vannak. A rossz családi légkörtől kezdve a sérüléseken át sokféle érzelmi traumáig kismillió dolog tartozhat ide. Azt meg csak te, és a szüleid tudhatják, mi minden ért gyerekkorodban. Viszont egy képzett pszichológus segítsége kell, hogy tényleg bele tudj nyúlni a dologba. A kognitív terápia egy olyan módszer, amit a pszichológia alkalmaz többek között az ilyen elásott problémák kezelésére.

Meg kéne kérdezned attól, aki mondta, hogy mit értett belső gyermek alatt, és hogyan kellene meggyógyítani. Mert gyanítom, hogy teljesen másra gondolt. Illetve remélem teljesen másra gondolt, és nem csak mondott valami hangzatosat.

tegnap 17:00
 4/15 A kérdező kommentje:
#3. Köszönöm. Légy szíves, írj a csikunggal kapcsolatosról is, jó? Nagyon nem vagyok elmélyülve a qigongban, de voltam pl tanfolyamon, illetve több szerzőtől is vannak itthon csikung könyvek.
tegnap 17:10
 5/15 Grimfox ***** válasza:

Ha érdekel, keress rá "Az aranyvirág fakadásának titka" című könyvre.

Megelőlegezve-ez teljesen más, mint az a belső gyermek, amiről eddig beszéltünk. Ez sokkal inkább egy mesterséges szellemi test létrehozása az örök élet eléréséért.

tegnap 17:13
 6/15 A kérdező kommentje:

#5. Oké. Megvan, de még csak belenéztem, nem olvastam.

És a belső gyermekről tudsz még valamit?

tegnap 17:17
 7/15 A kérdező kommentje:
#5. Te csinálod azt?
tegnap 17:18
 8/15 Grimfox ***** válasza:
Nem csinálom ezt, és nem foglalkozok külön a témával. Lehet hogy kellene, nem tudom, de én más irányban ások.
tegnap 17:34
 9/15 A kérdező kommentje:
#8. Melyik irányban?
tegnap 17:42
 10/15 Grimfox ***** válasza:
A tudattalan szimbolikus kifejezéseinek az irányába.
tegnap 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!